16.1 C
Ikaria
Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας και Φούρνων – Όλοι στην Απεργία στις 26/11

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισα/φε

Την ώρα που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς λοκ ντάουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση της ΝΔ, βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί στους εργαζόμενους καταπατώντας δικαιώματα που είχαν κατακτήσει τον προηγούμενο αιώνα με πολλούς αγώνες και αίμα. Αντί να πάρει μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , αντί να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες, ετοιμάζεται να πάρει μέτρα κατ’ εντολή των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, και των τραπεζιτών προκειμένου αυτοί να τονώσουν τα κέρδη τους, εκμεταλλεύεται ακόμα και την πανδημία για να τσακίσει εργατικά δικαιώματα.

Προωθεί την 10ωρη ημερήσια εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, επέκταση και γενίκευση της δουλειάς τις Κυριακές, επεκτείνει τις ευέλικτες μορφές εργασίας παντού

Προωθεί νέες μειώσεις τους μισθούς, που θα ξεκινούν πλέον από 200 ευρώ.

Και επειδή φοβούνται την οργή του κόσμου και τον ξεσηκωμό φέρνουν «εκσυγχρονιστικό» συνδικαλιστικό νόμο που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει:

  • Την απαγόρευση της απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τον ιδιωτικό τομέα.
  • Ακυρώνει τις ζωντανές διαδικασίες, τη Γενική Συνέλευση των σωματείων, ορίζοντας ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για τη λήψη απόφασης για την απεργία.

  • Διώκει ποινικά την περιφρούρηση της απεργίας.

  • Δημιουργεί ανοιχτό μηχανισμό φακελώματος σε όσους εργαζόμενους επιλέγουν να οργανωθούν.

Πιστεύουν ότι μπορούν να μας γυρίσουν πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα. Όταν η συλλογική και συνδικαλιστική δράση, οι λαϊκοί αγώνες, ήταν ιδιώνυμο και ποινικό αδίκημα.

Συνάδελφοι,

Η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί. Το βλέπουμε στους δήμους όπου μια σειρά από δικαιώματα καταργούνται, η εντατικοποίηση εντείνεται, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας επεκτείνονται, οι ιδιωτικοποιήσεις και η επιχειρηματική λειτουργία ενισχύεται, ενώ οι ελλείψεις σε μέσα προστασίας και σε προσωπικό μόνιμο (και στο δήμο μας) είναι τεράστιες, και σε κρίσιμες δομές όπως οι παιδικοί σταθμοί, σχολεία, καθαριότητα.

Συνάδελφοι/σες

Ο κλάδος μας έχει δώσει μεγάλες απεργιακές μάχες όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι την κρατική καταστολή, την δημιουργία απεργοσπαστικών μηχανισμών από ιδιώτες, το στρατό, τις επιτάξεις.

Στον αγώνα αυτό δεν μπορεί να λείψει κανείς!!!

Οργανώνουμε την απεργιακή απάντηση μας

στις 26 Νοέμβρη!

Το μεγάλο ποτάμι της λαϊκής οργής τίποτα δεν θα μπορέσει να το σταματήσει, ούτε οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ούτε τα συνδικαλιστικά τους δεκανίκια.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία που θέλουν να περάσουν για την εκλογή των υπηρεσιακών συμβουλίων είναι η αρχή. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη!! Κανένας συνάδελφος να μην ψηφίσει ηλεκτρονικά , αποσύρουμε το ψηφοδέλτιο που είχαμε καταθέσει, αν προχωρήσουν σε αυτό το μέτρο.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την εξασφάλιση τακτικών συγκοινωνιών, για μέτρα προστασίας στην καθαριότητα, τις διοικητικές υπηρεσίες, τις κοινωνικές δομές, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επαναφορά 13ου 14ου μισθού.

Δεν πρέπει να λειτουργήσει κανένας χώρος εργασίας!

Η εξέλιξη που έχουμε μπροστά, μας αφορά όλους. Ειδικά τα παιδιά μας, που θα βρεθούν κυριολεκτικά να ζουν και να εργάζονται σε μια χώρα – απέραντη «Ειδική Οικονομική Ζώνη», με όρους σύγχρονης σκλαβιάς, για να αναπτυχθούν τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους!

Δεν θα χαρίσουμε στο κεφάλαιο και στο κράτος τα Σωματεία μας, το δικαίωμα να μαζευόμαστε και να αποφασίζουμε, να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας, να απεργούμε!

Το ΔΣ Ικαρία 19/11/2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,307ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,170ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ