Να εφαρμόζεται καραντίνα 14 ημερών σε όσους έρχονται στα νησιά

Πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Παντελή Βρουλή προς τα αρμόδια Υπουργεία μετά το κρούσμα στην Ικαρία

Πηγή φωτό:Eφημερίδα Πολίτης

Με αφορμή το πρόσφατο κρούσμα εμφάνισης του κορονοϊού στην Ικαρία, όπου μεταφέρθηκε από νεαρό γόνος επιχειρηματικής οικογένειας από τις Οινούσσες ο οποίος πρόσφατα είχε επιστρέψει από το εξωτερικό και δεν τήρησε την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Παντελής Βρουλής απέστειλε επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και τον Ε.Ο.Δ.Υ. ζητώντας να μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα όσοι ταξιδεύουν προς τα νησιά.

Αναλυτικά η επιστολή-πρόταση του κ.Βρουλή έχει ως εξής:

«Τα κρουσματα του COVID – 19 μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μας έχουν δείξει ότι εμφανίστηκαν σε ντόπιους που επέστρεφαν από το εξωτερικό η από την Αθήνα.
Επομένως όλοι όσοι έρχονται στα νησιά μας με πλοίο η αεροπλάνο θα πρέπει να ελεγχονται και να καταγράφονται , να δίνονται τα στοιχεία τους στο Λιμενικό και στις αστυνομικές Αρχές , να επιτηρούνται καθημερινά ώστε να εφαρμόζεται η καραντίνα των 14 ημερών , με τις απαραίτητες κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Καλώ τους συμπολίτες μας να δείξουν ατομική ευθύνη και να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις».

Stonisi.gr

About ikariaki.gr