18.4 C
Ikaria
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Σωματεία Ικαρίας: Για την ”Μικρή ΔΕΗ” και τον αγώνα των εργαζομένων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ)

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

Ικαρία, 8/7/2014

Για την «μικρή ΔΕΗ», τον αγώνα των εργαζόμενων στην ενέργεια, και το δόγμα “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης

   Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων, απ’ το να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα μέχρι το να τρομοκρατεί ανοιχτά τους απεργούς. Χτες ήταν οι ναυτεργάτες οι εργαζόμενοι στο μετρό και οι εκπαιδευτικοί, σήμερα οι απεργοί της ΔΕΗ, αύριο θα είναι η σειρά του κάθε κλάδου που θα αντιστέκεται στην ολομέτωπη επίθεση μονοπωλίων, κυβέρνησης, ΕΕ.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απάντηση από όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, γιατί η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας αφορά όλο τον ελληνικό λαό.  Η κερδοφορία των μονοπωλίων, στα οποία θα παραδοθεί ολοκληρωτικά ο ενεργειακός τομέας, απαιτεί αυξήσεις στις τιμές της kwh και μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Το νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί και η ανάλογη πείρα από  τις άλλες ΔΕΚΟ δεν αφήνει χώρο για αυταπάτες.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν απάντηση στο δόγμα “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης που δε διστάζει για ακόμα μία φορά να τρομοκρατήσει με το μέτρο της επιστράτευσης των απεργών προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Οι εργαζόμενοι  όχι μόνο δεν πρέπει να φοβηθούν από αυτές τις ενέργειες, αλλά με οργανωμένο αγώνα να τσακίσουν τον αυταρχισμό και αυτούς που τον προωθούν.

Το σωματείο  μας  τάσσεται αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων στην ενέργεια και καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον αυταρχισμό που επιδεικνύει και στον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Ταυτόχρονα καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου και όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνηση, να εκφράσουν την συμπαράσταση τους και να συμμετάσχουν στην διεκδίκηση για:

ΡΕΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ                                   ΕΝΙΑΙΟ  ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ                                                   ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΙΑΝΟΜΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ.       ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.                                                                                   ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ»

[divider]

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ &  ΦΟΥΡΝΩΝ

Ικαρία-  6/07/2014

Για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

    Το σωματείο μας εκφράζοντας εκτός από τα μέλη του και την πλειονότητα των συνταξιούχων, που πλήττονται από την πολιτική που εφαρμόζουν στον χώρο της ενεργείας οι Ελληνικές κυβερνήσεις με την σύμφωνη γνώμη και των  κόμματων του ευρωμονοδρόμου που δεν λένε κουβέντα για τις αποφάσεις που έχουν συμφωνηθεί στην Ε.Ε.

Δηλώνουμε  αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΔΕΗ.

Ενάντια σε μια πολιτική που έχει οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά να  έχουν κομμένο το ρεύμα,  ο χειμώνας ήταν δύσκολος, ο επόμενος χειρότερος.                 Από την άλλη στους βιομήχανους δίνουν φθηνό ρεύμα, τους χαρίζουν παλιές οφειλές για να παράγουν, να γίνουν ανταγωνιστικότεροι με άλλα μονοπώλια.

Το σωματείο μας καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον αυταρχισμό που επιδεικνύει και στον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Η κυβέρνηση έχει κάνει κανόνα την επιστράτευση σήμερα στη ΔΕΗ, χθες στους ναυτεργάτες, στους εκπαιδευτικούς, στο Μετρό και αύριο αλλού.    Θέλουν να επιβάλλουν το δόγμα «νόμος και τάξη» για να παραδώσουν την περιουσία του λαού στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα σταματήσουν                           οι αγώνες της εργατικής τάξης.

    Καλούμε όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της, να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ότι από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα βγούμε συνολικά χαμένοι εμείς και οικογένειες μας και κερδισμένα τα μονοπώλια.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ» ΡΕΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ                               ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.

[divider]

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ

Άγιος Κήρυκος  7 Ιουλίου 2014                                                                                             

Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό

   Ο λαός της χώρας μας πρέπει να σταματήσει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσο της «μικρής ΔΕΗ» που προωθείται από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Το θράσος τους δεν έχει όρια. Ξεπουλάνε ότι έχει απομείνει και θέλουν να το δεχόμαστε χωρίς να αντιδρούμε. Όλοι πρέπει να παλέψουν για να μην πουληθεί η «μικρή ΔΕΗ» γιατί το 30% των μονάδων λιγνίτη και υδροηλεκτρικών περνάνε σε ιδιώτες, μαζί με 2.000.000 πελάτες. Αυτό σημαίνει ακόμα πιο ακριβό ρεύμα, πιο επιθετική πολιτική κέρδους.

Το συνδικάτο μας  τάσσεται αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων στην ενέργεια με στόχο όχι μόνο να μην πουληθεί η «μικρή» ΔΕΗ, αλλά με σκοπό να αναδείξουμε την αναγκαιότητα να κοινωνικοποιηθεί το σύνολο της παραγωγής ενέργειας.  Σήμερα που η τεχνολογία έχει φτάσει να παράγεται ρεύμα από τον ήλιο και τον αέρα, που οι νέες μονάδες παραγωγής με μικρό κόστος παράγουν χιλιάδες  KW, είναι ανάγκη να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη.

Ο λεγόμενος “Δημόσιος” χαρακτήρας της ΔΕΗ είναι αυτός ο τρόπος λειτουργίας της ΔΕΗ με τον οποίο έμειναν 400.000 λαϊκές οικογένειες χωρίς ρεύμα.  

Αντίπαλός μας σε αυτό τον αγώνα είναι η Ε.Ε που με τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί και από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, απαιτούν την απελευθέρωση της ενέργειας για να κερδίσουν τα μονοπώλια που υπηρετεί. Τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου δεν λένε κουβέντα για τις αποφάσεις που έχουν συμφωνηθεί στην Ε.Ε.  Ευθύνες για την μέχρι τώρα πορεία ιδιωτικοποίησης έκτος των κομμάτων του ευρωμονόδρομου έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες όπου τα προηγούμενα χρόνια συμφώνησαν με την ιδιωτικοποίηση η οποία έχει αρχίσει από το 1999 με κυριότερες την συμφωνία για το σπάσιμο στα 3 της ΔΕΗ (παραγωγή, Διανομή, Μεταφορά) για να πουληθεί πιο εύκολα και η συμφωνία για την μετοχοποίηση της εταιρίας.

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον αυταρχισμό που επιδεικνύει και στον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ σήμερα, χθες στους ναυτεργάτες, στους εκπαιδευτικούς, στο Μετρό και αύριο αλλού. Θέλουν να επιβάλλουν το δόγμα «νόμος και τάξη» για να παραδώσουν την περιουσία του λαού στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου και όλο τον λαό να καταδικάσουν την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της, να εκφράσει την συμπαράστασή του και να συμμετέχει στην προσπάθεια για να διεκδικήσουμε:

ΡΕΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ    

                               ΕΝΙΑΙΟ  ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΙΑΝΟΜΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ.       ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,330ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ