Οικολόγοι Πράσινοι: Νέο λογότυπο και υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, καθώς και το νέο λογότυπο του κόμματος παρουσίασαν τη Δευτέρα (8/4) οι Οικολόγοι Πράσινοι. Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου είναι ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας και η Μαρία Πετεινάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Η Χριστίνα Ευθυμιάτου, που συντόνιζε το πάνελ, παρουσίασε το νέο λογότυπο και τη νέα ιστοσελίδα του κόμματος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ψήφου στους Οικολόγους στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η αυτόνομη συμμετοχή στις ευρωεκλογές του 2019 είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Οικολόγους Πράσινους και βασική μας επιλογή είναι να αναδειχθούν νέοι άνθρωποι. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για εμάς ότι υπάρχει δημοσκοπική εμφάνισή μας, που δείχνει ανοδική πορεία αντίστοιχη στη χώρα μας με την ανοδική πορεία των Οικολόγων Πρασίνων σε πολλές χώρες της Ευρώπης».

Η σημασία των ευρωεκλογών

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, Μιχάλης Μπάκας, τόνισε τη σημασία της σύνθεσης του ευρωκοινοβουλίου στην επόμενη πενταετία και την ανάγκη εκπροσώπησης των Οικολόγων Πρασίνων σε αυτό, θέτοντας ψηλά στην ατζέντα των στόχων του κόμματος την προστασία του κλίματος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που «τις συνέπειες της πλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι μας μέσω των πλημμυρών, της ξηρασίας, της μείωσης εισοδήματος στην αγροτική παραγωγή, ακόμα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών».

Παράλληλα, μίλησε και για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος με το «αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα ασύλου για τους πρόσφυγες» και την εφαρμογή μιας ευρωπαϊκής πολιτικής που «θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην ανθρωπιά με δίκαιο επιμερισμό της ευθύνης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ».

«Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης»

Η Μαρία Πετεινάκη, από την πλευρά της, ανέφερε: Ηη ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας των Ευρωπαίων Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο είναι πλέον επιτακτική. Η ομάδα των Ευρωπαίων Πρασίνων δίνει εδώ και χρόνια μάχη για μια προοδευτική, αλληλέγγυα, δίκαια, ανοιχτή, κοινωνική και φυσικά πράσινη Ευρώπη. Αγωνίζεται για περισσότερα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, με πολλαπλούς αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συμπαραστάτρια στο πλευρό της Ελλάδας για το προσφυγικό και ενάντια στη λιτότητα».

Οι δέκα προτεραιότητες

Παράλληλα, οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσίασαν τις 10 προτεραιότητές τους για το Ευρωκοινοβούλιο που σχετίζονται με την οικονομία, την ενέργεια και το Κλίμα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την ελευθερία, την κλιματική αλλαγή, την τροφή και το περιβάλλον, τη δημοκρατία και την ίδια την Ευρώπη.

Στα θέματα αυτά αναφέρθηκαν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι που πήραν το λόγο, οι οποίοι ήταν οι: Σπύρος Αποστόλου Επιχειρηματίας, Μανώλης Βέμης ΙΤ Specialist, Ηλίας Γιαννίρης καθηγητής Πολεοδομίας, Νικόλας Καλαποθαράκος Δημοσιογράφος, Έλενα Μπότση Κοινωνιολόγος και Δημήτρης Πασχάλης Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού.

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με την τοποθέτηση των δύο υποψηφίων στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, του τέως υπουργού και βουλευτή Γιάννη Τσιρώνη, υποψήφιου στο δήμο Αθηναίων και της υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου στο Βόρειο Αιγαίο, Γιούλας Αργυρούδη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη που οφείλεται στην απομάκρυνση της ΕΕ από τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και στην απάντηση που μπορούν να δώσουν οι ψηφοφόροι απέναντι σε αυτό το φαινόμενο με τη στήριξη των Οικολόγων Πρασίνων.

About ikariaki.gr