12.2 C
Ikaria
Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Σύλλογος Δασκάλων Σάμου: Πολύμορφος αγώνας διαρκείας για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου της 1ης Φεβρουαρίου 2023

Α. Κηρύσσουμε πολύμορφο αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Την ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων. Τη διεκδίκηση αύξησης των μισθών μας, κάλυψης των μνημονιακών απωλειών, επαναφοράς 13ου-14ου μισθού και αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής τους. Τους μαζικούς διορισμούς. Τη μείωση ωραρίου των νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών ολιγοθεσίων.

 • Η Γ.Σ. εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του Συλλόγου να προχωρήσει στην κήρυξη απεργίας – αποχής απ’ όλες τις αξιολογικές διαδικασίες του 4823/21 και της Υ.Α. 388/27.01.2023. Επίσης, η Γ.Σ. εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του Συλλόγου να κηρύξει κυλιόμενες στάσεις εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να μην συμμετέχουν στις παραπάνω αξιολογικές διαδικασίες του 4823/21 και της Υ.Α. 388/27.01.2023.
 • Κανένας – καμία δεν καταχωρεί στοιχεία στον ηλεκτρονικό φάκελο αξιολόγησης.
 • Προχωράμε σε συνεννόηση με τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ για την οργάνωση μεγάλης πανελλαδικής σύσκεψης συντονισμού του αγώνα. Επιδιώκουμε την μεγαλύτερη δυνατή αγωνιστική συσπείρωση Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ. Ξέρουμε καλά ότι απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η αγωνιστική συνεννόηση.
 • Με στόχο την ενίσχυση της συσπείρωσης του κλάδου, να πραγματοποιηθούν Περιφερειακές Συσκέψεις Συλλόγων και ΕΛΜΕ, κατά προτεραιότητα στις περιοχές που θα επιχειρηθεί να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ατομικής αξιολόγησης ( Βόρειο Αιγαίο).
 • Πολύμορφες δράσεις σε ημερομηνία που θα καταλήξουμε από κοινού με το Σύλλογο ΠΕ της Ικαρίας και τις ΕΛΜΕ Σάμου και Ικαρίας (ενδεικτικά 10/2), κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, με αξιοποίηση και όλων των νομικών μέσων (π.χ. εξώδικα), παραστάσεις διαμαρτυρίας στους νέους Σχολικούς Συμβούλους.
 • Ξεκινάμε πλατιά καμπάνια με αφίσα του Συλλόγου και γράμμα προς τους γονείς, με εκδήλωση του Συλλόγου, με κοινή δράση με τον Σύλλογο της Ικαρίας, τις ΕΛΜΕ Σάμου και Ικαρίας και τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων των νησιών μας. Οργανώνουμε σε κάθε σχολική μονάδα την ενημέρωση των γονέων για τις θέσεις μας και για τις πραγματικές στοχεύσεις της αξιολόγησης, σε συνεργασία με το γονεϊκό κίνημα (Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων) και με κάθε πρόσφορο τρόπο (εκδηλώσεις ανά σχολείο, γράμμα προς γονείς, ενημέρωση στην είσοδο κατά το σχόλασμα, αφίσα του Συλλόγου κλπ).

Β. Απαιτούμε από τη ΔΟΕ να κηρύξει ανένδοτο αγώνα για να ακυρώσει τα σχέδια Κεραμέως:

 • Κήρυξη απεργίας μέσα στον Φλεβάρη, με ιδιαίτερη αιχμή το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για τα ζητήματα των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων, τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και το προσοντολόγιο, για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, για το μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών, για τη μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων, για τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.
 • Κήρυξη νέας Απεργίας-Αποχής από όλες τις αξιολογικές διαδικασίες του 4823/21.
 • Κήρυξη κυλιόμενων στάσεων εργασίας για να μην μπει κανένας αξιολογητής στην τάξη.
 • Μετά τις Ολομέλειες Προέδρων ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, νέος κύκλος Γενικών Συνελεύσεων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΟΕ 2/2/2023 – ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Συνεδρίασε σήμερα, 2 Φεβρουαρίου 2023, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προκειμένου να αποφασίσει τις κινήσεις του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται ο κλάδος από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την άμεση εφαρμογή της αντιπαιδαγωγικής και αντιεπιστημονικής ατομικής «αξιολόγησης».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχοντας, μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών της Συνελεύσεων καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου της, με συνέπεια και υπευθυνότητα, εκφράσει τις ψηφισμένες και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του κλάδου, αποφάσισε τα παρακάτω:

 • Ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου Γενικών Συνελεύσεων των Σ.Ε.Π.Ε. μέχρι 10/2 και πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με παρουσία των προέδρων σε κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 14:00. Την ίδια ημέρα κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση.
 • Κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με την πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα.
 • Την εβδομάδα 6 με 10/2 πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Π.Ε. με αιχμή το ζήτημα της άμεσης μονιμοποίησης όλων των δόκιμων εκπαιδευτικών και την ατομική αξιολόγηση.
 • Κήρυξη απεργίας-αποχής από όλες τις εξωδιδακτικές διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης.
 • Κήρυξη στάσεων εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους Εκπαιδευτικών για την κάλυψη των συναδέλφων ώστε να μη υλοποιηθούν οι διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης.
 • Πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με συμβούλους εκπαίδευσης των περιοχών όπου ξεκινάει η διαδικασία καθώς και αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.
 • Ανάδειξη και δημοσιοποίηση των θέσεων του κλάδου με επιστολές σε γονείς, σποτ σε ραδιόφωνο και τηλεόραση κλπ.
 • Πραγματοποίηση συναντήσεων με τα κόμματα της Βουλής ώστε να πάρουν σαφή θέση επί του ζητήματος.
 • Πραγματοποίηση νέου κύκλου Γενικών Συνελεύσεων και νέας Ολομέλειας Προέδρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ