16.2 C
Ikaria
Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Ο Σύλλογος Γονέων Νηπιαγωγείου Ευδήλου για τη συγκέντρωση και διαμαρτυρία στο Επαρχείο την Πέμπτη 20/1

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Ικαρία 18/1/22

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα για τις δοκιμές τους στη μετάδοση της πανδημίας στα σχολεία.

Συγκούδουνοι να παλέψουμε για ότι δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

Σηκώνουμε τείχος «ανοσίας» σε όσους ευθύνονται για την τραγική, εγκληματική κατάσταση στην Υγεία-Παιδεία.

Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα γονέων και εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων Νηπιαγωγείου Ευδήλου συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα του Σ.Ε.Π.Ε Ικαρίας-Φούρνων, δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους , παρόντες στην συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο Ικαρίας την Πέμπτη 20.1.22 στις 12:30 μ.μ, για να διεκδικήσουμε μαζικά και δυναμικά όλα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Καθώς και όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας τους και της δικής μας, στηρίζοντας παράλληλα και τους εκπαιδευτικούς που παλεύουν για τα εργασιακά τους δικαιώματα, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια και τις συνδικαλιστικές τους ελευθερίες.

Σε αυτόν τον κρίσιμο σταθμό που η παρουσία του καθένα ξεχωριστά έχει μέγιστη σημασία, γνωρίζοντας σαφώς και τις δύσκολες συνθήκες στην εξέλιξη της πανδημίας και στην Ικαρία, αλλά γνωρίζοντας ακόμα περισσότερο ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής και αντοχής μπροστά στο εμπαιγμό που ζούμε από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία της, μέχρι την Περιφέρεια και τον Δήμο , καλούμε όλους τους γονείς του Νηπιαγωγείου Ευδήλου – τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας- να δώσουμε όλοι το παρόν μας σε αυτή τη σημαντική μάχη.

Η συντριπτική πλειοψηφία του νησιού, ανεξάρτητα από όποιους ενδοιασμούς, αντιρρήσεις ή και διαφορετικό τρόπο προσέγγισης ίσως σε κάποια ζητήματα που αφορούν την πορεία της πανδημίας, έχει καταφέρει να παγιώσει στη συνείδηση και στην κοινή λογική ότι τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα στις διάφορες δοκιμές που κάνει η κυβέρνηση στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας. Τη στιγμή όπου μετά από 2 χρόνια βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν σε ότι αφορά ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, η κυβέρνηση έχει το θράσος να βάζει παιδάκια 4-5 χρονών στη λογική της «ατομικής ευθύνης» για την προστασίας τους από την πανδημία.

Η πανδημία εκτός από απειλή για τη ζωή μας είναι αιτία και αφορμή για να διαμορφώσει σε πολλούς από εμάς ανά πάσα στιγμή διαφορετικές εργασιακές σχέσεις (ανεργία, αναστολές κλπ) άρα και αρνητικές μεταβολές στις συνθήκες ζωής μας, που σε συνδυασμό με την ακρίβεια στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, στα τιμολόγια ΔΕΗ, στη βενζίνη κλπ.

Την Πέμπτη 20.1.22, έπειτα από την συγκέντρωση στο Επαρχείο, καλούμε γονείς, συλλόγους, σωματεία, φορείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο. Αφορμή το σοβαρότατο ζήτημα που έχει ανοίξει το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας το προηγούμενο διάστημα και αφορά τη σίτιση του ολοημέρου τμήματος του νηπιαγωγείου, από το «Κατσούλειο», με ευθύνη αποκλειστικά του αρμόδιου φορέα που είναι ο Δήμος. Παρ όλο που διανύουμε τον 5ο μήνα της σχολικής χρονιάς , παρά την μέχρι τώρα παρέμβασή μας ως Δ.Σ. (συνάντηση με Αντιδήμαρχο Ευδήλου, κατάθεση υπομνήματος με αρ. πρωτοκ. στον Δήμο, κοινοποίηση προς τοπικά ΜΜΕ) όπου παρουσιάζουμε την σοβαρότητα του προβλήματος, ξεκαθαρίζοντας το ποιος έχει την ευθύνη απέναντι σε ποιους (τα παιδιά μας) και το γιατί η απαξίωση από την διοίκηση του Δήμου προς τα παιδιά μας και τα δικαιώματα τους κυριολεκτικά «σπάει» κόκκαλα.

Την Πέμπτη 20.1.22 προχωράμε στο επόμενο βήμα διεκδίκησης με σκοπό να πάρουμε την ανάλογη απάντηση που αρμόζει στα παιδιά μας. Επίσης θα κατατεθούν και από άλλα Δ.Σ. συλλόγων γονέων ανάλογα ζητήματα που αφορούν τις εκάστοτε σχολικές μονάδες της Ικαρίας καθώς και κοινά σε ότι αφορά την προστασία των παιδιών μας από την πανδημία, π.χ ζητήματα καθαριστριών που δεν επαρκούν.

Συμπορευόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και της Ένωσης Γονέων Σχολείων Ικαρίας.

Παλεύουμε μαζικά για να κατακτήσουμε όλα όσα δικαιούνται τα παιδιά μας σε

Υγεία – Παιδεία – παροχές.

Δεν συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο από αυτά που αξίζουν στα παιδιά μας.

Tο Δ.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,270ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ