18.2 C
Ikaria
Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Σημαντικά Βήματα για την Προσωπική Επιτυχία

 

Το τέλος του χρόνου πλησιάζει και μαζί με αυτό έρχονται αλλαγές και φιλοδοξίες για το επόμενο έτος της ζωής μας. Ποιος όμως είπε πως πρέπει να περιμένουμε την αρχή ενός έτους για να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για νέα πράγματα; Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για την ολοκληρωτική αλλαγή της καθημερινότητας μας από το «τώρα». Η σύνηθης λογική του “Θα ξεκινήσω από αύριο ή από την Δευτέρα” αποτελεί μια τεράστια παγίδα και είναι και ο κυριότερος λόγος που στο τέλος καταλήγουμε να μην κάνουμε προσπάθειες για καλύτερες συνθήκες. Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε με απλά βήματα να αλλάξετε την καθημερινότητα σας και σταδιακά να γίνετε το άτομο που ονειρευόσασταν, συνεχίστε να διαβάζετε!

 

Προσωπικός Χρόνος

 

Ο προσωπικός ή ελεύθερος χρόνος σας είναι πολύτιμος και πρέπει να του δίνετε την βαρύτητα που του αναλογεί. Αυτός είναι που θα σας βοηθήσει να «γεμίσετε μπαταρίες» και να αντιμετωπίσετε την επόμενη ημέρα με αισιοδοξία. Αν όμως τον χρόνο αυτό δεν τον περνάτε εποικοδομητικά, αλλά αντ’ αυτού τον αφήνετε απλώς να περνάει χωρίς να νιώθετε απαραίτητα πως ξεκουράζεστε ψυχικά, είναι πιθανό να παρατηρήσετε μεγάλες επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της ζωής σας. Βρείτε ποιο είναι αυτό που σας χαλαρώνει και σας κάνει να περνάτε καλά και μην χάνετε χρόνο. Άλλωστε η καθημερινή μας ζωή δεν πρέπει να αποτελείται μόνο από υποχρεώσεις.

 

Χώρος 

 

Ο προσωπικός σας χώρος είναι πολύ σημαντικό να είναι επιμελημένος και τακτοποιημένος για να μπορείτε να έχετε την ζωή σας σε μία τάξη. Μία πολύ συνηθισμένη άποψη είναι πως όταν το σπίτι μας είναι ανοργάνωτο, αυτό αποδιοργανώνει και όλο μας το πρόγραμμα και κατ’ επέκταση την ρουτίνα μας. Για αυτό μην το αμελείτε και σίγουρα μην υποτιμάτε το αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην παραγωγικότητα σας ένας οργανωμένος χώρος.

 

Κοινωνικοποίηση

 

Ο κοινωνικός μας περίγυρος αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στην προσωπική μας εξέλιξη, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως αν περιβάλλεστε από άτομα με ιδέες και στόχους είναι πολύ πιθανό να επηρεαστείτε θετικά και να ακολουθήσετε και εσύ τους δικούς σας. Ενώ αν το περιβάλλον σας είναι στάσιμο στον εκπαιδευτικό, εργασιακό ή ψυχοκοινωνικό τομέα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να σας επηρεάσει αρνητικά. Δημιουργήστε σχέσεις που σας κάνουν να ενθουσιάζεστε με τους στόχους σας και που σας ενθαρρύνουν να τους πετύχετε, και απομακρύντε τα άτομα που όχι μόνο δεν σας βοηθούν σε αυτό αλλά προσπαθούν και να το σαμποτάρουν.

 

Ζήστε στο Έπακρο

 

Μπορείτε να κυνηγάτε τα όνειρα σας με σκληρή δουλειά, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσετε να ζείτε. Βάλτε ένα πρόγραμμα που θα τα συμπεριλαμβάνει όλα και θα σας βοηθάει ψυχικά. Και αν νιώσετε πως θέλετε ένα διάλειμμα μπορείτε να αλλάξετε παραστάσεις με ένα ταξίδι ή μία μονοήμερη εκδρομή. Ειδικότερα τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές μπορείτε να επιλέξετε χριστουγεννιάτικες εκδρομές από το Travel Time και να δώσετε στον εαυτό σας τον απαραίτητο χρόνο να απολαύσει την καθημερινότητα χωρίς ατελείωτες ευθύνες. 

 

Επαγγελματικές Συμβουλές

 

Αν νιώθετε πως δεν μπορείτε να εξισορροπήσετε τους διάφορους τομείς της καθημερινότητας σας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία και καταρτισμένο life coach που θα σας κατευθύνει στις σωστές επιλογές και θα σας βοηθήσει να βάλετε προτεραιότητες και να αποφύγετε το άγχος. Μπορείτε να πετύχετε ισορροπία στην προσωπική και επαγγελματική ζωή με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου coach όπως η Άννα Κονταράτου και να ξεκινήσετε το νέο έτος με αισιοδοξία και όρεξη να ανεβείτε τα σκαλοπάτια της επιτυχίας.

 

Ψυχοθεραπεία 

 

Διανύοντας μια δύσκολη περίοδο, είναι επόμενο να δημιουργηθούν άσχημα συναισθήματα τα οποία μπορούν να μας κρατήσουν πίσω σε κάποιους τομείς της ζωής μας. Αν όμως προνοήσουμε και κατανοήσουμε σε βάθος την ρίζα τους μπορούμε να τα καταπολεμήσουμε. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας αλλά και με την βοήθεια κάποιου επαγγελματία ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή. Επιλέξτε τον θεράποντα που προτιμάτε και κλείστε ένα ραντεβού για μία συνεδρία με φυσική παρουσία ή για online ψυχοθεραπεία από την άνεση του σπιτιού σας.

 

Μην περιμένετε άλλο. Ξεκινήστε το ταξίδι σας προς την επιτυχία τώρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,270ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ