5 C
Ikaria
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Σωματεία Ικαρίας για τις 7 Απρίλη – Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας

7 Απρίλη είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, η μέρα που στην Ελλάδα σπάμε τη σιωπή και δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας για ένα σύστημα υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των γιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία διεκδικώντας μέτρα προστασίας και για τους κατοίκους των νησιών μας.

 

Στη σημερινή συγκυρία με την εκδήλωση της πανδημίας γίνονται ακόμα πιο έντονα τα κενά στη δημόσια υγεία, γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Διεκδικούμε έστω και σήμερα να πάρουν την ζωή μας στα σοβαρά και να μην παίζουν άλλο με αυτή όσοι έχουν ευθύνη. Επειδή η ατομική ευθύνη δεν μπορεί να καλύψει την συλλογική ευθύνη που υπάρχει σε όλες τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας και τις ανεπάρκειες της, με όσες δωρεές και να γίνουν από εφοπλιστές, καναλάρχες, εργοστασιάρχες κ.α δεν καλύπτεται η γύμνια τους, που όλα τα προηγούμενα χρόνια υποβάθμισαν το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα και στα νησιά μας.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν πάρει ουσιαστικά μέτρα για την στελέχωση του Νοσοκομείου Ικαρίας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,                    σε ένα ακριτικό νησί 9.000 κατοίκων δεν  υπάρχει όχι ΜΕΘ, αλλά  ούτε Μονάδα αυξημένης φροντίδας ή έστω θάλαμος αρνητικής πίεσης.

Ακόμα και σήμερα με την κατάσταση της πανδημίας, οι περισσότερες ειδικότητες είναι μονήρεις (1 παιδίατρος, 1 παθολόγος, κλπ), ενώ δεν υπάρχει ούτε ένας  πνευμονολόγος.

Επίσης:

Το Κέντρο Υγείας Ευδήλου λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό και δεν καλύπτει τις ανάγκες της βόρειας Ικαρίας.

Το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών υπολειτουργεί, καθώς η μοναδική αγροτική γιατρός μετακινείται στο Κ.Υ. Ευδήλου για εφημερίες. Μόνο κατ’ όνομα θεωρείται πολυδύναμο ιατρείο.

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στα Περιφερειακά Ιατρεία Μαγγανίτη και Καρκιναγρίου, με τους εκεί αγροτικούς ιατρούς να παλεύουν με μηδαμινά μέσα.

Την ίδια στιγμή οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ είναι να απευθυνθούμε στον οικογενειακό γιατρό που όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν υπάρχει και εδώ.

Η δυσκολία με την διακομιδή από το νησί στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι ήδη δύσκολη και  θα μεγαλώσει όσο προχωράει η πανδημία.

 

Στις 7 Απρίλη, αλλά και μετά, να ακουστεί στην Ικαρία, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η φωνή πίσω από τις μάσκες. Η φωνή που δεν περιμένει να περάσει η πανδημία για να λογαριαστεί γιατί τότε θα είναι αργά, αφού θα περάσουν τα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα ενάντια του λαού, μέτρα που δεν θα φύγουν μαζί με το κορονοϊό αλλά θα παραμείνουν.

Μέτρα που δεν αφορούν μόνο την υγεία μας άλλα και όλη τη ζωή μας, αφού όσα περνάνε μπροστά στην πανδημία είναι γενική πρόβα για να μην υπάρχει μετά φωνή που να αντιστέκεται στα σχέδια τους.

 

 

 

Διεκδικούμε:

 

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
 • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 • Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
 • Να στελεχωθεί η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» με επαρκείς μόνιμες προσλήψεις.
 • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
 • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
 • Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμά τους.
 • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
 • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

 

Τα σωματεία-σύλλογοι-φορείς της Ικαρίας:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ & ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ  

 

 

 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ – ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ # ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 28440 # E-MAIL:[email protected]# SITE: www.eksamou.gr

Σάμος, 4 Απρίλη 2020

7 ΑΠΡΙΛΗ: ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και Σωματεία του Νομού ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς των νησιών μας και όλης της χώρας και συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία στις 7 Απρίλη που έχει καλέσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη τη χώρα.

Στις 7 Απρίλη κινητοποιούμαστε σε Σάμο και Ικαρία στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, μαζικούς χώρους δουλειάς και σούπερ μάρκετ, με ανακοινώσεις, αφίσες και ντουντούκες ενημερώνουμε το λαό των νησιών μας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Τα οξυμένα προβλήματα στη δημόσια υγεία εξαιτίας της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που αντιμετωπίζει την υγεία σαν εμπόρευμα σήμερα αποδεικνύονται με το χειρότερο τρόπο πόσο επικίνδυνες είναι για τη ζωή μας.

Οι εγκληματικές ελλείψεις στις μονάδες υγείας των νησιών μας και στο ΕΚΑΒ, για τα οποία παλεύουμε διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να επιλυθούν λόγο της πανδημίας του κορονοϊού.

Είναι απαράδεκτο να θρηνούμε θύματα επειδή δεν έχουμε επάρκεια προσωπικού και υγειονομικών μέσων (αναπνευστήρες κλπ), επειδή τα νοσοκομεία μας δεν έχουν επάρκεια ΜΕΘ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε κανένας υγειονομικός να κινδυνεύσει επειδή το κράτος δεν του διαθέτει τα απαραίτητα μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια, ειδικές στολές κλπ).

Δεν αρκεί η ατομική ευθύνη που καθημερινά επικαλείται η κυβέρνηση. Η κρατική ευθύνη είναι βασική για να μην φτάνουν οι υγειονομικοί μας να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, όπως γίνεται σε άλλες χώρες.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου, τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στα νησιά μας και σε όλη τη χώρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και με μεγαλύτερη δύναμη και ορμή υπερασπίζονται τους εργαζόμενους μέσα στα νοσοκομεία, μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς εκεί που σήμερα οξύνεται η εργοδοτική επίθεση.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους: ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ

 • ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ
 • ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η υγεία είναι αγαθό –δεν είναι εμπόρευμα

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΜΑΧΙΜΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΩΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτικών και λοιπών υγειονομικών για πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και όλων των μονάδων υγείας, του ΕΚΑΒ και του «Βοήθεια στο Σπίτι». Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
 • Να δοθούν άμεσα επαρκείς ποσότητες μέσων προστασίας σε υγειονομικούς, ασθενείς, στο ΕΚΑΒ, στο «Βοήθεια στο σπίτι»
 • Άνοιγμα όλων των ΜΕΘ
 • Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα της υγείας και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό
 • Μέτρα προστασίας όλων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, όλου του λαού. Πρόσθετες άδειας με αποδοχές σε ευπαθείς ομάδες και εγκύους
 • Μέτρα στήριξης και κάλυψης του εισοδήματος όλων των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, όσων έχασαν τη δουλειά τους ή δε θα πιάσουν δουλειά το επόμενο διάστημα πχ στον τουριστικό κλάδο κλπ.
 • Να κηρυχθούν παράνομες όλες οι απολύσεις, οι «οικειοθελείς αποχωρήσεις» οι αρνητικές αλλαγές συμβάσεων από 1η Μάρτη και μετά. Να σταματήσει με παρέμβαση του κράτους η εργοδοτική τρομοκρατία και ο εκβιασμός των εργαζομένων από τους εργοδότες. Εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας.
 • Αναστολή πληρωμών σε δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας των συνανθρώπων μας. Κανένας μόνο τους στην πανδημία. Αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση είναι το όπλο μας.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ

 

ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ

 

Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ –ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

ΑΔΕΔΥ

Νομαρχιακό Τμήμα  Σάμου                                                                                                     Σάμος 05-04-2020

Τρίτη 7 – 4 – 2020 παγκόσμια ημέρα Υγείας, πανελλαδική ημέρα δράσης

Δεν μένουμε σιωπηλοί , παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας για εμάς και τους συνανθρώπους μας  , θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτήν την δοκιμασία με αλληλεγγύη , οργάνωση του αγώνα και διεκδίκηση.

Τώρα απαιτείται επιτακτικά να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων . Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ , επανειλημμένα είχε καταγγείλει την υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας , αποτέλεσμα της συνεχής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής , των μνημονίων και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πιστά ακολουθούσαν όλες οι Ελληνικές Κυβέρνησης με στόχο την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και την κερδοσκοπία των εμπόρων αυτής σε βάρος του λαού.

Απαιτούμε :

 • Να προσληφθεί τώρα το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που απαιτείται στα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας, στο ΕΚΑΒ και στα Κέντρα Υγείας Καρλοβάσου και Ικαρίας.
 • Με εύθηνη του, το Υπουργείο Υγείας, να προμηθεύσει τώρα όλες τις δομές Υγείας με όλα τα απαραίτητα υλικά με προτεραιότητα στα μέσα ατομικής προστασίας.
 • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με ελαστικές μορφές εργασίας.
 • Να γίνουν τώρα προσλήψεις στους Δήμους Σάμου και Ικαρίας με προτεραιότητα στο προσωπικό καθαριότητας και στα προγράμματα βοήθειας στο σπίτι και να τους χορηγηθούν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, αλλά και τα απαραίτητα υλικά, απορρυπαντικά – απολυμαντικά.
 • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός σε όλες τις υπηρεσίες και στις υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας. Καθώς επίσης στις φοιτητικές εστίες , στις στρατιωτικές μονάδες και στις υπηρεσίες του ΚΥΤ.
 • Να χορηγηθούν τώρα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους της πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλων των πυροσβεστικών κλιμακίων στην Σάμο και στην Ικαρία.
 • Τώρα πρέπει η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίταξη σε όλα τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, τις κλίνες στις ιδιωτικές ΜΕΘ και τις ιδιωτικές κλινικές.

 

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη μας να πάρουν πρωτοβουλίες για συμβολικές δράσεις την Τρίτη 7-4-2020.

Η Ε.Γ του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Related Articles

Χιονιάς και ασθενής βροχή για την Κυριακή 17/1

  Ο Λέανδρος επελαύνει με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονιά σε όλη τη χώρα. Είδαμε στα ορεινά της Ικαρίας στο Πέζι εικόνες με λευκό τοπίο. Για τι...

Εντοπισμός ανθρώπινων μελών άγνωστης ταυτότητας στο Πυθαγόρειο Σάμου

Εντοπισμός ανθρώπινων μελών άγνωστης ταυτότητας στο Πυθαγόρειο Σάμου   Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου, για ύπαρξη ανθρώπινων κάτω άκρων στη χερσαία περιοχή Ποσειδωνίου...

Ένας βραχύς απολογισμός ενεργειών μετά τον καταστροφικό Σεισμό και Τσουνάμι της 30ης Οκτωβρίου

16Ιανουαρίου 2021   ΕΝΑΣ ΒΡΑΧΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ Στις 30 Οκτωβρίου 2020,η Σάμος επλήγει από έναν μεγάλο καταστροφικό σεισμό,...
13,691ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Χιονιάς και ασθενής βροχή για την Κυριακή 17/1

  Ο Λέανδρος επελαύνει με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονιά σε όλη τη χώρα. Είδαμε στα ορεινά της Ικαρίας στο Πέζι εικόνες με λευκό τοπίο. Για τι...

Εντοπισμός ανθρώπινων μελών άγνωστης ταυτότητας στο Πυθαγόρειο Σάμου

Εντοπισμός ανθρώπινων μελών άγνωστης ταυτότητας στο Πυθαγόρειο Σάμου   Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου, για ύπαρξη ανθρώπινων κάτω άκρων στη χερσαία περιοχή Ποσειδωνίου...

Ένας βραχύς απολογισμός ενεργειών μετά τον καταστροφικό Σεισμό και Τσουνάμι της 30ης Οκτωβρίου

16Ιανουαρίου 2021   ΕΝΑΣ ΒΡΑΧΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ Στις 30 Οκτωβρίου 2020,η Σάμος επλήγει από έναν μεγάλο καταστροφικό σεισμό,...

2.997.500€ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο Βόρειο Αιγαίο

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με δικαιούχο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το έργο της Προμήθειας εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου...

Αργά και Λαϊκά – Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

Αγαπητοί μου φίλοι χαιρετώ σας, όπως κάθε Σάββατο, έτσι κι απόψε το βράδυ στις 10, με ένα αφιέρωμα σε ένα από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς...