Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας και Φούρνων για την προστασία από τον Κορωνοϊό

   ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΑΡ  ΠΡΩΤ  1127

ΙΚΑΡΙΑ    13/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                     ΠΡΟΣ:  κο  ΔΗΜΑΡΧΟ

 

Το  ΔΣ  του Σωματείου  απαιτεί να παρθούν άμεσα  όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα  σε όλες της Δημοτικές Ενότητες και υπηρεσίες του Δήμου μας.

Δεν μπορεί να ισχύει και να συνεχίζεται ο «χρυσός» κανόνας που διαχρονικά και με ευκολία ρίχνει στον εργαζόμενο  την ευθύνη της αυτοπροστασίας του.

Οι ελλείψεις Στον Τομέα της Υγείας που γιγαντώθηκαν την τελευταία δεκαετία  από όλες της κυβερνήσεις , που νοσεί από προσωπικό , υλικοτεχνικές υποδομές , πόσο μάλιστα στο νησί μας που κάποιες φορές, φαντάζουν όνειρο ακόμα και τα αυτονόητα, δεν μας εφησυχάζουν.

Στους χώρους εργασίας μας έντονα  αναδεικνύεται  η έλλειψη προληπτικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να υπάρχουν σε καθημερινή βάση. Εύλογα λοιπόν δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας  στους εργαζόμενους.

  • Απαιτούμε προληπτικά  απολύμανση όλων των χώρων εργασίας και μηχανημάτων σε όλες της  Δημοτικές Ενότητες  του Δήμου μας
  • Απαιτούμε ατομικά μέσα προστασίας να υπάρχουν σε καθημερινή βάση , άμεσα προσβάσιμα για το προσωπικό και το κοινό
  • Άμεση και επαρκή κάλυψη αναγκών προμήθειας και αγοράς φαρμακευτικού και προληπτικού υλικού ( χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά κ. α.)
  • Προσωπικό για καθημερινή και σχολαστική καθαριότητα των δημοτικών υπηρεσιών
  • Να γίνονται έλεγχοι από τον γιατρό Εργασίας στις υπηρεσίες και να επιλύονται άμεσα τυχόν παραλείψεις
  • Ενημέρωση όλου του προσωπικού για τα καθήκοντα που θα αναλάβει σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα είτε στο Δήμο γενικά είτε ειδικότερα στην υπηρεσία.
  • Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες να υπάρξει άμεσα μελέτη ώστε να τοποθετηθούν τζάμια σε όσες υπηρεσίες εξυπηρετούν κοινό (π.χ. ΚΕΠ ,έσοδα, δημοτολόγια κ.α)
  • Για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα με απαλλαγές εργασιών που εν δυνάμει υποκρύπτουν κινδύνους , όπως  η συνεχή επαφή με το κοινό.

 

Το  Διοικητικό Συμβούλιο

Ικαρία  11/3/2020

 

Check Also

ΑΣΠΙ: Με αφορμή την επαπειλούμενη εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών στην Ικαρία

Με αφορμή την επαπειλούμενη εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών στην Ικαρία   Η ιδιωτικοποίηση του τομέα της …