Η παράταξη ΚΟΝΤΡΑ απαντά στην καταγγελία του ΠΑ.Μ.Ε. εκπαιδευτικών

kinitopiisis-ekpedeftikon

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

   Η παράταξη ΚΟΝΤΡΑ οφείλει να ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων σχετικά με την καταγγελία του Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών που έγινε εναντίον της, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

 

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Πάγια θέση μας, την οποία έχουμε ακολουθήσει με συνέπεια τα τρία χρόνια της παρουσίας μας ως παράταξης στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων, είναι να μην καλούμε το σωματείο σε παραταξιακές συγκεντρώσεις όπως συμβαίνει με το Π.Α.ΜΕ, γιατί αυτές είναι συγκεντρώσεις που δεν μας χωράνε όλους.

Οι παλαιότεροι συνάδελφοί μας το γνωρίζουν ήδη αυτό από δημόσιες συζητήσεις – τοποθετήσεις μας, αλλά και οι νεότεροι, καθώς το κείμενο που μοιράζουμε κάθε χρόνο όπως και φέτος στην Τακτική Γενική Συνέλευση αναφέρει χαρακτηριστικά : «Θέλουμε ένα σωματείο που να μην αποτελεί τρόπαιο καμιάς παράταξης όντας αναγκασμένο να συμμετέχει σε κομματικές συγκεντρώσεις και δράσεις. Η αγωνιστικότητα δεν αποτελεί προνόμιο των ολίγων κι εκλεκτών που περιχαρακώνουν το κίνημα και ζητούν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων».

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 08/12/2016

Μπροστά στην επερχόμενη απεργιακή κινητοποίηση αισθανθήκαμε την ανάγκη, ο Σύλλογός μας να μη μείνει αμέτοχος, γι’ αυτό και αποστείλαμε στην παράταξη Π.Α.ΜΕ, το προτεινόμενο κείμενο προς διαβούλευση ώστε από κοινού ως σωματείο να καλέσουμε τους συναδέλφους μας στην απεργιακή κινητοποίηση. Θεωρώντας ότι ο σκοπός του Συλλόγου είναι να συσπειρώνει τα μέλη του και να αναζητεί ευκαιρίες για συλλογική δράση, προσπαθήσαμε με αυτόν τον τρόπο να διερευνήσουμε την πιθανή από κοινού συμμετοχή μας στην απεργία.

Η στάση του Π.Α.ΜΕ όμως, για άλλη μια φορά ήταν αυτή της απομόνωσης και του διαχωρισμού όπως κάνουν άλλωστε και πανελλαδικά. Κάτι που μόνο κακό κάνει στην ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, τη στιγμή που σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία, η ενέργειά και η δράση μας έπρεπε να διοχετεύεται στην ενδυνάμωση του σωματείου και στην μαζικότερη συμμετοχή στους αγώνες και στο δρόμο.

Σε ότι αφορά το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, ενώ υποτίθεται πως είναι ο φορέας που συντονίζει τη δράση των σωματείων του Δημοσίου στο Νομό, βγάζει αποφάσεις ενημερώνοντας επιλεκτικά ορισμένα μόνο από τα μέλη του. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, αντί να καλεστούν όλοι οι εκπρόσωποι από τα σωματεία (και όπου δεν υπάρχουν να επικοινωνήσει με τα διοικητικά τους συμβούλια), σε κάποια σωματεία, μεταξύ αυτών και τα δύο των Εκπαιδευτικών, ανακοινώθηκε η συγκέντρωση στον Άγιο Κήρυκο! Δηλαδή αποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς!

   Πιστεύουμε πως αν υπήρχε πραγματική πρόθεση για συμπόρευση σε μια απεργιακή συγκέντρωση, θα γινόταν προσπάθεια να συμφωνηθεί έστω ένα πλαίσιο (όχι απλώς να ανακοινωθεί) και στη βάση αυτού να οριζόταν το περιεχόμενο της συγκέντρωσης, που πάντως δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να προκρίνει τη μία ή την άλλη παράταξη. Δεν θέλουμε να ξαναβρεθούμε σε συγκεντρώσεις που γίνονται με την ταμπέλα μιας παράταξης, μας προσβάλλουν ή δεν δίνουν το λόγο σε όλα τα σωματεία. Ούτε πιστεύουμε πως όσοι δουν τέτοια συμβάντα θα αποκτήσουν θετική εικόνα για το κίνημα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως, το κείμενο της καταγγελίας τους στερείται πολιτικών επιχειρημάτων για το αυτό καθεαυτό κείμενο της απεργίας που προτάθηκε από εμάς και περιορίζεται αποκλειστικά στην εξαπόλυση επίθεσης εναντίον μας για το κάλεσμα που κάναμε για την απεργιακή εκδήλωση – συζήτηση στον Εύδηλο μαζί με το σωματείο της ΕΛΜΕ, κάτι που προβλέπεται με βάση το Καταστατικό του Συλλόγου μας, στο Κεφάλαιο Α, Άρθρο 2, Παράγραφος ζ, σύμφωνα με το οποίο σκοπός του Συλλόγου είναι η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ των δύο σωματείων ιδιαίτερα, με προοπτική την ενιαία τους συνδικαλιστική οργάνωση και δράση…

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 24/11/2016

Κατηγορούμαστε για την ώρα και τη μέρα αποστολής του κειμένου της απεργίας στα μέλη του Δ.Σ. Ξεχνάνε όμως ν’ αναφέρουν πως αντίστοιχα, στην απεργία της 24ης Νοέμβρη, έκαναν κάτι ανάλογο και οι ίδιοι, κάτι που μας ανάγκασε μέχρι και την τελευταία στιγμή (δυόμιση ώρες πριν από την προβλεπόμενη συγκέντρωση) να τρέχουμε για να εγκρίνουμε και να καταλήξουμε έστω και με αυτόν τον τρόπο σε ένα ενιαίο συλλογικό κείμενο του σωματείου μας.

Η διαφορά μας όμως είναι ότι εμείς δεν κάναμε καταγγελία για κάτι τόσο σοβαρό ενόψει της απεργίας και μπροστά στην προσπάθεια για ενωτική και μαζική δράση, αυτή που για τους άλλους είναι ΄΄κορώνες που βράχνιασαν νωρίς΄΄!  

Τέλος, να τονιστεί ότι και στις δύο προαναφερόμενες συγκεντρώσεις, τη μέρα που ανακοινώθηκε επίσημα από την ΑΔΕΔΥ η συμμετοχή της στην απεργία, έγινε εκ μέρους μας προσπάθεια για τηλεφωνική επικοινωνία με μέλος του Δ.Σ του Π.Α.ΜΕ, χωρίς καμία ανταπόκριση ούτε υπήρξε διάθεση για περαιτέρω συνεννόηση. Αυτή η τακτική τους βέβαια, μας είναι γνωστή και από παλιότερα: δεν απαντάνε ή δεν εμφανίζονται στο Δ.Σ, για να μην βγει κάποια απόφαση με την οποία διαφωνούν.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το γεγονός πως δεν έχει ακόμα συσταθεί το Δ.Σ του Συλλόγου, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, σχεδόν για ένα χρόνο το Δ.Σ έπαιρνε κανονικά αποφάσεις χωρίς να έχει συσταθεί. Επίσης, πριν τις τωρινές εκλογές, το Δ.Σ έπαιρνε αποφάσεις έχοντας μόνο τα τρία από τα πέντε μέλη του (τα άλλα δύο είχαν παραιτηθεί).

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, ο κόσμος ψήφισε και επέλεξε ως πλειοψηφούσα, την παράταξη που πάντα διατυμπάνιζε, υπερασπιζόταν και αποδείκνυε έμπρακτα σε πείσμα πολλών : την ΕΝΟΤΗΤΑ, τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, τη ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, τη ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ, την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, τη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ…

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ!!!

 

 

 

 

Υ.Γ. Ικαριακής Ραδιοφωνίας : Επισυνάπτεται η επιστολή του ΠΑ.Μ.Ε. Εκπαιδευτικών

Καταγγελία ΠΑ.Μ.Ε. Εκπαιδευτικών Ικαρίας

 

About ikariaki.gr