ΟΟΣΑ: Τις περισσότερες ώρες εργασίας στην Ευρώπη έχουν οι Έλληνες με 2.048 ετησίως

Μελέτη-«σοκ» του Παγκόσμιου Οργανισμού για την απασχόληση στη χώρα μας

Μόνο… τεμπέληδες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι Έλληνες εργαζόμενοι, καθώς με τα επίσημα στατιστικά δεδομένα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είναι οι πιο σκληρά υπάλληλοι στην Ευρώπη και σχεδόν παγκοσμίως!

Συγκεκριμένα, μετά την επικαιροποίηση των στοιχείων στις 4 Ιανουαρίου οι Έλληνες εργάζονται κατά μέσο όρο 2.042 ώρες το χρόνο, οι Γερμανοί 1.371, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 1.790 ώρες.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες χώρες, για τις οποίες ο διεθνής οργανισμός παρέχει στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά το Μεξικό με 2.246 ώρες, την Κόστα Ρίκα με 2.230 ώρες και τη Νότια Κορέα με 2.113 ώρες.

Σύμφωνα με τη στατιστική καταγραφή του ΟΟΣΑ, ο «μέσος όρος του χρόνου εργασίας» αφορά στο σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι μορφές απασχόλησης (πλήρης και μερική απασχόληση).

Από τις αρχές που ξέσπασε η κρίση μέχρι και σήμερα τα στοιχεία του ΟΟΣΑ καταδεικνύουν μια αλήθεια: ότι οι Έλληνες όχι μόνο δουλεύουν περισσότερο από τους άλλους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων και των Γερμανών, αλλά και κάθε χρόνο αυξάνονται οι ώρες απασχόλησης!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ του 2012 ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος στη δουλειά του 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας τότε την πρώτη θέση στην Ευρώπη, όπως και τώρα…

Την ίδια ώρα, ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος δούλευε μόλις 1.408 ώρες το χρόνο. Η χώρα της “σιδηράς κυρίας” της Γερμανίας ερχόταν στην προτελευταία θέση του ΟΟΣΑ. ΜΕ λίγα λόγια, ο μέσος Έλληνας εργαζόταν 40% περισσότερες ώρες από το μέσο Γερμανό.

Σήμερα οι Γερμανοί απολαμβάνουν περισσότερες διακοπές, αναρρωτική άδεια και άδεια μητρότητας- κατά μέσο όρο 4 εβδομάδες περισσότερο από τους Έλληνες.

Από την άλλη η χώρα μας έχει μια ιδιαιτερότητα. Η ελληνική αγορά εργασίας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή τους αγρότες και καταστηματάρχες που εργάζονται πολλές ώρες.

Οι αυτοαπασχολούμενοι τείνουν να εργάζονται πολύ περισσότερο από αυτούς που έχουν μισθωτή εργασία. Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τη μεγάλη διαφορά στους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης.

 

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ependitislive.gr

About ikariaki.gr