Πανελλαδικό Συμβούλιο Οικολόγων Πράσινων: Επιμονή στην ενότητα και αυτονομία

12/03/2020

ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Κάλεσμα για οργάνωση και οικολογική δράση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων

Το προγραμματισμένο Πανελλαδικό τους Συμβούλιο πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, στο πλαίσιο του οποίου αποφασίστηκε η διεύρυνση της βάσης του κόμματος με πρόσκληση των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ σε νέα μέλη, με σαφή προσανατολισμό στους νέους, αλλά και σε μέλη που έχουν αποχωρήσει ή αποστασιοποιηθεί.

Κατά τη διάρκεια του Πανελλαδικού Συμβουλίου αποσαφηνίστηκε ότι η προεκλογική συνεργασία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το 2019, έγινε στη βάση της πολιτικής αυτονομίας των δυο πολιτικών χώρων, της Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας, και στην κοινή αναγνώριση της συνεισφοράς των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στις πολιτικές και εκλογικές επιδόσεις της συνεργασίας αυτή, με έντονη τη διακριτότητα των βουλευτών των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη Βουλή.

Επίσης, αποτιμήθηκε θετικά το έργο που παρήχθη από τις κυβερνητικές θέσεις στις οποίες υπηρέτησαν οι δύο βουλευτές των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι στην περίοδο αυτή, που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία ανοίγματος σε πολιτικούς χώρους, εγγραφής νέων μελών και συμπλήρωσης του τίτλου του, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, επίσημοι εκφραστές της Πολιτικής Οικολογίας στην Ελλάδα, και μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, δηλώνουν ότι δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες αυτές, με βάση και τις ειλημμένες αποφάσεις για αυτόνομη πορεία και εκλογική κάθοδο.

Βασικό στοιχείο του προγραμματισμού των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ είναι η τεχνικο-υλική προετοιμασία και η βιωσιμότητα της αυτόνομης καθόδου, η οποία διερευνάται τόσο με βάση τις σημερινές οργανωτικές και οικονομικές δυνατότητες του Κόμματος, αλλά και μέσα από τη διερεύνηση εναλλακτικών και συμπληρωματικών προοπτικών, στα πλαίσια και του ανοίγματος στην κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια του Πανελλαδικού Συμβουλίου τονίστηκε ότι η όποια συμμετοχή των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στο μέλλον, θα εκπροσωπεί το χώρο της αυτόνομης Πολιτικής Οικολογίας, ενώ σε οποιαδήποτε μελλοντική κοινοβουλευτική συνεργασία στη παρούσα Βουλή, η σχέση θα είναι απολύτως διακριτή και αυτόνομη, και θα εκφράζει αποκλειστικά και μόνο την Πολιτική Οικολογία μέσω μίας αυτόνομης ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Στόχος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, είναι η προσήλωση στην ενότητα του χώρου της Πολιτικής Οικολογίας σε άμεση επαφή με την κοινωνία και κυρίως τους ανθρώπους που διαβλέπουν ότι το μέλλον μπορεί να είναι ελπιδοφόρο μόνο μέσα από τις προτάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία, για τον άνθρωπο, την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία.

Γι’ αυτό άλλωστε το όραμα των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ είναι η επίτευξη του εκλογικού μέτρου και η αυτόνομη εκπροσώπηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το κάλεσμα των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ εκφράζει την ανάγκη των καιρών για ανάπτυξη και διεύρυνση ενός σύγχρονου κόμματος που οι δομές του ανταποκρίνονται με επάρκεια στις σύγχρονες απαιτήσεις, καθώς και στην κινηματική και θεσμική του παρουσία στη συνολική πολιτική σκηνή (τοπικά, εθνικά και ευρωπαϊκά), μέσα από την ανάπτυξη μεγαλύτερης σχέσης με την κοινωνία των πολιτών και με όλες τις επαγγελματικές ομάδες.

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Check Also

Προσωπικό σε πολλά νησιά της Χώρας ζητά η ΔΕΗ – Έως 13/08 οι αιτήσεις

Όπως παρουσιάζει, σήμερα, το epoli.gr με ισάριθμες Ανακοινώσεις της [ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ], την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου …