Τελευταία (για φέτος) επίσκεψη στην Ικαρία, του Κυπριακού κρουαζιερόπλοιου “Σαλαμίς Φιλοξενία”.

salamis filoxeniaΈφθασε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 16:30 στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου, το κυπριακό κρουαζιερόπλοιο “Σαλαμίς Φιλοξενία”, προερχόμενο από το λιμάνι Βαθέως Σάμου.

Μετά την άφιξη του στο λιμάνι, επιβιβάστηκαν στο πλοίο για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες, καλεσμένοι από τον πλοίαρχο του πλοίου, ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Στυλ. Σταμούλος και ο καθηγητής κ. Θεμιστοκλής Κατσαρός, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου “Ιωάννης Μελάς”.

Οι Κύπριοι επισκέπτες, δημιούργησαν δύο γκρουπ, το ένα επισκέφθηκε τις Ιαματικές Λουτροπηγές στα Θέρμα Ικαρίας και το άλλο επισκέφθηκε, με ξεναγό τον κ. Θεμ. Κατσαρό, το Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου.

Στον χώρο του λιμανιού εκπρόσωποι του Συλλόγου “Ιωάννης Μελάς”, αλλά και παραγωγοί του νησιού εξέθεταν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και αναμνηστικά του νησιού μας. Το βράδυ ο Δήμος Ικαρίας, μαζί με τον Σύλλογο “Ιωάννης Μελάς” διοργάνωσαν στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κηρύκου, εορταστικές εκδηλώσεις, προς τιμήν των επισκεπτών μας, με την Φιλαρμονική Αγίου Κηρύκου, αλλά και με το χορευτικό του Συλλόγου, χόρεψαν παραδοσιακούς και Καριώτικους χορούς συνοδευόμενοι από βιολί και τσαμπουνοφυλάκα.

Το κρουαζιερόπλοιο ανεχώρησε στις 22.30 με κατεύθυνση το λιμάνι του Καστελόριζου.

Το πολύ θετικό της χθεσινής βραδιάς ήταν η συνομιλία μας με Κύπριους τουριστικούς πράκτορες που ήλθαν χθες στο νησί μας και βγάλαμε την ευχάριστη είδηση. Το νησί μας τους άρεσε πάρα πολύ και η πρόταση τους είναι ότι την επόμενη χρονιά θα εισηγηθούν οι επισκέψεις του κρουαζιερόπλοιου στο νησί μας να γίνονται κάθε βδομάδα, όλη τη σεζόν, όπως επίσης και η παραμονή τους στην Ικαρία, να διαρκεί παραπάνω από μερικές ώρες, για να επισκέπτονται και άλλα μέρη του νησιού μας.

Είναι κάτι που, προσωπικά, αλλά και σαν ραδιόφωνο, το ευχόμασταν από την αρχή της φετινής χρονιάς. Θα δώσει πνοή στην τοπική αγορά του νησιού μας, με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά επιτέλους θα δώσει και μια άλλη μορφή τουρισμού, άκρως απαραίτητη για την τοπική οικονομία. Αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση, για το θέμα τουρισμός, με τη παρούσα δύσκολη οικονομική της χώρας, ας κατατεθεί εγκαίρως και να συζητηθεί, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει.

Καλό τους ταξίδι και καλή αντάμωση την επόμενη χρονιά.

Σωτήρης Πολίτης για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

About ikariaki.gr