Οι SAFeRS μιλάνε στην Ικαριακή Ραδιοφωνία

Μη χάσετε σήμερα στις 12 το μεσημέρι την συνέντευξη των “SAFeRS” στην Ικαριακή Ραδιοφωνία.

Η οργάνωση SAFeRS (Support association for fire- and rescue services) εδρεύει στη Γερμανία και την αποτελούν εθελοντές πυροσβέστες . Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016 και έκτοτε τρέχει προγράμματα ενίσχυσης Συλλόγων Εθελοντών Πυροσβεστών, κυρίως στην Ελλάδα, την Πορτογαλία αλλά και την Παραγουάη.

Σε συνεργασία με συλλόγους εντοπίζει ομάδες που έχουν ανάγκη στήριξης σε εξοπλισμό, είτε πυροσβεστικά οχήματα, είτε άλλο εξοπλισμό, όπως στολές πυροσβεστών, μάνικες κλπ.

Τον τελευταίο καιρό, μετά από την πρόσκληση του συλλόγου “Friends of Ikaria“, ο οποίος σύλλογος εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει βοηθήσει τα τελευταία χρόνια έμπρακτα τους συλλόγους εθελοντών πυροσβεστών στην Ικαρία, η οργάνωση ανέλαβε την εξεύρεση πυροσβεστικού οχήματος προκειμένου να προστεθεί στο στόλο των Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου.

Γι αυτό το σκοπό αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Ικαρία μέλη της SAFeRS. Για τη δραστηριότητα της ομάδας, τη διαδικασία εξεύρεσης εξοπλισμού και την επίσκεψη στην Ικαρία, μιλάει στην Ικαριακη Ραδιοφωνία κοαι την Σοφία Σιδηροπούλου ο αντιπρόεδρος Martin Hofmann.

Πληροφορίες για την SAFeRS υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.safers-international.com/en/

Φωτογραφία: Brigit Urban

Check Also

Κίνδυνοι στη Θάλασσα – Ανάγκη άμεσης ευαισθητοποίησης

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες περιστατικών με ανθρώπους που κινδυνεύουν στη θάλασσα, είτε λόγω …