Μεταδόθηκε το A’ μέρος του ντοκιμαντέρ «Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Μεταδόθηκε το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 από την ΕΡΤ1 το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ «Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Το δεύτερο και τελευταίο μέρος που είναι ήδη έτοιμο, θα πάρει τη σειρά του για το φθινόπωρο.
Ευχαριστούμε όσους/ες στήριξαν με πολλούς και διάφορους τρόπους αυτή τη δουλειά.  Στο μέλλον θα οργανωθούν δημόσιες και ελεύθερης πρόσβασης  προβολές του υλικού αυτού, με στόχο να γίνει περισσότερο γνωστή αυτή η σχετικά άγνωστη πτυχή της ιστορίας.
Παράλληλα με το ντοκιμαντέρ που θίγει αυτή την ικαριακή πτυχή της ιστορίας υπάρχει μία μεγάλη έρευνα σε όλο το χώρο του Αιγαίου, που έχει αποτυπωθεί στο βιβλίο «Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», που ήδη γνώρισε και δεύτερη έκδοση με πρόσθετη ύλη.
Ντοκιμαντέρ και βιβλίο αποτελούν δύο σημαντικές πηγές ιστορικών στοιχείων μέσα από τις μαρτυρίες των ίδιων των πρωταγωνιστών.
Παραθέτουμε και τρεις  χαρακτηριστικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις από εκδηλώσεις του βιβλίου.

https://www.youtube.com/watch?v=LZh2iR8akcY

Υ.Γ. δεν έχουμε λόγια να σας ευχαριστήσουμε όσους/ες με τηλεφωνήματα, mail και sms από την ώρα έναρξης της προβολής, έως και ώρες μετά το τέλος της μας μεταφέρατε την ευαρέσκειά σας και μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε τη μορφή δημοσιογραφίας που επιλέξαμε. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκτός Ικαρίας και Αιγαίου φίλους, γιατί η ματιά τους είναι αποστασιοποιημένη από τις τοπικές κοινωνίες που αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ, άρα είναι και πιο “ψύχραιμη” και αντικειμενική. Συνεχίζουμε…

Check Also

Στην Ικαρία ο Περιφερειάρχης για τους εορτασμούς της 17ης Ιουλίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης θα παραστεί την Παρασκευή 17.7.2020 στον εορτασμό της 108ης …