11 C
Ikaria
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Μεγάλη Συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο Μέγαρο Μουσικής: “…. Για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι!”

Την Κυριακή 13/12 στις 9 μ.μ. η διαδικτυακή συναυλία με πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες

«…. Για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι!»  Γιάννης Ρίτσος

Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας. Σε κρίσιμες στιγμές για την υγεία των συνανθρώπων μας.

Είμαστε παρόντες με τα τραγούδια και τους αγώνες μας. Είμαστε οι εργαζόμενοι που διακόπηκε η εργασία τους από το Μάρτη και θα είμαστε χωρίς δουλειά και στήριξη  για πολύ ακόμα.

 

Είμαστε εδώ για να αφήσουμε και το δικό μας αποτύπωμα σε αυτή την ιστορία. Για να πάμε προς τα εμπρός και όχι να ζούμε εικόνες που θυμίζουν ένα θλιβερό παρελθόν.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος παίρνει μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή μιας πολύ μεγάλης συναυλίας, προσαρμοσμένης «διαδικτυακά» λόγω των συνθηκών.

Μέσα από αυτή ενώνουμε τις φωνές μας και τις μελωδίες μας με ένα λαό που δεν το βάζει κάτω και αγωνίζεται:

Στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων, με τη φόρμα της δουλειάς ή με τα «ρούχα» της τηλεργασίας, στο συνωστισμό του λεωφορείου, με το χαμόγελο, με το θυμό, ενάντια στο φόβο, στην τραγικότητα, στην βαρβαρότητα της ανεργίας, της αβεβαιότητας, του lockdown, αλλά και για την επόμενη μέρα που δεν πρέπει να είναι χειρότερη από τις προηγούμενες.

Σε αυτή την πρώτη γραμμή βαδίζουν όλους αυτούς τους μήνες όλοι οι καλλιτέχνες που βρέθηκαν χωρίς δουλειά, αλλά και χωρίς στήριξη. Σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε και δεν σταματάμε ούτε λεπτό να εμψυχώνουμε και να παλεύουμε για εμάς και για όλο τον κόσμο.

Η μάσκα μας προστατεύει, αλλά δε σωπαίνει την καρδιά, το μυαλό και τη φωνή μας.

 Η μάσκα μας προστατεύει, αλλά δεν αρκεί.

Οι αγώνες μας δεν μπορούν να περιμένουν, γιατί ούτε η επιβίωσή μας μπορεί. 

Εμείς πήραμε την ατομική μας ευθύνη από την πρώτη στιγμή, όμως δεν αρκεί. Για αυτό:

Διεκδικούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ειδικά για αυτή την κρίσιμη στιγμή που ζούμε είναι αναγκαία η επίταξη των ιδιωτικών Νοσοκομείων και των ιδιωτών Γιατρών, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ.

Διεκδικούμε να εξασφαλιστεί η επιβίωση όλων μας, χωρίς εξαιρέσεις, για να μη γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω στα συλλογικά και ατομικά δικαιώματά μας.

Διεκδικούμε να αμειβόμαστε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας για να μπορούμε να ζήσουμε από αυτήν, καθώς και το δικαίωμα μας στον ελεύθερο χρόνο. Στη ζωή μας!

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται αυτή η ξεχωριστή μεγάλη συναυλία, ανοίγοντας ένα πλατύ διάλογο με όλη την κοινωνία, ειδικά αυτές τις στιγμές που η ανάγκη για πολιτισμό είναι τόσο μεγάλη!

Διευκρινίσεις για την παρακολούθηση της μεγάλης μας διαδικτυακής συναυλίας

Παράλληλα, σκοπός της συναυλίας είναι και η οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Σωματείου. Οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι του κλάδου ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η συντριπτική πλειοψηφία μας βρίσκεται σε αδιέξοδο και αδυνατεί να επιβιώσει. Ο σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή με τη συμβολή συναδέλφων έστησε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και στήριξης που είναι ανάγκη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Για αυτό κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της συναυλίας θα υπάρχει η δυνατότητα εθελοντικής οικονομικής συνεισφοράς, με όποιο ποσό επιλέγει ο καθένας.

H βιντεοσκόπηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τους δεκάδες συναδέλφους τραγουδιστές και μουσικούς για τη συμμετοχή τους, όλους τους τεχνικούς και υπόλοιπους εργαζόμενους.

Ευχαριστούμε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την παραχώρηση της Αίθουσας Α. Τριάντη και τη βοήθεια στην παραγωγή.

Ευχαριστούμε την Ε.Ρ.Τ για την κάλυψη της βιντεοσκόπησης της συναυλίας και τη χορηγία επικοινωνίας.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                                                          Κώστας Σταυρόπουλος

Στη συναυλία έως τώρα 7/12 συμμετέχουν αλφαβητικά οι ερμηνευτές:

Αντωνοπούλου Ρίτα
Γλυκερία
Δεληβοριάς Φοίβος
Δρογώσης Στάθης
Ζουγανέλη Ελεωνόρα
Θηβαίος Χρήστος
Θωμαϊδης Κώστας
Ίκαρη Βιολέτα
Κανά Μελίνα
Κότσιρας Γιάννης
Λέκκας Βασίλης
Λιδάκης Μανώλης
Μακεδόνας Κώστας
Μητσιάς Μανώλης
Μουζουράκης Πάνος
Μουτσάτσου Αναστασία
Μπάμπαλη Ανδριάννα
Μπάσης Δημήτρης

Μπούσαλης Πάνος
Μποφίλιου Νατάσσα
Νέγκα Γιώτα
Νταλάρας Γιώργος
Πασχαλίδης Μίλτος
Περίδης Ορφέας
Πορτοκάλογλου Νίκος
Σάττι Μαρίνα
Τριανταφυλλίδης Κώστας
Τσακνής Διονύσης
Φάμελλος Μανώλης
Φαραντούρη Μαρία

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι μουσικοί:

Ανδρουλιδάκης Μανόλης

Αθανασιάς Τάσος

Βαλαρούτσος Απόστολος

Βήχος Θανάσης

Βοργιάς Ρήγας

Γουάστορ Αχιλλέας

Δρακόπουλος Καλλίστρατος

Δράκος Μάξιμος

Ζάκκας Ηρακλής

Ζέρβας Άρης

Κατσίκας Γιώργος

Κατσίκης Νίκος

Μαχαίρας Βαγγέλης

Μάτσικας Γιώργος

Μιχάλης Χρήστος

Μπαρμπαγάλας Δημήτρης

Μπενέκας Ορέστης

Μυλωνάς Γιώργος

Νεοφυτίδης Νεοκλής

Ντούτσουλης Μίμης

Παπαδόπουλος Θύμιος

Παπαζαχαριάκης Γιάννης

Παχής Γιώργος

Πελέκας Μάκης

Περτσινίδης Χρήστος

Ραψανιώτης Βασίλης

Σινάνης Γιάννης

Σίντος Δημήτρης

Συντρίδης Γρηγόρης

Τράπαλης Ανδρέας

Φωτιάδης Κωνσταντίνος

Χατζηιορδάνου Ντίνος

Επιμέλεια ορχήστρας: Παπαζαχαριάκης Γιάννης

Ηχοληψία : Ζαχόπουλος Αντώνης, Λάκκας Ηλίας

Φωτισμοί : Παπαδόπουλος Δημήτρης
Ευχαριστούμε θερμά τους δεκάδες τραγουδιστές, μουσικούς και τεχνικούς για τη συμμετοχή και συμβολή τους.

Ευχαριστούμε

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την παραχώρηση της Αίθουσας Α. Τριάντη και τη βοήθεια στην παραγωγή.

Την ΕΡΤ για τη χορηγία επικοινωνίας, την κάλυψη και βιντεοσκόπηση της συναυλίας.

Την United Technical Group (UTG), για την παροχή ηχητικού εξοπλισμού.

Την Manos Backline Services για την παροχή αναγκαίου εξοπλισμού.

Διευκρινίσεις για την παρακολούθηση της μεγάλης διαδικτυακής συναυλίας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

 

Διευκρινίσεις για την παρακολούθηση της μεγάλης διαδικτυακής συναυλίας:

Για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι

Η πραγματοποίηση και βιντεοσκόπηση της συναυλίας θα γίνει Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Δεκέμβρη στην αίθουσα “Α. Τριάντη” του Μεγάρου Μουσικής με ζωντανή συμμετοχή όλων των συντελεστών ενώ η πρώτη προβολή θα γίνει την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 21:00 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας www.estage.gr

 

Η συναυλία αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, ιδιαίτερα μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες, λόγω της συμμετοχής δεκάδων καταξιωμένων καλλιτεχνών, μουσικών και τραγουδιστών. Αποτελεί μια προσφορά του Συλλόγου και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν προς τον λαό που δεν το βάζει κάτω αλλά αγωνίζεται. Ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό βήμα για την προβολή του αγώνα και των διεκδικήσεων του Συλλόγου μας καθώς και για την οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Συλλόγου για την στήριξη των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Απευθυνόμαστε πλατιά σε όλους τους ανθρώπους που παρακολουθούν τον αγώνα μας να στηρίξουν και να βοηθήσουν να φτάσει παντού το μήνυμα αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας.

Η προβολή της συναυλίας θα γίνει μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας www.estage.gr. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπουν στην πλατφόρμα και να αγοράσουν (μέσω τραπεζικής κάρτας) εισιτήριο το οποίο προορίζεται για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης. Παρακάτω δίνονται αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή στην πλατφόρμα και την αγορά εισιτηρίου.

Υπάρχει ένα ενιαίο εισιτήριο με τρεις διαφορετικές τιμές (3, 5 και 10 ευρώ) ώστε να μπορεί καθένας να επιλέξει το ποσό με το οποίο θα ενισχύσει το Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου μας. Το εισιτήριο είναι ενιαίο ανεξάρτητα της τιμής, δηλαδή δεν διαφοροποιούνται οι όροι πρόσβασης στην συναυλία.

Υπάρχει δυνατότητα προαγοράς του εισιτηρίου την οποία και προτείνουμε για λόγους ενίσχυσης του Ταμείου του Συλλόγου μας αλλά και για την έγκαιρη αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων ή δυσκολιών κατά την διαδικασία εγγραφής.

Παράλληλα και ανεξάρτητα με την παρακολούθηση της συναυλίας καλούμε όλους τους φίλους να ενισχύσουν οικονομικά το Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου μας, καταθέτοντας στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό

GR 080 1100 40 00 00 00 4060 806264 (Εθνική Τράπεζα)

 Αναλυτικές οδηγίες για την είσοδο στην πλατφόρμα, και την αγορά εισιτηρίου.

Κατά την πρώτη είσοδο στην πλατφόρμα κάθε χρήστης πρέπει να πραγματοποιήσει εγγραφή. Η εγγραφή νέου χρήστη είναι εξαιρετικά απλή και επιτυγχάνεται με τον εξής τρόπο:

Στην αρχική οθόνη της πλατφόρμας, στο επάνω δεξιά μέρος, υπάρχουν δυο ταμπέλες με τίτλο “Σύνδεση” και “Εγγραφή”.

Επιλέγουμε “Εγγραφή” και εισάγουμε στα αντίστοιχα πεδία διεύθυνση e-mail, όνομα χρήστη και έναν προσωπικό κωδικό που αποτελεί το προσωπικό μας κλειδί για είσοδο στην εφαρμογή. Τον κωδικό αυτό τον εισάγουμε ξανά στο πεδίο “Επαλήθευση κωδικού” προσέχοντας να μην γίνει λάθος στην αντιγραφή. Τσεκάρουμε το λευκό τετραγωνάκι δίπλα στην δήλωση “Συμφωνώ με τους όρους χρήσης” και χτυπάμε το κουμπί “Εγγραφή” για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Για κάθε επόμενη είσοδο στην πλατφόρμα δεν χρειάζεται να επαναληφθεί η διαδικασία της Εγγραφής αλλά μόνο η Σύνδεση, εισάγοντας διεύθυνση e-mail και τον προσωπικό κωδικό.

Ύστερα από την εγγραφή ή την σύνδεση ο χρήστης προωθείται στην κεντρική σελίδα της πλατφόρμας όπου επιλέγει την συναυλία που επιθυμεί να παρακολουθήσει. Εκεί επιλέγει την συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με τίτλο “Για όλου του κόσμου το ψωμί το φως και το τραγούδι”

Στο παράθυρο της συναυλίας επιλέγουμε την ταμπέλα με τίτλο “Απαιτείται εισιτήριο για να αποκτήσετε πρόσβαση”

Στο παράθυρο αγοράς εισιτηρίου επιλέγει μια από τις τρεις επιλογές (3, 5 ή 10 ευρώ). Στο επόμενο παράθυρο εισάγει τα στοιχεία της κάρτας μέσω της οποίας θα γίνει η πληρωμή. Εκεί συμπληρώνει το όνομα (όπως ακριβώς αναγράφεται στη κάρτα του) και τον αριθμό της κάρτας (χωρίς κενά αφού η πλατφόρμα τα βάζει αυτόματα). Στο επόμενο πεδίο ο χρήστης βάζει το μήνα και το έτος που λήγει η κάρτα του, καθώς και τον τριψήφιο αριθμό που αναγράφεται εκτός του πλαισίου στο πίσω μέρος της κάρτας. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πατάει το κουμπί “Πληρωμή”.

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής αποστέλλεται άμεσα απόδειξη πληρωμής στην διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο χρήστης.

Μετά την ολοκλήρωση την πληρωμής του εισιτηρίου ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει την συναυλία πατώντας επάνω στο πλήκτρο αναπαραγωγής επάνω στο βίντεο της συναυλίας.

Όσοι έχουν αγοράσει νωρίτερα το εισιτήριο, απλώς συνδέονται και παρακολουθούν την συναυλία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                                                          Κώστας Σταυρόπουλος

Related Articles

13,733ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ