Το λεκιασμένο γαλάζιο μπαϊράκι μας

Γαλάζιες σημαίεςΤου Βασίλη Παντελάδη

Φάκελος Ικαρία και Τουρισμός και γκρούβαλοι και μπλα μπλα μπλα. Δεν έχω να πω τίποτα ,δεν θα μπω στην λογική των μακροσκελών άρθρων καί της ανταπάντησης αυτών. Πραγματικά δεν ξέρω ποιός φταίει για αυτή την κατάσταση ούτε με νοιάζει να μάθω για συμπτωματολογικές θεραπείες όταν εθελοτυφλούμε ως προς την αιτία της ”ασθένειας”των παραλιών μας.

Ικαρία ,μία νησάρα στο Αιγαίο από όλες της απόψεις (εκτός μίας) που θα έπρεπε να πουλάει μούρη δικαίως ακόμα περισσότερο, διεκδικώντας τρεις Γαλάζιες Σημαίες τουλάχιστον(Λιβάδι, Μεσακτή, Φάρος).

Ας μην υποδυόμαστε τον ελέφαντα που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω απο την παπαρούνα. Για το 2016 ας κάνουμε μια κίνηση ρουά ματ επιτέλους, με ότι συνεπάγεται. Υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για βράβευση ακτής με τη Γαλάζια Σημαία με όποιο κόστος και αν σημαίνει. Εαν δεν γίνει αυτό ,συνεχώς θα κολυμπάμε στον ίδιο παρονομαστή, εγώ στην παραλία του Να , κάποιοι άλλοι θα βλέπουν ”ανθυγιεινά” τα θαλάσσια λουτρά και σε επικίνδυνη αποστολή την πρόσβαση αμμουδερών αιγιαλών. Ηρθε η ώρα να το πάρουμε ”αλλιώς΄΄ και να αναλάβουμε την ευθύνη προτού μας πάρουν χαμπάρι. Με το να απορρίπτουμε την ευθύνη καθαρά στους ελεύθερους κατασκηνωτές είναι μικροπρέπεια.

Το πρόβλημα έχει εστιακό βάθος εντοπιότητας καί αν η λύση της Γαλάζιας Σημαίας σας μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας ,τότε…. γειά μας και αντίο μας.

Διαβάστε για τις …ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ εδώ… http://eepf.gr/el/blueflag

Check Also

Για το αυγό του φιδιού που εκκολάπτεται ποιος δεν έχει μερίδιο ευθύνης;

Περιστέρι, 11 Σεπτεμβρίου 2020   Η Μόρια, η ντροπή της Ελλάδας και της Ευρώπης, δεν …