Στη συναυλία Κουλλιά & Τσιαμούλη στον Αη-Γιάννη Ραχών

κουλλιά-τσιαμούληςΣ’ ένα μαγευτικό περιβάλλον, στον περίβολο της εκκλησίας του Άη Γιάννη στις Ράχες ζήσαμε ένα υπέροχο βράδυ με φεγγάρι και ….αρκετή δροσιά, αλλά μέσα από τις μαγευτικές μουσικές και τις υπέροχες φωνές τόσο της «δικιάς μας» Καίτης Κουλλιά και του εξαίρετου Χρήστου Τσιαμούλη και των συνεργατών του ζεσταθήκαμε πολύ, χορέψαμε και τραγουδήσαμε όλοι μαζί συνοδεύοντας αρκετές φορές στις χωρίς μουσικά όργανα εκτελέσεις των τραγουδιών από τους καλλιτέχνες. Πίσω στα «μετόπισθεν» ο Βαγγέλης Φάμπας να τρέχει πάνω κάτω για να προσέχει όλα να κυλούν όμορφα.

 

Η έκπληξη ήταν το βιολί, αυτό το υπέροχο όργανο ενός συνεργάτη της Καίτης Κουλλιά του κ. Γεωργάκη αν δεν κάνω λάθος, όταν σε κάποια στιγμή έπαιξε τον παραδοσιακό Ικαριώτικο, σαν να ήταν από τα δικά μας μέρη χρόνια τώρα όπως και ο Χρήστος Τσιαμούλης όταν τραγούδησε τα λόγια της «Συμπεθέρας» σαν γνήσιος Καριώτης. Αυτά τα πράγματα δεν μεταφέρονται εύκολα στο χαρτί, αλλά μόνο τα ακούς,  τα βλέπεις, τα αισθάνεσαι, συμμετέχεις στον υπέροχο αυτό κυκλικό χορό και όλοι μαζί δημιουργείτε αυτή την υπέροχη μυσταγωγία. Ότι και να πούμε ήταν λίγο, όσοι ήταν εκεί κέρδισαν πολλά, όσοι λείπατε, την άλλη φορά που θα ακούσετε κάτι παρόμοιο εδώ στο νησί μας (έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό και το τονίζω), θα ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία. Σας έχω συνοδευτικά και κάποιες ηχητικές δηλώσεις από τους συντελεστές της παράστασης Καίτη Κουλιά, Χρήστο Τσιαμούλη και Βαγγέλη Φάμπα.

[youtube width=”500″ height=”300″]uvvfZk5Uri8[/youtube] [youtube width=”500″ height=”300″]eUBDWlhRP7Y[/youtube] [youtube width=”500″ height=”300″]2kkKjzTr3cM[/youtube]

Σωτήρης Πολίτης

Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8 fm – ikariaki.gr

Check Also

Κίνδυνοι στη Θάλασσα – Ανάγκη άμεσης ευαισθητοποίησης

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες περιστατικών με ανθρώπους που κινδυνεύουν στη θάλασσα, είτε λόγω …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.