10.3 C
Ikaria
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Συνομιλώντας με τον Αντιδήμαρχο Ραχών Αποστόλη Καρίμαλη

Δήμος Ικαρίας Συνεδρίαση

Σήμερα  το πρωί είχα μια μικρή αλλά ουσιαστική συζήτηση, εκ μέρους της Ικαριακής Ραδιοφωνίας,  με τον Αντιδήμαρχο Ραχών κ. Αποστόλη Φ. Καρίμαλη μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε,  με την ανακοίνωση παραίτησης από το αξίωμα του Αντιδημάρχου αλλά και από απλός δημοτικός σύμβουλος.

Όλα αυτά για εμάς, τους εκτός Δήμου Ικαρίας, ίσως να είναι «κεραυνός εν αιθρία», αλλά όπως θα δείτε από τη σύντομη συζήτηση που είχα με τον κ. Αποστόλη Καρίμαλη, κάθε άλλο μπορεί να είναι εκτός από αυτό και ίσως μπορεί και να είχε γίνει και νωρίτερα.

Στην πρώτη ερώτηση μου τι ακριβώς ήταν αυτό που τον οδήγησε σ’ αυτή τη σοβαρή απόφαση του, μου απάντησε ότι μακάρι να ήταν ένα, αλλά τα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας που ανέλαβε ήταν πάρα πολλά, στην πορεία προστέθηκαν και άλλα, και με τη δομή που έφερε ο «Καλλικράτης» στην αυτοδιοίκηση, πιο πολύ διέλυσε τις υπάρχουσες δομές που υπήρχαν, παρά βοήθησε τους εκλεγμένους στο Δήμο  του τόπου μας , αλλά και σε κάθε Δήμο πιστεύω,  να λύσουν τα όποια προβλήματα, συγκεντρώνοντας υπηρεσίες στη πρωτεύουσα, εξαφανίζοντας ή παρέχοντας με τη μορφή σταγονόμετρου, την όποια «μεγαλόστομη» οικονομική ενίσχυση των νέων «Καλλικρατικών» Δήμων, όπως και ο δικός μας, ενώ ταυτόχρονα τα προβλήματα και οι απαιτήσεις για την όποια Δημοτική Ενότητα, πόσο μάλλον για την Δ.Ε. Ραχών συνεχώς αυξανόταν.

Όταν ζήτησα από τον κ. Αποστόλη Καρίμαλη να γίνει πιο συγκεκριμένος, στις ούτως ή άλλως σοβαρότατες καταγγελίες μου απάντησε, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, έπρεπε να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο λάστιχο αν ήθελε στοιχειωδώς να αντέξει όλο αυτό το βουνό προβλημάτων που αντιμετώπισε από την ανάληψη των καθηκόντων του. Θα έπρεπε με λιγότερο προσωπικό που προσπαθούσε με δίμηνες ή οκτάμηνες συμβάσεις να δώσει λύσεις και όχι πάντα στην ώρα τους, σε διάφορα θέματα. Την ίδια στιγμή που στο τηλέφωνο άκουγε τα προβλήματα των δημοτών, ταυτόχρονα να είναι παρών κοντά στα συνεργεία, να παρακολουθεί τα  όποια έργα  γίνονται, με υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος (και σημειωτέων με χρηματοδότηση του 2011 σε μεταφορά,  γιατί ακόμα τώρα – Αύγουστος του 2012 – δεν έχει δοθεί από την «υπεύθυνη πολιτεία» οποιαδήποτε χρηματοδότηση), και σαν συνέπεια των προηγουμένων να υπάρχουν απλήρωτοι εργολάβοι, προμηθευτές εορταστικές εκδηλώσεις και παράλληλα οι υποχρεώσεις της Δ.Ε. Ραχών να αυξάνονται.

Ταυτόχρονα βέβαια η οποιαδήποτε περίπτωση έπρεπε να λυθεί με επικοινωνία του Αντιδημάρχου με την έδρα του Δήμου, άρα ουσιαστικά η μετατροπή του σ’ ένα απλό τηλεφωνητή, όπως είπε, αφού του αφαιρούνται οι  όποιες αυτόνομες δικαιοδοσίες στα πλαίσια του Δήμου, για την τυπικά έστω αποκεντρωμένη και όχι συγκεντρωτική ιδέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα βέβαια είχε και την κριτική σε απλή μορφή έως και παρακώλυση σε πιο πιο έντονη μορφή του όποιου έργου του, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης, που για δικούς της λόγους, που ελέγχονται για τον αν απλώς ενδιαφέρονταν να δώσουν μια άλλη λύση στα όποια προβλήματα ή απλώς ήθελαν να επωφεληθούν, για ευνόητους λόγους, καλύπτοντας εσκεμμένα κενά και κακές λειτουργίες της προηγούμενης περιόδου που είχαν τη διακυβέρνηση της «Καποδιστριακής» Δ. Ε. Ραχών.

Λογικό είναι και ανθρώπινο να μην αντέχει ένας άνθρωπος τόση πίεση και τόσα προβλήματα. Θα μου πείτε δεν το ήξερε όταν πήρε την απόφαση αρχικά να συμμετέχει στις εκλογές σαν σύμβουλος και αργότερα όταν εξελέγη σαν Αντιδήμαρχος;  Ωραία ας πούμε ότι είχε και το θάρρος και την απόφαση να συμμετέχει για να προσφέρει στο τόπο του, αλλά δυστυχώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως έχει εξελιχθεί στις μέρες μας, με πολλές ευθύνες, μηδέν αρμοδιότητες χωρίς την έγκριση της Προϊσταμένης Αρχής, μηδέν χρηματοδότηση και συνεχώς ο πολίτης να απευθύνεται όπως πάντα στον Δήμαρχο ή Αντιδήμαρχο (αυτούς ξέρει άλλωστε) για την επίλυση των προβλημάτων του, αδιαφορώντας αν ο συνομιλητής του μπορεί ή όχι να του δώσει λύση, είναι το χειρότερο εργοτάξιο από αυτά που επιδιώκουν να εγκαταστήσουν στη χώρα μας οι Γερμανοί ….«φίλοι» μας!!

Σέβομαι την απόφαση του Αντιδημάρχου Αποστόλη Φ. Καρίμαλη, τον οποίο γνωρίζω και τιμώ σαν άνθρωπο (είμαστε άλλωστε σχεδόν συγχωριανοί) και εύχομαι στον αντικαταστάτη του καλό κουράγιο και δύναμη.

Σωτήρης Πολίτης

για την Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8fm και την ikariaki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,430ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ