22.4 C
Ikaria
Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Με καρότσα αγροτικού διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου τραυματίας

Πρόκειται για καταγγελία που κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στην καρδιά του καλοκαιριού, όπου μια κυρία χτύπησε στην αυλή του σπιτιού της στον Εύδηλο και το ασθενοφόρο, που έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να τη μεταφέρει στην πλησιέστερη δομή περίθαλψης (Κέντρο Υγείας Ευδήλου), χρειαζόταν 1.5 ώρα για να έρθει από τον Άγιο Κήρυκο που ήταν η βάση του, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία έπρεπε να γυρίσει από άλλο περιστατικό. Τελικά όπως βλέπουμε και από τις εικόνες η τραυματίας μεταφέρθηκε στην καρότσα αγροτικού οχήματος, με την ευθύνη των συνανθρώπων της, προς το Κέντρο Υγείας που απείχε 500 μέτρα….

Για ποιόν σχεδιασμό στην Υγεία και την Περίθαλψη μιλάμε, όταν δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πιο απλά περιστατικά; Για ποιόν λόγο οι Δομές Υγείας υφίστανται συνεχόμενη υποβάθμιση ενώ ακόμα και οι επαγγελματίες του κλάδου της Υγείας φωνάζουν και διαμαρτύρονται για αυτές τις ελλείψεις;

Τι θα γίνει όταν θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί ένα πιο σοβαρό περιστατικό;

Τα ερωτήματα είναι πολλά, δυστυχώς δεν είναι καινούρια και όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αποδεχτεί αυτή τη τραγική κατάσταση. Η υποβάθμιση των Δομών Υγείας αλλά και του ΕΚΑΒ, που δεν έχει το προσωπικό για διπλά πληρώματα ασθενοφόρων τα οποία να είναι σε επιφυλακή και στον Εύδηλο και στον Άγιο Κήρυκο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, είναι μια ακόμα προέκταση του προβλήματος της υποστελέχωσης στον τομέα της Υγείας στην Ικαρία ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτή υπερβάλλουν εαυτό για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Η Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας και ο Βουλευτής του Νομού, πρέπει να πάρουν θέση και να απαντήσουν πολύ συγκεκριμένα σε αυτά τα ερωτήματα που μας “καίνε” όλους.

Σε αυτή τη καρότσα, μαζί με την τραυματία “φορτώθηκε” μαζί και η αξιοπρέπειά μας. Κάποιοι μας θεωρούν πολίτες τρίτης κατηγορίας, γιατί…..;

Ικαριακή Ραδιοφωνία


Καταγγέλλω περιστατικό που έλαβε χώρα εχτές το μεσημέρι στον Εύδηλο …γυναίκα έπεσε κ χτύπησε στην αυλή του σπιτιού της..κάτοικοι σπεύσαμε να την βοηθήσουμε κ εγώ προσωπικά πήρα τηλ για να έρθει στο σημείο ασθενοφόρο να την παραλάβει…με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το μοναδικό εφημερεύον ασθενοφόρο βρίσκεται στον Αγ.κυρηκο κ θα χρειαζόταν πάνω από μιάμιση ώρα να φτάσει καθώς είχε άλλον ασθενή..πήρα στο κέντρο υγείας μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βοηθήσουμε την γυναίκα κ ίσως πάρουμε οδηγίες για το πώς θα μπορούσαμε να την μεταφέρουμε με ασφάλεια κ χωρις να δημιουργήσουμε περαιτέρω προβλήματα στην υγεία της,καθώς πονούσε κ δεν μπορούσε να κουνηθεί..η απάντηση ήταν “αν κουνάει χέρια κ πόδια να την βάλετε σ ένα αμάξι κ να την φέρετε εδώ”.. προσπαθήσαμε ώρα να σκεφτούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταφερθεί..τελικά την βάλαμε μέσα σε μια κουβέρτα Μ ένα μαξιλάρι για το κεφάλι της κ στην συνέχεια την τοποθετήσαμε μεσα σε μια καρότσα αγροτικού οχήματος διότι η γυναίκα δεν μπορούσε να κάτσει κ έπρεπε να παραμείνει σε ξαπλωμένη στάση..
Εν έτει 2022 θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι απαράδεκτες..δεν μπορώ να χωνέψω ότι ο μόνος τρόπος που μπορούσε να μεταφερθεί ο ασθενής ήταν πάνω σε μια καρότσα !!!
Το νησί διαθέτει δύο ασθενοφόρα οχήματα..για ποιόν λόγο εφημερεύει μόνο το ένα ;; Είναι δυνατόν να εξυπηρετεί ένα όχημα ολόκληρο το νησί..;;;
Ντροπή κ αισχος..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,320ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ