Να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στα νησιά όπου εργάζονται οι αναπληρωτές

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Νομαρχιακό Τμήμα

Σάμου

ΑΠ: 8, 22/01/2020

ΠΡΟΣ:

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δ.Ο.Ε.

0 00Από τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Ικαρίας, 41% είναι αναπληρωτές. Από τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους Φούρνους, οι αναπληρωτές είναι περισσότεροι από 90%. Οι περισσότεροι θα καταθέσουν αυτές τις μέρες τα δικαιολογητικά  που απαιτούνται για τις προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με συνάδελφους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πρέπει να κατανοηθεί ότι η επιλογή να υποχρεωθούν να μεταβούν στη Σάμο, εν μέσω χειμώνα ,με δύσκολες καιρικές συνθήκες, την έλλειψη τακτικής συγκοινωνίας για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους σημαίνει… Να μην λειτουργούν τα σχολεία και Νηπιαγωγεία του νησιού αφού  θα μείνουν τα τμήματα χωρίς  εκπαιδευτικούς. Να βρεθούν οι εκπαιδευτικοί μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους για κάποιες μέρες. Να υποχρεωθούν να πληρώσουν βαρύ τίμημα για να μείνουν στα ξενοδοχεία της Σάμου και για τη διατροφή τους ,και το σημαντικότερο, να μένουν απλήρωτοι χάνοντας  μεροκάματα για κάθε  μέρα  άδειας, κάτι που θα ‘χει οικονομική επίπτωση και στο επίδομα αδείας.

Απαιτούμε  το σεβασμό του λειτουργήματος και της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Απαιτούμε  να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στα νησιά όπου εργάζονται, με τον ερχομό  διοικητικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Σάμου.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος                                                                                                                        Ο Γραμματέας

Σταμάτης Φιλιππής                                                                                                  Μανώλης Παχυμανώλης

About ikariaki.gr