Πεζο-Πορεία Διαμαρτυρίας και Αντίστασης στις ΒΑΠΕ -Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη
Παγκόσμια Ημέρα Βουνού
https://www.un.org/en/observances/mountain-day
ο Σύλλογός μας, συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Διαμαρτυρία κατά των Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων που ήδη εγκαθίστανται με ταχείς ρυθμούς και συνοπτικές διαδικασίες στις κορυφές των βουνών της ηπειρωτικής Ελλάδας και των νησιών (π.χ. Άνδρος, Τήνος, Σαμοθράκη, κ.ά.) που θα γίνει εκείνη μέρα στην Αθήνα,
γνωρίζοντας ότι και η Ικαρία βρίσκεται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο των επενδυτών, καλεί μέλη και φίλους αλλά και όλους τους Ικαριώτες που είναι αντίθετοι σε αυτά τα καταστρεπτικά για το περιβάλλον και τη ζωή μας επενδυτικά σχέδια, σε μια Εκδρομή – Πορεία Διαμαρτυρίας – με προορισμό την κορυφή του Όρους Μέλισσα (1033 μ.) στο δυτικό άκρο της κορυφογραμμής του Αθέρα, όπου θα υψώσουμε το πανώ μας και θα βροντοφωνάξουμε:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟ-ΚΤΟΝΙΑ!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΘΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ!

Για να γνωρίζετε το πλαίσιο και το νόημα της εκδήλωσης στην Αθήνα, αλλά και των συνδεδεμένων εκδηλώσεων που θα γίνουν από Συλλόγους και φορείς εκείνη τη μέρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, καλό είναι να διαβάσετε το μήνυμα των διοργανωτών:

«Τις πονάμε και εμείς τις κορυφές και δε θα σκύψουμε το κεφάλι. Απέναντι στον βιασμό της φύσης, προς όφελος των λίγων και ισχυρών, δε θα παραμείνουμε απλοί παρατηρητές/συνένοχοι.»

«Στην Ελλάδα του 2019 και υπό το πρόσχημα της «πράσινης ανάπτυξης» εκατοντάδες ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας ξεκοιλιάζονται ή σχεδιάζεται να ισοπεδωθούν για την εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων. Η καταστροφή που προκαλείται είναι τεράστια και δυστυχώς μη αναστρέψιμη.»

«Άγραφα, Σαμοθράκη, Ικαρία, Τήνος, Άνδρος, Πάρος, Λέσβος, Ροδόπη, Βασιλίτσα, νότια Πίνδος, Άσκιο, Βέρμιο, Πιέρια, Κίσσαβος, νότιο Πήλιο, Οίτη, Αιτωλοακαρνανία και Ναυπακτία, Ζήρεια, Λύρκειο, Πάρνωνας, Βόρειος Ταΰγετος, Καβομαλιάς, Μάνη, Κύθηρα, Κρήτη, Κάρπαθος είναι μερικά μόνο από τα ονόματα των «μελλοθάνατων» τόπων…»

[διαβάστε περισσότερα…] https://www.facebook.com/events/527100498143101/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

➤ Συνάντηση στην πλατεία του Χριστού Ραχών στις 10 το πρωί.
➤ Μετάβαση με δικά μας αυτοκίνητα στο οροπέδιο Πέζι που απέχει από τον Χριστό Ραχών περί τα 8 χιλιόμετρα. Σε ένα σημείο του δρόμου, ένα χμ. περίπου πριν τον Άγιο Ισίδωρο, θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα και θα πεζοπορήσουμε σε ένα χωματόδρομο που ανεβαίνει αριστερά προς το βουνό. Αργότερα ο χωματόδρομος αυτός γίνεται μονοπάτι το οποίο σε λίγο φτάνει στην κορυφή «Προβατοκεφάλα», χαμηλότερη «αδελφή» της Μέλισσας, η οποία υψώνεται λίγο νοτιότερα, πάνω από τον όρμο «Τραπάλου».
➤ Απόσταση από το σημείο εκκίνησης μέχρι το σημείο τερματισμού της πεζοπορίας 3 χιλιόμετρα.
➤ Διάρκεια πεζοπορίας μέχρι την κορυφή 1 ώρα.
➤ Επιστροφή είτε από την ίδια διαδρομή, είτε μέσω Αγίου Ισιδώρου.
➤ Διάρκεια πεζοπορίας επιστροφής στα αυτοκίνητα 1 ώρα.
➤ Συνολική διάρκεια εκδρομής 4 ώρες.
➤ Έδαφος πετρώδες, ομαλό, χωρίς εμπόδια.
➤ Πιθανό στην περιοχή να επικρατούν ισχυροί άνεμοι και ομίχλη.

Απαιτήσεις

Ορειβατικές μπότες, ζεστά ρούχα, αντιανεμικό τζάκετ, παγούρι νερού, κολατσιό, αγωνιστική διάθεση.

Υπεύθυνος εκδρομής

Angelos Ka
τηλ. 6972031006

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τα λινκς στο ιστολόγιο του Συλλόγου:
http://opsikarias.blogspot.com/2019/12/hike-against-industrial-wind-farms-in-ikaria.html

Σας περιμένουμε!
Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας

Check Also

Από την εκδήλωση τιμής στα θύματα της Φωτιάς του 1993

Για μια ακόμα χρονιά οι Ικαριώτες μαζεύτηκαν για να τιμήσουν τα θύματα της φωτιάς της …