Pancakes με Μερέντα και μπισκότα Digestive

pancekes-me-merenta-ke-mpiskota-digestiveΥΛΙΚΑ (4-5 κομματια)
  • 1/2 πακετο μπισκοτα digestive
  • 200 γρ. μερεντα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας η σκόνη
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, και 50 γρ. ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με το σύρμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και 1 κ.γ. σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα ίσα να αναμειχθούν.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και δεν μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για να μην μας καούν τα pancakes.
  • Bάζουμε στο τηγάνι 3 γεμάτες κουταλιές της σουπας από τη ζύμη μας απλονουμε λιγο με τησ σπατουλα να πιασει επιφανεια στο τυγανι
  • Ελέγχουμε τις άκρες και όταν τα pancakes μας καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού), με τη βοήθεια μίας μεταλλικής σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά.
  • Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέτουμε
  • Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην μας καεί η επόμενη δόση από τα pancakes μας. Προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε μια στοίβα από pancakes!
  • Σερβιρουμε εναλαξ pancake στρώση μερεντα, μπισκοτο και αφου φτασουμε στο υψος που επιθυμουμε και αλιφουμε με μερεντα γυρο γυρο και κ στολιζουμε με φρουτα της αρεσκιας μας

Του Αλέξανδρου Λιόλιου

alejandro-liolios

About ikariaki.gr