Προβλήματα λόγω έντονων βροχοπτώσεων στο κτήριο του Γυμνασίου και ΓΕΛ Αγ. Κηρύκου

Προς: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Περιφερειακή Ενότητα Σάμου:

Διεύθυνση Τεχνικών Έργων

Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου

Από την έναρξη του Φθινοπώρου και των έντονων βροχοπτώσεων και λόγω των εργασιών που έπρεπε να είχαν γίνει στις υδρορροές αλλά δεν ολοκληρώθηκαν, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα σε αρκετές αίθουσες και στους διαδρόμους του σχολείου. Οι εργασίες στο κτήριο ξεκίνησαν τέλη Αυγούστου και ενώ υπήρχε επαρκής χρόνος για να μελετηθούν και να εκτελεστούν, εντούτοις οι παρεμβάσεις στις υδρορροές είχαν αποτέλεσμα τα νερά να καταλήγουν στους διαδρόμους και τις αίθουσες του σχολείου!

Αυτή η κατάσταση καθιστά τη λειτουργία του σχολείου άκρως προβληματική, αφού κάποιες αίθουσες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθόλου και σε κάποιες άλλες γίνεται αναγκαστικά μάθημα, παρόλο που είναι πλημμυρισμένες, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει άλλη αίθουσα σε καλή κατάσταση για να μεταφερθούν οι μαθητές.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι τα προβλήματα στον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα του σχολείου δεν αποκαταστάθηκαν από τις εργασίες που ήδη έγιναν και αντιμετωπίζουμε προβλήματα διαρροών και βραχυκυκλωμάτων καθημερινά (με την υγρασία και μόνο, κάποιες λάμπες φθορίου βραχυκυκλώνουν και σκάνε!), με τις πλημμυρισμένες τάξεις δημιουργούνται πολλαπλοί κίνδυνοι για τους μαθητές – τριες και τους εκπαιδευτικούς.

Όλες οι εργασίες σχετικά με τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω προβλέπονται ως υποχρεώσεις στη μελέτη που υπέγραψε ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο.

Όλες οι παραπάνω εργασίες Παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειες σας.

Οι διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου Αγίου Κηρύκου

Μαρία Τσαμπή, ΠΕ 06

Ευστράτιος Λακιός, ΠΕ 11

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΣΑΜOY

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Φωτογραφία από την πρόσφατη κατάληψη του Σχολείου τον περασμένο Νοέμβριο

Check Also

Γλέντια (Πανηγύρια) στην Ικαρία – Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει (ακόμα)

Αφορμή ψάχνουν αγαπητοί φίλοι, οι αιμοδιψείς των Αθηνών  να προσάψουν στην Ικαρία μας… την μη …