Home ΚοινωνίαΠολύτεκνοι Η θέση των Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό στη Σάμο

Η θέση των Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό στη Σάμο

by ikariaki.gr
9 views

k_3πολυτεκνοι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

«Μην Μας Ξεχνάς»

Κόμβος Μαλαγαρίου Σάμου, Τ.Κ. 83100 (Τηλ. – FAX: 2273023900)

Σάμος 22Νοεμβρίου 2016                   Αρ. Πρωτ. :38

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  1.  Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ. 37 / 13 Νοε 2016 Επιστολή μας επ΄ ευκαιρία της ειρηνικής κίνησης διαμαρτυρίας που αφορούσε στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό καθώς και στην επικείμενη αύξηση Φ.Π.Α. στα νησιά μας που ο Δήμος Σάμου κάλεσε τον Σαμιακό λαό, αιτηθήκαμε να καταδικαστούν και άμεσα να αρθούν οι δηλώσεις του Αναπληρωτών Υπουργών Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα που αφορούν σε επίλυση του μείζονος Δημογραφικού Προβλήματος της Ελλάδας με την μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών καθώς και να μεριμνήσει ως οφείλει το Κράτος για την υγεία των ακριτών του νησιού μας με πλήρη επάνδρωση του Νοσοκομείου αλλά και των Κέντρων Υγείας – Αγροτικών Ιατρείων με το απαραίτητο προσωπικό, τον εξοπλισμό τους με ιατρικά εργαλειομηχανήματα, φαρμάκων  και αναλωσίμων υλικών. Επίσης ζητήσαμε τηλεφωνικώς από 18 Νοεμβρίου 2016 να απευθύνουμε χαιρετισμό – ομιλία στην εκδήλωση.
  2. Δυστυχώς ούτε το έγγραφό μας απαντήθηκε αλλά ούτε βήμα στη συγκέντρωση μας δόθηκε. Εμείς τι πρέπει να αποκομίσουμε από τα ανωτέρω;
  3. Η τοποθέτηση – ομιλία του συλλόγου μας επισυνάπτεται καθώς και η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τα καύσιμα στα νησιά.
  4. Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ειλικρινά λυπάται για την εν λόγω κατάσταση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο                                                         Ο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          ΠΡΟΕΔΡΟΣ

banner

 

Ιωάννης Β. Βούρος                Απόστολος Γ. Τσιώλης

 

 

 

 

ΟΜΙΛΙΑ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ ΤΗΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Σαμιώτισες και Σαμιώτες

Σας απευθύνουμε χαιρετισμό , αγωνία και στήριξη από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων .

Αγαπητοί άρχοντες του νησιού και συμπατριώτες σας εξαπάτησαν εντέχνως όταν ξεκίνησε το προσφυγικό – μεταναστευτικό με σύνθημα τα δήθεν «αντισταθμιστικά οφέλη» και συνεχίζουν να σας εξαπατούν βάση σχεδίου αφού μάτωσε ο Σαμιακός λαός ο οποίος παρά την τεράστια συμβολή του ψυχή τε και σώματι όταν προσπαθούσε να  ενημερώσει ή και δημοκρατικά να αντιδράσει και να δηλώσει αντίθεση με τα τεκταινόμενα να χαρακτηριστεί ως ακραίος – φασίστας και άλλα κοσμητικά επίθετα. Αλήθεια τι είναι ακραίο και φασιστικό; η αγωνία και ειρηνική αντίδραση των κατοίκων του νησιού ή η δια της βίας επιβολή καταστάσεων κατοχής τόσο προς τους πρόσφυγες – μετανάστες να εγκλωβιστούν στα νησιά που δεν επιθυμούν όσο και τα όποια δεινά υπομένουν και θα υποστούν οι νησιώτες;

Δυστυχώς όχι μόνο εξαπατηθήκατε αλλά και επιτρέψατε ως φαίνεται εκ του τελικού αποτελέσματος  προφανώς « τσιμπώντας» στη ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΟΛΑΓΝΕΙΑ να δημιουργηθεί HOTSPOTστο νησί μας και πολύ ανησυχούμε ότι έπεται συνέχεια σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις Μουζάλα.

Γνωρίζετε πολύ καλά τόσο από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ όσο και από τα κατά τόπους ληξιαρχεία την τραγική μείωση του πληθυσμού απόρροια της συνεχιζόμενης κρίσης καθώς και την υποχρέωση του κράτους σύμφωνα με το Άρθρο 21 Παρ. 5 του Συντάγματος να φροντίσει για την επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος. Δυστυχώς η Κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά ως φαίνεται και το σχεδιασμό από το 2001 του ΟΗΕ επέλεξε να επιλύσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας (Δηλώσεις Υπουργών Μουζάλα, Ξυδάκη και άλλων) με τη ΜΟΝΙΜΗ εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών. Ζητούμε από όλους εσάς την καταδίκη αυτών των δηλώσεων – σχεδίων – αποφάσεων.

Όσον αφορά το θέμα της υγείας το νησί μας έχει αφεθεί στην τύχη του με σοβαρότατες ελλείψεις που ως αποτέλεσμα έχουν τόσο να κινδυνεύουν ζωές όσο και να επιβαρύνονται χιλιάδες οικογένειες που αναγκάζονται να ξοδέψουν υψηλά ποσά για να βρουν την υγειά τους στην πρωτεύουσα. Αναλογιστήκατε τι συνολικό ποσό φεύγει από το νησί μας;

Μιλάμε και ζητάμε πολύ σωστά μείωση του ΦΠΑ την ώρα που από το 2013 η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου κατόπιν ερωτήσεως Ευρωβουλευτού ενέκρινε ότι μπορεί να μειώσει τις τιμές σε καύσιμα στα νησιά μας………αρκεί να το ζητήσει η Κυβέρνηση. Δυστυχώς καμία μέχρι τώρα κυβέρνηση το εφάρμοσε ούτε καν το ζήτησε………….

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τους ήδη μειωμένους κατοίκους της χώρας……….θα προστατεύσει και επιπλέον ανθρώπους τους οποίους παρά τη θέλησή τους εγκαθιστά στο νησί μας;

Μήπως νομίζετε ότι με τις προσπάθειες τις Εκκλησίας, των Κοινωνικών Φαρμακείων και Παντοπωλείων ,των συσσιτίων και άλλων δράσεων των Δήμων και συλλόγων , οργανώσεων οι νησιώτες δύνανται να επιβιώσουν και να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον;;;;;

Ποιο είναι το αύριο για μας , τα παιδιά μας , το νησί μας;

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ τις ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ σας για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ μας.

Τέλος για να μη κουράζουμε άλλο τους παρευρισκομένους ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ολόψυχα και ζητούμε από ΤΗΝ Εορτάζουσα Παναγία μας να μεσιτεύσει Στον Παντοδύναμο Θεό να προστατεύσει το νησί μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

 

 

 

 

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
28 Ιουνίου 2013
E-007673-13
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού
KonstantinosPoupakis (PPE)

 

 Θέμα:  Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα κινητήρων και θέρμανσης για τα ελληνικά νησιά
 Απάντηση/απαντήσεις 
Στην Ελλάδα, μεταξύ των τομέων της οικονομίας που έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από την υφιστάμενη οικονομική συγκυρία και την υψηλή φορολογία, είναι και η αγορά πετρελαιοειδών (μεταξύ άλλων ΦΠΑ και ΕΦΚ), με αποτέλεσμα τη μειωμένη κατανάλωση αυτών και το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων του είδους. Ειδικότερα στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, λόγω της απομακρυσμένης θέσης τους από τον ηπειρωτική χώρα, αλλά και του περιορισμένου πληθυσμού τους, παρατηρείται μεγαλύτερη ύφεση στην εν λόγω αγορά, που χωρίς την εφαρμογή ευνοϊκότερων ρυθμίσεων η κατάσταση είναι δύσκολα αναστρέψιμη.

Δεδομένου ότι η Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εξόχως απόκεντρων περιοχών της, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι απομονωμένες και νησιωτικές και την ανάγκη στήριξης της ανάπτυξής τους με τη λήψη ειδικών μέτρων που λαμβάνουν υπόψη την ιδιαίτερη γεωγραφική θέση των περιοχών αυτών, ερωτάται η Επιτροπή:

Αντίστοιχα με το πλαίσιο που ισχύει για τις γεωγραφικές παρεκκλίσεις στον ΦΠΑ τόσο για τα ελληνικά νησιά όσο και για άλλες περιοχές της ΕΕ (Οδηγία 92/77/ΕΟΚ), θα μπορούσε η Ελλάδα να αξιοποιήσει τις διατάξεις της οδηγίας 2003/96/ΕΚ, σχετικά με την αναδιάρθρωση του κοινοτικού πλαισίου φορολογίας των ενεργειακών προϊόντων και της ηλεκτρικής ενέργειας (ιδίως το άρθρο 19 παρ. 1), προκειμένου να ισχύσει ένα αντίστοιχο καθεστώς γεωγραφικής διαφοροποίησης στον ΕΦΚ στα καύσιμα κινητήρων και θέρμανσης για τα ελληνικά νησιά; Λαμβάνοντας βέβαια υπόψη μια προβλεπόμενη μείωση του ΕΦΚ κατά μέτριο ποσοστό, ώστε να αντισταθμιστεί μεν το κόστος μεταφοράς, με το οποίο επιβαρύνονται οι περιοχές αυτές, αλλά και να μην οδηγήσει σε αθέμιτες πρακτικές στην κατανάλωση, καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 7 της εν λόγω οδηγίας για τα ελάχιστα προβλεπόμενα επίπεδα.
Έχοντας ως δεδομένο ότι οι γαλλικές αρχές (σύμφωνα με το άρθρο 19 της οδηγίας 2003/96/ΕΚ) ζήτησαν, και τελικά τους χορηγήθηκε, άδεια για εφαρμογή μειωμένου συντελεστή φορολογίας της αμόλυβδης βενζίνης που χρησιμοποιείται ως καύσιμο και διατίθεται προς κατανάλωση στα διοικητικά διαμερίσματα της Κορσικής (απόφαση Συμβουλίου 2007/880/ΕΚ), έχει υποβάλλει ποτέ η Ελλάδα αντίστοιχο αίτημα για τα ελληνικά νησιά;
Θεωρεί ότι υφίστανται σήμερα ισότιμες συνθήκες μεταξύ των καταναλωτών των ελληνικών νησιών και αυτών της ηπειρωτικής Ελλάδας στον τομέα της αγοράς καυσίμων;
ΕΕ C 55 E, 26/02/2014

 

Τελευταία ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2013 Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου

 

 

 

 

 

 

 

και η απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου…

 

η Επιτροπή είπε ναι επιτρέπεται, αλλά οι κυβερνήσεις μας δεν ζήτησαν ποτέ εφαρμογή!!!…

 

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
26 Ιουλίου 2013
E-007673/2013
Απάντηση του κ. Šemeta εξ ονόματος της Επιτροπής
1. Επί του παρόντος, το άρθρο 18 παράγραφος 8 της οδηγίας 2003/96/ΕΚ(1) επιτρέπει στην Ελλάδα να επιβάλει χαμηλότερα επίπεδα φορολόγησης στο πετρέλαιο που καταναλίσκεται στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες καθώς και σε νησιά του Αιγαίου. 2. Σύμφωνα με το άρθρο 19 της οδηγίας 2003/96/ΕΚ, το Συμβούλιο, αποφασίζοντας ομόφωνα έπειτα από πρόταση της Επιτροπής, μπορεί να εξουσιοδοτήσει οποιοδήποτε κράτος μέλος να χορηγήσει περαιτέρω φορολογικές απαλλαγές ή μειώσεις για λόγους ειδικής πολιτικής. Το κράτος μέλος που σκοπεύει να θεσπίσει τέτοια μέτρα ενημερώνει σχετικά την Επιτροπή και της παρέχει όλες τις συναφείς και αναγκαίες πληροφορίες. Η Επιτροπή εξετάζει κάθε αίτημα λαμβάνοντας υπόψη την εύρυθμη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, την ανάγκη διασφάλισης συνθηκών θεμιτού ανταγωνισμού και την υλοποίηση των πολιτικών της Επιτροπής για την υγεία, το περιβάλλον, την ενέργεια και τις μεταφορές. Η Ελλάδα δεν υπέβαλε επίσημο αίτημα για εφαρμογή παρέκκλισης σύμφωνα με το άρθρο 19 της οδηγίας 2003/96/ΕΚ. 3. Η Επιτροπή είναι της γνώμης ότι η εφαρμογή ενιαίου φορολογικού συντελεστή σε ενεργειακά προϊόντα, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική θέση της διάθεσης σε κατανάλωση των καυσίμων, δεν αποτελεί λόγο στρέβλωσης της αγοράς.
(1) Οδηγία του Συμβουλίου 2003/96/ΕΚ της 27ης Οκτωβρίου 2003 σχετικά με την αναδιάρθρωση του κοινοτικού πλαισίου φορολογίας των ενεργειακών προϊόντων και της ηλεκτρικής ενέργειας (ΕΕ L 283 της 31.10.2003, σ. 51).
ΕΕ C 55 E, 26/02/2014

 

Τελευταία ενημέρωση: 5 Σεπτεμβρίου 2013 Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue