23.7 C
Ikaria
Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Ο Δήμος Ικαρίας για την αναβάθμιση του Στίβου στο γήπεδο Αγίου Κηρύκου – επιτυχίες Ικαριακών ομάδων

Ο δήμος Ικαρίας με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», της Πράξης: «Αναβάθμιση στίβου του δημοτικού σταδίου Ικαρίας» συνολικού προϋπολογισμού 895.850,42€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)  με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ικαρίας. Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης μιας ακόμα αναγκαίας αθλητικής υποδομής στην Ικάρια συνεχίζεται η επίμονη προσπάθεια διεκδίκησης από την σημερινή δημοτική αρχή και στο τομέα των αθλητικών υποδομών.

 

Παράλληλα ο δήμος Ικαρίας συγχαίρει αρχικά για την προσπάθεια αλλά και για τις επιτυχίες της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 τους αθλητικούς συλλόγους του νησιού.

Άγιος Κήρυκος 13/6/2019

Ένα ακόμα αθλητικό έργο που εγκαταλείφθηκε τα προηγούμενα χρόνια- γίνεται πράξη στην Ικαρία

 Ο δήμος Ικαρίας με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», της Πράξης: «Αναβάθμιση στίβου του δημοτικού σταδίου Ικαρίας» συνολικού προϋπολογισμού 895.850,42€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)  με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ικαρίας. Το επόμενο διάστημα θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το έργο.

  Η διεκδίκηση του έργου ξεκινά μετά από πρωτοβουλία του δήμου και σύσκεψη που έγινε στην Ικαρία (27/11/2017) παρουσία του Γ.Γ.Α, με την συμμετοχή του Δήμου των αθλητικών σωματείων που αναπτύσσουν τμήματα στίβου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ. Κατόπιν συνεργασίας των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ικαρίας και της ΓΓΑ, εκπονήθηκε η μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του δήμου που προβλέπει τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο στάδιο, για να μπορέσει να φιλοξενήσει επισήμους Αγώνες Στίβου. Σε συνέχεια όλων αυτών κατατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 αίτημα του Δήμου για χρηματοδότηση των αναγκαίων παρεμβάσεων στην Γ.Γ.Α. Εν συνεχεία στις 15/11/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού & πολιτισμού κ. Γ.Βασιλειάδη, και τον Γ.Γ.Α κ Ι.Συναδινό. Στην συνάντηση διερευνήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης των αναγκαίων αθλητικών υποδομών που διεκδικούνται από τον δήμο Ικαρίας. Από την πλευρά του υφυπουργού αθλητισμού υπήρξε δέσμευση για την έγκριση της χρηματοδότησης των εργασιών αναβάθμισης του στίβου στο δημοτικό στάδιο μέσω του Προγράμματος  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Η σχετική πρόσκληση εκδόθηκε από το ΥΠ.ΕΣ τον Ιανουάριο του 2019 και τον Μάρτιο υποβλήθηκε η πρόταση από τον δήμο μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ (11/2019).

Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης μιας ακόμα αναγκαίας αθλητικής υποδομής στην Ικάρια συνεχίζεται η επίμονη προσπάθεια διεκδίκησης από την σημερινή δημοτική αρχή και στο τομέα των αθλητικών υποδομών.

 Με την ευκαιρία αυτή θεωρούμε χρήσιμο να τονίσουμε την βαρύτητα που έχει δώσει στον χώρο του αθλητισμού ο δήμος Ικαρίας με την σημερινή του αρχή, θυμίζοντας ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μας, κρίνοντας την «επένδυση» στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό σημαντική μας προτεραιότητα, γιατί η έννοιά του είναι συνυφασμένη με  την εξέλιξη και υγιή ανάπτυξη του ανθρώπου σε μια κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις σε ανώτερους και κατώτερους. 

Ιεραρχήσαμε τις ανάγκες μας στοχεύοντας αρχικά  στην συντήρηση, βελτίωση και ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και εν συνεχεία στην μελέτη και τον προσδιορισμό κατασκευής νέων.

  Με αυτή την στόχευση απευθυνθήκαμε στο υπουργείο και στην Γ.Γ.Α, για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην  Ικαρία  την προσπάθεια και τις προτάσεις του δήμου. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας και της ανταπόκρισης της πολιτικής ηγεσίας από το 2015 και μετά ήταν η χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α και η κατασκευή τριών αθλητικών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας (Κατασκευή γηπέδου Μπασκετ στις Ράχες – επισκευή γηπέδου Μπασκετ στην Ακαμάτρα – αντικατάσταση τάπητα στο  γήπεδο 5χ5 στον Άγιο Κήρυκο ).

 Το 2017 εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α για την  «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Αγίου Κηρύκου» και  χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» του ΥΠΕΚΑ για την «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Ευδηλου». Έργα  που ολοκληρώθηκαν και την αγωνιστική περίοδο 2018-19 δόθηκαν σε χρήση στους αθλητικούς συλλόγους του νησιού. Παράλληλα με χρηματοδότηση από πόρους του δήμου ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση φωτισμού στο δημοτικό στάδιο  Αγ. Κηρύκου

 Το 2018 εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α για την κατασκευή αποδυτηρίων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ραχών, ώστε να εξασφαλίσουμε άδεια διεξαγωγής αγώνων και σε αυτό το γήπεδο. Έργο που ολοκληρώθηκε και θα δοθεί σε χρήση.

 Συνολικά εξασφαλίστηκαν 770.000€ δημιουργώντας σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, που η χρήση τους γίνεται δωρεάν από αθλητικούς συλλόγους και την νεολαία του νησιού.  Ταυτόχρονα διασφαλίστηκαν για το επόμενο διάστημα 450.000€             (από το ΠΔΕ) για γήπεδα στην Δ.Ε Ραχών (τοποθέτηση χλοοτάπητα, κερκίδες και φωτισμός στο δημοτικό γήπεδο και κατασκευή ενός νέου γηπέδου 5χ5). Ενώ παράλληλα διεκδικούνται 1.639,330€ για την κατασκευή κλειστού Γυμναστήριου στις Ράχες και έχει αρχικά εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη της ΓΓΑ.

  Να θυμίσουμε επίσης ότι για πρώτη φόρα στην Ικαρία εξασφαλίσαμε την διοργάνωση τριών αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης (τριήμερο εκδηλώσεων τον Νοέμβριο του 2014 – Basket Camp τον Ιούνιο του 2015- τουρνουά Basket 3χ3 τον Απρίλιο του 2017).

   Πιστεύοντας ότι  η παρέμβαση του δήμου Ικαρίας με την σημερινή του διοίκηση στα αθλητικά δρώμενα του νησιού είναι η εντονότερη και η αποτελεσματικότερη των τελευταίων χρόνων. Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την δημιουργία και την βελτίωση των αθλητικών υποδομών του νησιού, όπως έχουμε υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους και ειδικότερα στην νεολαία του νησιού μας υποστηρίζοντας στην πράξη την θέση.

Ο  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ  ΛΙΓΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ

12/6/2019                                      

 

Ο Δήμος  Ικαρίας  συγχαίρει τους αθλητικούς συλλόγους του νησιού

 

   Με την λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, κατά την οποία καταγράφθηκαν πολύ θετικά αποτελέσματα για τους αθλητικούς συλλόγους του νησιού (Τρία πρωταθλήματα, μια άνοδος και μια παραμονή στην δεύτερη εθνική κατηγορία), ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή Ικαρίας με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουν: 

  • Την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Γ.Σ Διαγόρας που κατάφερε να παραμείνει στην δεύτερη εθνική κατηγορία.
  • Την γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης του Π.Α.Σ Ίκαρος που κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα Νομού Σάμου.
  • Τις κορασίδες καλαθοσφαίρισης του Α.Γ.ΣΔιαγόρας που και αυτές κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα Νομού Σάμου. Να σημειωθεί ότι στο final four, από τις τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν, οι τρεις ήταν από το νησί μας (Διαγόρας 1η θέση, Ίκαρος 3η θέση και Ηρακλής 4η θέση).
  • Την αντρική ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο. Μεσσαριάς για την επιστροφή της στην Α τοπική κατηγορία, μετά από μια δύσκολή αγνωστικά χρονιά.
  • Την αντρική ομάδα καλαθοσφαίρισης του Α.Σ. Ηρακλής που κέρδισε το πρωτάθλημα Νομού Σάμου (στους τελικούς του οποίου για πρώτη φόρα βρεθήκαν δυο ομάδες από την Ικαρία- Ηρακλής  1η θέση, Ίκαρος 2η θέση) .

 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές/τριες, στους προπονητές, στην  διοίκηση, και στους φιλάθλους κάθε συλλόγου.

 

 

 

Ο  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ  ΛΙΓΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,359ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,180ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ