Ο ”Φάρος” στους Φούρνους -”Μεγαλώνοντας” στην Κοινότητα των Φούρνων

«Μεγαλώνοντας» στην Κοινότητα των Φούρνων:

Ευκαιρίες – Δυσκολίες  – Προκλήσεις.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου «Φάρος», οργανώνει δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης στη σχολική αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα του νησιού των Φούρνων το διήμερο 30 Σεπτέμβρη & 1 Οκτώβρη 2019.

Στη Σχολική Κοινότητα: θα πραγματοποιηθούν 2 δίωρες συναντήσεις εντός σχολικού ωραρίου με όλες τις τάξεις του Γυμνασίου & του Λυκείου Φούρνων. Η παρέμβαση στους  μαθητές θα επικεντρωθεί στο να αναγνωρίσουν τα κοινοτικά στοιχεία που μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στην διαμόρφωση και έκφραση της ταυτότητας τους ως νέοι των Φούρνων απέναντι σε τωρινές και μελλοντικές προκλήσεις

Για την Κοινότητα (Γονείς, Εκπαιδευτικοί, ενδιαφερόμενοι Ενήλικες) : Θα πραγματοποιηθούν 2 δίωρα απογευματινά εργαστήρια με κεντρικό θέμα:  «Μεγαλώνοντας» στην Κοινότητα των Φούρνων: Ευκαιρίες- Δυσκολίες-Προκλήσεις. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρες: Την πρώτη μέρα θα «χαρτογραφηθούν» και θα συζητηθούν οι ευκαιρίες, οι δυσκολίες και οι προκλήσεις της  ψυχοκοινωνικής  υγείας  και την επόμενη θα αναλυθούν περισσότερο τα θέματα που η ίδια η ομάδα θα προβάλει ως κεντρικά.

  Ώρα και χώρος συνάντησης :  6 μ.μ στο  Γυμνάσιο Φούρνων

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του «Φάρου»:  2273023443 & 87070-1.

 

 

About ikariaki.gr