Το Blue Star Chios δρομολογείται στη γραμμή Πάρος – Νάξος – Εύδηλος- Καρλόβασι

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσουμε τους συμπατριώτες μας, αλλά και τους φίλους του νησιού μας, ότι με συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή του Νομού μας κ.Χριστόδουλου Στεφανάδη προς τον αρμόδιο Υπουργό κ.Πλακιωτάκη αλλά και του Δήμου Ικαρίας προς την εταιρεία όπου εκπρόσωπος του δήμου επισκέφθηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Blue Star Ferries, όπου ζητήθηκε, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, η ενίσχυση των δρομολογίων, που συνδέουν την Ικαρία με το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τα νησιά των Κυκλάδων.

Η θέση της εταιρείας ήταν θετική και ενημέρωσε τον εκπρόσωπο του Δήμου, ότι δρομολογεί από τις αρχές Ιουλίου (ίσως και νωρίτερα αν κριθεί απαραίτητο, ανάλογα με την ζήτηση από τους επιβάτες), το πλοίο της εταιρείας Blue Star Chios, κάθε Τρίτη – Πέμπτη  και Σάββατο στις 17.30 από Πειραιά για Πάρο – Νάξο – Εύδηλο – Καρλόβασι και επιστροφή κάθε Τετάρτη – Παρασκευή και Κυριακή (στις 06.30 περίπου από τον Εύδηλο) για Νάξο – Πάρο – Πειραιά.

Ζητήθηκε επίσης το δρομολόγιο της Παρασκευής του Blue Star Myconos από Πειραιά για Σύρο – Μύκονο – Άγιο Κήρυκο – Βαθύ, να προστεθεί στην Ικαρία και το λιμάνι του Ευδήλου και στις δύο κατευθύνσεις (προς Σάμο και Πειραιά) κάτι που η εταιρεία το εξετάζει με θετική διάθεση και σύντομα θα βγάλει σχετική ανακοίνωση.

Κατόπιν τούτου και με δεδομένες τις “ειδικές” συνθήκες που επικρατούν φέτος και στη χώρα μας, η κίνηση προς και από τα νησιά μας εξαρτάται από την κίνηση που θα έχουν οι προκρατήσεις εισιτηρίων, μόλις ανακοινωθούν από το επίσημο site της εταιρείας. Είναι κάτι που αν υπάρξει μεγάλη ζήτηση για το νησί μας, η εταιρεία είναι διατεθειμένη να προσθέσει και άλλο- α (?)  δρομολόγια στα ήδη υπάρχοντα, ή να επιταχύνει, πριν τις αρχές Ιουλίου, τη δρομολόγηση του Blue Star Chios.

 

Γι αυτό απευθυνθείτε στα κεντρικά Πρακτορεία του νησιού μας : Εύδηλος Albatross Trips (Γλαρός Χριστόδουλος), τηλ. 2275032933 & 2275032933, e-mail : [email protected], Αγίου Κηρύκου, Icariada Travel  τηλ. 2275023322 & 2275023323, e-mail :  [email protected]

About ikariaki.gr