Τα ”Σύνορα” των Social Waste είναι εδώ!

Οι Social Waste ένα από τα κορυφαία ελληνικά Hip-Hop συγκροτήματα, μετά από 20 χρόνια από τη δημιουργία τους, έδωσαν στην δημοσιότητα το νέο τους Άλμπουμ με τίτλο ”Σύνορα”.

Περιμένοντας πως και πως να ”ανεβεί” στο Youtube (όπως είχαν προαναγγείλει για την Κυριακή 12 Απριλίου 2020), μόλις τελειώσαμε την πρώτη ακρόαση όλου του δίσκου και οι πρώτες αντιδράσεις είναι ότι οι Social Waste συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί που μας άφησαν στο ”Χιπ Χοπ της Μεσογείου΄΄ το 2017. Αναλυτική ραδιοφωνική παρουσίαση του δίσκου θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα.

Οι Social Waste αποτελούν ένα από τα ελάχιστα συγκροτήματα που συνεχίζουν με τόλμη αυτό που λέμε Πολιτικό τραγούδι. Όπως μας έχουν συνηθίσει και από τις προηγούμενες δημιουργίες τους κάθε τραγούδι είναι μια κατάθεση Ψυχής και Ιδεών που ντύνεται άψογα με ιδιαίτερες μουσικές συνθέσεις πηγαίνοντας το Hip-Hop ένα βήμα παρακάτω και ξεσηκώνουν τους φίλους της μπάντας αλλά και της μουσικής γενικότερα. Είχαμε τη χαρά να ακούσουμε ένα από τα νέα κομμάτια, (τα μέγαρα) στο Los Almiros Festival 2019.

 

Καλή ακρόαση σε όλους, ένα άλμπουμ ιδιαίτερο, ιδανικό για τις μέρες που περνάμε.

 

Δημήτρης Φιλιπποπολίτης

ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ ”Σύνορα” παρακάτω

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Άλμπουμ

Πριν από 20 χρόνια οι Social Waste ξεκίνησαν με το «… Ήταν ταξίδι» (2000), «Στη γιορτή της ουτοπίας» (2013), «Με μια πειρατική γαλέρα» (2015). 20 χρόνια μετά, με ξεκάθαρη πλέον δική τους ταυτότητα τους αποτυπωμένη στο «Χιπ Χοπ της Μεσογείου» (2017) τα βάζουν με τα «Σύνορα» (2020) που χωρίζουν ανθρώπους και πολιτισμούς. Σύνορα κατασκευασμένα από τον άνθρωπο όχι από τη φύση.
Ο Μαρσεγιέζος λογοτέχνης Ζαν Κλοντ Ιζζό έγραφε ότι η Μεσόγειος είναι μια θάλασσα την οποία σήμερα αντιλαμβανόμαστε ως «σύνορο» μεταξύ βορείων και νοτίων -νοτιοανατολικών ακτών, ως υδάτινο τείχος που χωρίζει «πολιτισμένους» και «βαρβάρους» μέσα στο οποίο χάνονται χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στο όνομα της «προστασίας» του πλούσιου Βορρά από το φτωχό Νότο. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι.
Παλιότερα το «υδάτινο τείχος» ήταν ένας «υδάτινος δρόμος επικοινωνίας» ανθρώπων και πολιτισμών, ήταν αυτό που μας ένωνε, όχι αυτό που μας χώριζε. Πράγμα που αποδεικνύει ότι έννοιες όπως «τείχος», «δρόμος επικοινωνίας» και «σύνορα» δεν είναι αυθύπαρκτες, αλλά τις κατασκευάζει ο άνθρωπος, και ως ανθρώπινες και κοινωνικές κατασκευές, είναι εφήμερες και γίνονται αντιληπτές με διαφορετικούς τρόπους από εποχή σε εποχή. Σε αυτό αναφέρεται και το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ, τα Σύνορα.
Το άλμπουμ περιέχει δέκα τραγούδια, μέσα στα οποία συναντώνται ήχοι, αρώματα, και μουσικές της Μεσογείου και του κόσμου ολάκερου, και στα οποία περιπλέκονται- με το γνώριμο διακειμενικό τρόπο των Social Waste – o Jack London, o Corto Maltese, o Thomas Mor, o Bennedict Anderson, o Λίβας κι ο Βοριάς, κάτι παιδιά με φαρδιά παντελόνια, και κάτι πόλεις που θυμίζουνε ανθρώπους. Γκάιντες, λαούτα, ποντιακές λύρες, μπάσα, τύμπανα, κλαρίνα και scratches συνοδεύουν ισότιμα τις αφηγήσεις.
Φιλική συμμετοχή
  • DJ Booker (cuts)
  • Lucretia De Manchione (Drums)
  • Μιχαηλίδης Γιάννης (Λύρα πόντου)
  • Μπότσαρης Στέλιος (μπάσο)
  • Σκουτέρης Παναγιώτης (κλαρίνο)
  • Αμποβιάν Βαρτάν (ακορντεόν)
  • Καστρίτσης Τόλης (μπάσο)
  • Κτιστάκης Αλέξανδρος (τραγούδι)
  • Μπάρδης Νίκος (τρομπέτα)
  • Χαραλαμπόπουλος Χρίστος (στίχους)
Οι ηχογραφήσεις, η μίξη και το μάστερ έγιναν στο GroundZero Sound & Designs από τον Los Angelos (DJ Stigma), τα Drums στο στούντιο Clepsydra από τον Misdeal και τα cuts στο Breathe Studio από τον DJ Booker
Το artwork και η επιμέλεια των γραφικών έγινε από τον Γιάννη Οικονομάκη

 

Check Also

Βιολογικός Αγίου Κηρύκου: Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση του οδικού τμήματος που έγιναν τα έργα

  Ξεκίνησαν από την Τρίτη 30 Ιουνίου, η αποκατάσταση του οδοστρώματος, στο οδικό τμήμα που …