Συνταγή: Μηλοπιτάκια τριαντάφυλλο

befunky-collageΥλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα

  • 2 μήλα πράσινα
  • λίγο βούτυρο
  • καστανή ή μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα              
  • κανέλα για πασπάλισμα
  • 1 κούπα ζαχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας μελι

Για το βράσιμο των μήλων

  • 500 γρ. νερό
  • 3 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μήλα στη μέση κάθετα και έπειτα σε κάθετες φέτες  3 χιλιοστών.

Αφαιρούμε  τα κοτσάνια και τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε.

Τα βράζουμε για 3 λεπτά σε 500 γρ. νερό με 3 κουταλιές ζάχαρη για να μαλακώσουν.

Βγάζουμε τα μήλα με μια τρυπητή κουταλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Κρατάμε το σιροπι που βρασαμε τα μηλα κ προσθέτουμε 1 κουπα ζάχαρη και 1 κουταλιά μέλι μεχρι να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε λίγο ένα φύλλο σφολιάτας με τη βοήθεια ενός πλάστη και χωρίζουμε τη μεγάλη πλευρά σε 8 μέρη και κόβουμε σε 8 λωρίδες, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Απλώνουμε τα μήλα οριζόντια ώστε η μια άκρη να ακουμπάει την άλλη και τυλίγουμε από κάτω προς τα πάνω.

Τα βάζουμε σε φόρμα για μάφιν που έχουμε βουτυρώσει η σε μιας χρήσης φορμες (για φούρνο) και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε 2-3 κουταλιές κρύο σιρόπι.

o-sef-tis-ikariakis

About ikariaki.gr