20.6 C
Ikaria
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Ψηφίσματα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων

συλλογος εκπαιδευτικων Π.Ε. Ικαριας & Φουρνων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Ικαρία, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Προς: Μέλη Συλλόγου,

ΔΟΕ, ΜΜΕ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ικαρίας & Φούρνων δηλώνουμε την  αμέριστη συμπαράστασή μας στην Πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων και Αιρετής Εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου και τονίζουμε ότι θα αγωνιστούμε όλη η  εκπαιδευτική κοινότητα με κάθε τρόπο  για την ακύρωση της πειθαρχικής  ποινής της στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών που της επιβλήθηκε.

 

Ήδη έχει γίνει η άρση της αυτοδίκαιης αργίας της συναδέλφισσας από το Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 13/8/2014 και την Πέμπτη 14/8/2014 κατέθεσε ένσταση επί της υπ.αρ.5πράξης/27-5-2014 του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου  στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που λειτουργεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση.

 

Η καταδίκη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου είναι καταδίκη όλων των εκπαιδευτικών, καταδικάζει τους αγώνες μας για δημόσια δωρεάν παιδεία και δημοκρατία στους χώρους εργασίας.

Δε θα αφήσουμε τους εκπροσώπους μας να φιμώνονται και να ποινικοποιείται η δράση μας.

 

Όλοι οι εκπαιδευτικοί μια γροθιά απέναντι στη στοχοποίηση της συναδέλφισσάς μας Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                                                  Η Γραμματέας

Φώτης Μαντζώρος                                                                          Βάσω Κοτζαμαρλή

 

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ικαρίας & Φούρνων στηρίζει τον συνάδελφο Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και πρώην μέλος της ΟΛΜΕ, που δικάζεται με τις ανυπόστατες κατηγορίες για αντίσταση κατά της Αρχής και συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση.

 

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τη βάρβαρη πολιτική που συλλαμβάνει εκπαιδευτικό με την κατηγορία  ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση»,προκειμένου να διεξαχθούν οι φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, στις 8 Γενάρη 2014 χωρίς καμία ενόχληση!

 

Ο καθηγητής Παύλος Αντωνόπουλος είχε συλληφθεί δυο ώρες πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι κομμάτων, οργανώσεων και συνδικάτων.

 

Το δικαίωμα στη διαδήλωση και στην οργανωμένη αντίδραση πνίγεται καθημερινά. Δε θέλουν πολίτες που να αγωνίζονται  ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και ΕΕ, αλλά με το νόμο και την τάξη να φοβίσουν και να λυγίσουν όσους αγωνίζονται για την αποτροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΑΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                                                  Η Γραμματέας

Φώτης Μαντζώρος                                                                          Βάσω Κοτζαμαρλή

 

 

 

 

Ψήφισμα συμπαράστασης στους τρεις διαδηλωτές της διαμαρτυρίας ενάντια στο Φούχτελ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ικαρίας & Φούρνων εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο οι οποίοι δικάζονται στις 2 του Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη.

 

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι πανηγυρικά είχαν αθωωθεί, όμως οδηγούνται σε νέα δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών αν και αποδείχτηκε πως η δίωξη τους έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Φούχτελ με δημάρχους.

 

Είναι ολοφάνερο πως η συνέχιση των προκλητικών δικαστικών διώξεων είναι μέρος των μηχανισμών καταστολής που όλο και περισσότερο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

 

Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν, αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στην αντεργατική πολιτική, τον αυταρχισμό και τις δικαστικές διώξεις.

 

Ζητούμε την εκ νέου δικαστική αθώωσή τους και την άμεση παύση κάθε δίωξης. Να σταματήσει ο δικαστικός πόλεμος ενάντια στους 3 αθωωμένους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης.

 

Να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη και να αθωωθούν οι τρεις συνάδελφοι.

 

Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται!!

Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                                                  Η Γραμματέας

Φώτης Μαντζώρος                                                                          Βάσω Κοτζαμαρλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,340ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ