13.9 C
Ikaria
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Μελομακάρονα…ώρα για Χριστούγεννα!

 

Πλησιάζουν σιγά-σιγά οι γιορτές των Χριστουγέννων και φτιάχνουμε τα απολαυστικά γλυκίσματα μας!

Υλικά

250 γρ χυμό πορτοκαλί

500 γρ λάδι

100 γρ μέλι

170 γρ νερό

200 γρ ζάχαρη

5 γρ αμμωνία

10 γρ κανέλα

5 γρ γαρύφαλλο

5 γρ μοσχοκάρυδο

2 πορτοκάλια ξύσμα

1 πρέζα βανίλια

1.100 γρ αλεύρι

10 γρ μπεικιν

250 γρ σιμιγδάλι ψήλο

 

Σιρόπι

2500 γρ ζάχαρη

1700 γρ νερό

100 γρ γλυκόζη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τον χυμό, μέλι, νερό, ζάχαρη, λάδι και όλα τα  μπαχαρικά, όταν αυτά ομογενοποιηθούν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας ένα ένα το δουλευουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.

2 πλάθουμε ελαφρώς στο εθιμικού σχήμα και μέγεθος κ τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά.

3 ξεφουρνίζουμε σιροπιάζουμε αμέσως με το σιρόπι που το έχουμε έτοιμο και είναι σε θερμοκρασία δωματίου, τα βυθίζουμε στο σιρόπι μέχρι να τραβήξουν. Τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν τα αλείφουμε με μέλι και ρίχνουμε καρύδι τριμμένο

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

1.      Το σιρόπι να είναι έτοιμο από πριν και να έχει θερμοκρασία δωματίου.

 

2.      Τα μελομακάρονα να είναι ζεστά, μόλις τα ξεφουρνίσουμε τα βάζουμε στο σιρόπι. Βγάζουμε ένα και ζουμπάμε λίγο να δούμε αν έχουν μαλακώσει.

 

3.      Όταν ρίξουμε μέσα στα υγρά τα υπόλοιπα υλικά, αλεύρι, μπέικιν, σιμιγδάλι, σταματάμε αμέσως να δουλεύουμε το μίγμα μας. μόλις ενσωματωθούν το μίγμα είναι έτοιμο.

 

Ο Ρατατούλης της Ικαριακής

Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8 fm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,360ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ