22.4 C
Ikaria
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Περιφέρεια στην “expo AEGEAN 2014”

expotrof1_0

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συστηματικής παρουσίας των επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων & ποτών των νησιών του Βορείου Αιγαίου στα μεγαλύτερα εμπορικά γεγονότα της Ελλάδας και του εξωτερικού προκειμένου να αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους που έχει καθιερωθεί και εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως συντονιστικός φορέας του κλάδου θα δώσει όπως και πέρυσι δυναμικό παρόν στη 2η εμπορική, τουριστική & πολιτιστική έκθεση – festival "expo AEGEAN 2014".

Η εν λόγω έκθεση – festival, στην οποία θα συμμετέχουν πάνω από 100 επιχειρήσεις & φορείς από την Ελλάδα και την Τουρκία, θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Μυτιλήνης, από την Παρασκευή 20 έως και τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.  

Μέσω του festival, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, καθώς και του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στοχεύεται μεταξύ όλων των άλλων η καλλιέργεια και η περαιτέρω διεύρυνση της εποικοδομητικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου αφενός και των μικρασιατικών παραλίων αφετέρου.

Η περυσινή συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με βασικό άξονα την παρουσίαση του “Τοπικού Συμφώνου Ελληνικού Πρωινού … στη Λέσβο”, είχε στεφθεί από εξαιρετική επιτυχία,  ενώ τα προϊόντα των επιχειρήσεων που είχαν λάβει μέρος, έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης τόσο από το κοινό της Λέσβου, όσο και από τους ξένους επισκέπτες του νησιού (Λέσβιοι της Αθήνας, Έλληνες, Ευρωπαίοι και κυρίως Τούρκοι).  

Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από τις διατροφικές επιχειρήσεις & ποτοποιϊες της Λέσβου, αλλά και των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου να συμμετάσχουν και στη φετινή “expo AEGEAN”, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποφάσισε να στηρίξει το παραπάνω εμπορικό γεγονός, να το θέσει και αυτή υπό την αιγίδα της και να διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ χώρο στις επιχειρήσεις του κλάδου που επιθυμούν να εκθέσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους, στο πολυπληθές κοινό που θα τo επισκεφθεί. 

Για το σκοπό αυτό η Π.Β.Α. εξασφάλισε έναν ενιαίο χώρο – περίπτερο 125 τ.μ., που θα αποτελείται από 5 ενωμένες παγόδες των 25 τ.μ. η κάθε μία (διαστάσεων 5 μ. πρόσοψη Χ 5 μ. βάθος). Εντός του χώρου αυτού θα φιλοξενηθούν ΔΩΡΕΑΝ και εν σειρά maximum 30 (τριάντα) επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων & ποτών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ στις δηλώσεις συμμετοχής τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Εκτός των παραπάνω, και δεδομένης της διαφορετικότητας των επισκεπτών της έκθεσης, θα υπάρχει τριπλή στρατηγική marketing, που θα αφορά στην προσέγγιση μέσω ερωτηματολογίων, 3 αγορών – στόχων:

α) του κοινού της Λέσβου, με στόχο την αύξηση της  ενδοπεριφερειακής ζήτησης των τοπικών προϊόντων και την καθιέρωση των νησιών της Π.Β.Α. στη συνείδηση των κατοίκων ως ένας εναλλακτικός τουριστικός & γαστρονομικός προορισμός, 

β) των Τούρκων εμπορικών επισκεπτών & παραγόντων φορέων, με στόχο την άντληση  χρήσιμης πληροφόρησης, αναφορικά με τις δυνατότητες συνεργασίας στον εμπορικό και τουριστικό τομέα, τόσο στις δύο χώρες όσο και σε τρίτες, μέσω δημιουργίας διαφόρων κοινών επιχειρηματικών σχημάτων (joint venturing, licensing, κ.α.), και  

γ) των επαγγελματιών και εκπροσώπων φορέων της Λέσβου, με στόχο την άντληση στατιστικών στοιχείων σχετικά με την τουριστική κίνηση από την Τουρκία προς τη Λέσβο τα τελευταία χρόνια,  προκειμένου να χαραχθεί η βραχυπρόθεσμη στρατηγική αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τη γείτονα χώρα προς τη Λέσβο, αλλά και να εκπονηθεί το ολοκληρωμένο 5ετές marketing plan για τη γενικότερη τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου.

Παράλληλα με τα παραπάνω, σε ανεξάρτητο περίπτερο της Π.Ε. Λέσβου της Π.Β.Α., το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου “ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε.”, θα παρουσιάζει και θα ενημερώνει σχετικά με τα προγράμματα κατάρτισης που έχει ολοκληρώσει ή υλοποιεί αυτή τη στιγμή, καθώς για τα προγράμματα “VOUCHER” που αναμένεται να προκηρυχθούν.

Επιπλέον θα φιλοξενείται η αεροπορική εταιρεία “SKY EXPRESS”, προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα της στρατηγική υπό το moto “Fly sky, fly with style”, να προωθήσει τις καινούργιες νησιωτικές αεροπορικές της συνδέσεις υπό το slogan “become an island hopper”, καθώς και να ενισχύσει το νέο και πολλά υποσχόμενο εγχείρημα της αεροπορικής σύνδεσης της Λέσβου με τη Θεσσαλία.

Τέλος, οι επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν (υποχρεωτικά με εκπρόσωπό τους) και δεν έχουν ακόμη δηλώσει συμμετοχή, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον υπεύθυνο marketing της Π.Β.Α. κ. Πάνο Πίτσιο (τηλ. 22513 52125 & 6973 004872, emails: [email protected] & [email protected]).  

Πηγή:http://www.emprosnet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,340ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ