Συντήρηση Δασικού Οδικού Δικτύου στη Ρόδο από την Αποκ. Διοίκηση Αιγαίου

13128837_10206740906816466_1927131986_o

Αυτοψία με επικεφαλής τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

 

Η διαπίστωση της μέτριας έως κακής κατάστασης κάποιων δασικών δρόμων της Ρόδου και η ανάγκη άμεσων έργων βελτίωσης και αποκατάστασης σε επιλεγμένα σημεία του δασικού οδικού δικτύου του νησιού ήταν το αποτέλεσμα της αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από κλιμάκιο ειδικών με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκο Θεοδωρίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόδος διαθέτει μεγάλο μήκος δασικού οδικού δικτύου σε σχέση με τη συνολική επιφάνειά της, το οποίο υπολογίζεται σε περίπου 1.200 χιλιόμετρα. Η αυτοψία κατέδειξε «νεροφαγώματα» σε κάποια σημεία, ενώ σε κάποια άλλα σημεία του δικτύου οι δασικοί δρόμοι ήταν «κομμένοι» και ήταν αδύνατη η περαιτέρω προσπέλασή τους.

 

Ο κος Θεοδωρίδης είχε παράλληλα σειρά συναντήσεων και συνεργασιών με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμωνα Ζαννετίδη, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δασών κ. Κιόττου Τσαμπίκα, τεχνικούς υπαλλήλους του Δήμου Ρόδου και δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου και των Δασονομείων της Ρόδου προκειμένου να υπάρξει πλήρης καταγραφή των επιμέρους θεμάτων που αφορούν στη συντήρηση και προστασία του δασικού οδικού δικτύου του νησιού αλλά και να δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατόν τα έργα αποκατάστασής του.

13227899_10208028953154784_1935386219_n

Κατά τις συναντήσεις τους ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος αποφάσισαν τα εξής:

  • Άμεση έναρξη των εργασιών με τα μηχανήματα του Δήμου Ρόδου στις περιοχές του Δημοτικού Διαμερίσματος Έμπωνας για την αποκατάσταση της βατότητας βασικών οδικών αρτηριών στο δάσος Λύρου, (Έμπωνα, Κρητηνία, Μανδρικό)
  • Παροχή βοήθειας από τους δασοφύλακες των Δασονομείων του νησιού, για έλεγχο και καθοδήγηση των μηχανημάτων του Δήμου και της Περιφέρειας.
  • Συντονισμός των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Ρόδου με τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου για την κατανομή του χώρου όπου η κάθε Υπηρεσία θα πραγματοποιήσει απαραίτητες εργασίες πρόληψης.
  • Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Ρόδου για τη Συντήρηση του αγροτικού και δασικού οδικού δικτύου, που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια.
  • Άμεση σύνταξη και αποστολή, εγκεκριμένης μελέτης συντήρησης, για το μέρος του δασικού οδικού δικτύου που θα συντηρήσει η Περιφέρεια, μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης, από το Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου.

 

About ikariaki.gr