ΠΑΜΕ : Καμία αύξηση στη τιμή του ρεύματος – Μείωση της τιμής και κατάργηση των χαρατσιών

 

Αθήνα 13.8.2019

 

 

Δε Θα Μας Βυθίσουν Στο Σκοτάδι!

Καμία Αύξηση Στη Τιμή Του Ρεύματος- Μείωση Της Τιμής Και Κατάργηση Των Χαρατσιών

 

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά που δίνουν αγώνα επιβίωσης. Παράλληλα, για να μπορέσει να προχωρήσει στην πώληση των εναπομεινάντων «φιλέτων» της ΔΕΗ σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που καραδοκούν, προετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις καθώς και νέα επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της δήθεν «διάσωσης» της ΔΕΗ, η Κυβέρνηση σχεδιάζει αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος ταυτόχρονα με την χρησιμοποίηση εισπρακτικών εταιριών για την είσπραξη των οφειλών που ξεπερνούν το 1 δις. Ενώ όμως τα 7/10 των οφειλών αφορούν μεγαλοοφειλέτες, το μάρμαρο θα κληθούν να πληρώσουν τα πάνω από 800.000 χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά των χαμηλοαμοιβόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Άλλωστε  ήδη πέρυσι 120.000 επιπλέον νοικοκυριά αποκλείστηκαν ακόμα και από αυτό το «κοινωνικό τιμολόγιο».

Το ρεύμα που παράγει η ΔΕΗ με χαμηλό κόστος από λιγνίτη και υδροηλεκτρικά, θα μπορούσε να διατίθεται στα λαϊκά στρώματα σε χαμηλές τιμές. Όμως το παραχωρεί σε τιμές ακόμη πιο χαμηλές από το κόστος της, σε ιδιώτες που το επαναπωλούν σε τρίτους ή και στη ΔΕΗ, σε τιμές πολλαπλάσιες από αυτές που το αγόρασαν.

Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η λεγόμενη «απελευθέρωση» που επιθυμεί η Κυβέρνηση ισχύει ήδη στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με τα πανάκριβα εισιτήρια, τα αποκλεισμένα νησιά, τα υπέργηρα καράβια-πλωτά φέρετρα και το ξεζούμισμα των εργαζομένων, όλα στο βωμό του κέρδους.

Ευθύνη για αυτές τις εξελίξεις είχαν και συνδικαλιστικές δυνάμεις και μέσα στις ΔΕΚΟ που καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό και την αναμονή στους εργαζόμενους. Στήριξαν τις λογικές της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας που οδήγησαν σε χιλιάδες απολύσεις. Αποδέχτηκαν την επιβολή του νόμου της ζούγκλας των εργολάβων και του σμπαραλιάσματος των εργατικών δικαιωμάτων, ειδικότερα των νέων εργαζομένων.

Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη φθηνές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην Ενέργεια, στην Υγεία, στις επικοινωνίες, στις Μεταφορές, κτλ. Εμπόδιο στην πραγματοποίηση αυτών των αναγκών είναι το κυνήγι του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, που υπηρετεί η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε και η προηγουμένη και όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προετοιμάσουν μαζική-αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης.

Δε θα δεχτούμε να μας βυθίσουν στο σκοτάδι και να λεηλατήσουν το λαϊκό εισόδημα για χάρη των επιχειρηματικών ομίλων. Καμία Αύξηση στη τιμή του ρεύματος-Μείωση της τιμής και κατάργηση των χαρατσιών.

Καμία Απόλυση-Καμία Μείωση Μισθών-Κατάργηση των Εργολάβων

 

 

 

 

Check Also

Παράταση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο “Τουρισμός για Όλους”

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Παρατείνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, από δικαιούχους, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός Για …