12.5 C
Ikaria
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΛΑΣ Ικαρίας: Τοποθέτηση για την έναρξη εργασιών και τα σχόλια για τον βιολογικό Καραβοστάμου

Μετά την ανάρτηση για την έναρξη εργασιών για τον βιολογικό Καραβοστάμου και σχόλια δημοτών και μη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ΛΑΣ Ικαρίας τοποθετείται.

Διαβάστε επίσης Δήμος Ικαρίας: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον βιολογικό Καραβοστάμου

Διαβάστε την τοποθέτηση της ΛΑΣ:

Δημοσιεύθηκε σε τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες (http://www.radio-ikaria.gr/enarxi-ergoy-kataskeyis-antliostasion-kai-apocheteytikoy-diktyoy-sto-viologiko- karavostamoy) και (https://www.ikariaki.gr/dimos-ikarias-ksekinisan-oi-ergasies-gia-ton-viologiko-karavostamou), ανάρτηση από μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Δήμαρχου Ικαρίας, σχετικά με την έναρξη εργασιών στο έργο «Μεταφορά, Επεξεργασία & Διάθεση λυμάτων οικισμού Καραβοστάμου».

Δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο θα κάνουμε μια εξαίρεση λόγο του ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση και τα δημοσιεύματα πυροδότησαν μια διαδικτυακή συζήτηση στην οποία πέρα από την έκφραση ικανοποίησης, περιλαμβάνονται σχόλια που περιέχουν ανακρίβειες και κάποια από αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Όπως «όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια επικρατούσε η στασιμότητα, μη ενδιαφέρον ανάπτυξης του νησιού, μη αξιοποίηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα και ΕΣΠΑ» …και «Είναι ευοίωνο το γεγονός ότι η δημοτική αρχή αξιοποιεί το πρόγραμμα “Φιλόδημος” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…. που η προηγούμενη δημοτική αρχή περιφρόνησε και δεν αξιοποίησε», και διάφορα ανακριβή σχόλια που πηγάζουν είτε από παραπληροφόρηση, είτε από το ότι δεν συμπαθούν ότι έχει σχέση με το ΚΚΕ .

 

 

Αρχικά να τονίσουμε ότι κάθε έργο (ειδικά έργο μεγάλης κλίμακας) που προετοιμάζεται και υλοποιείται στο νησί μας είναι θετική εξέλιξη, ανεξάρτητα από το ποια χρονική στιγμή εκτελείτε. Επίσης πιστεύουμε ότι αξίζει μια «καλή κουβέντα» για όσους συνέβαλαν σε αυτό, αν και δεν είναι αναγκαίο αφού αυτή είναι η αποστολή και η υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής να σχεδιάζει και να υλοποιεί έργα που πρέπει να υπηρετούν την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο έργο ωστόσο για όσους τους ενδιαφέρει η πραγματικότητα ας ρίξουν μια ματιά στην απόφαση ένταξης του έργου όπου αναφέρει ευδιάκριτα ότι για το συγκεκριμένο το έργο «Μεταφορά, Επεξεργασία & Διάθεση λυμάτων οικισμού Καραβοστάμου» (Π/Υ1.605.000€), υποβλήθηκε πρόταση στο Π.Ε.Π Βορείου Αιγαίου του ΕΣΠΑ στις 23-12-2017 με Αρ. Πρωτοκόλλου 9524 και εντάχθηκε τελικά με την Υπ.Αριθ 645/2018 απόφαση ένταξης της διαχειριστικής αρχής του Π.Ε.Π Βορείου Αιγαίου του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με την ευκαιρία του σχολιασμού ενός σημαντικού έργου που αρχίζει η υλοποίηση του στο Καραβόσταμο, υπενθυμίζουμε άλλη μια απόφαση ένταξης από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου αναφέρει ότι για το έργο «Αντικατάσταση και αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης Καραβοστάμου» υποβλήθηκε πρόταση στο “Φιλόδημος” στις 4-3-2019 με Αρ. Πρωτοκόλλου 15485, και ακολούθησε η 16442/28-8-2020 εισήγηση της Διαχειριστικής αρχής του προγράμματος προς τον Υπουργό Εσωτερικών (1/5 χρόνο μετά την υποβολή) και εντάχθηκε τελικά στις 2/11/2020 με την Υπ. Αριθ 20312 απόφαση ένταξης.

Αρά για κάθε καλόπιστο συνδημότη μας είναι πιστεύουμε καθαρό ότι αυτά τα δυο έργα σχεδιάστηκαν, προετοιμάστηκαν, και αναζητήθηκε χρηματοδότηση την προηγούμενη δημοτική περίοδο, με διοίκηση ΛΑΣ στο δήμο Ικαρίας και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεπώς δεν ευσταθεί ούτε ο σχολιασμός περί «στασιμότητας, μη αξιοποίησης πόρων κλπ» ούτε ο σχολιασμός περί «περιφρόνησης από την προηγούμενη δημοτική αρχή που δεν αξιοποίησε το πρόγραμμα “Φιλόδημος”».
Το έργο του βιολογικού εντάχθηκε με διοίκηση ΛΑΣ στο δήμο Ικαρίας και καθυστέρησε να φτάσει στο στάδιο της υλοποίησης λόγο υπηρεσιακών αδυναμιών του δήμου που γνωρίζει πολύ καλά και η σημερινή διοίκηση, καθώς και λόγο το ότι χρειάστηκε η έκδοση πρόσθετων αδειοδοτήσεων που ήταν αναγκαίες.
Το έργο «Αναβάθμισης δικτύων ύδρευσης Καραβοστάμου» εντάχθηκε με διοίκηση ΠΕΑ στο δήμο Ικαρίας και κυβέρνηση ΝΔ, το γιατί το έργο εντάχθηκε 1/5 χρόνο μετά την υποβολή του σηκώνει παραπάνω σχολιασμό αλλά δεν είναι του παρόντος…..

Έχουμε κάνει καθαρό αρκετές φορές ότι στην δημοτική περίοδο που η ΛΑΣ ήταν διοίκηση στον Δήμο ικάριας, δεν ήταν όλα «καλώς καμωμένα», υπήρχαν αδυναμίες, παραλήψεις, θέματα που η εξέλιξη τους έμεινε πίσω.
Έχουμε επίσης κάνει καθαρό αρκετές φορές ότι η κριτική ακόμα και η πολεμική για το τι πιστεύουμε, και το τι έγινε η δεν έγινε τα χρόνια που η ΛΑΣ ήταν διοίκηση στον Δήμο Ικαρίας είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί αυτή να γίνεται επί συγκεκριμένων δεδομένων και όχι με στοιχεία που προσαρμόζει ο κάθε ένας στην δίκη του πραγματικότητα .
Για όσους ενδιαφέρονται να έχουν μια συνοπτική εικόνα για το τι άφησε ως παρακαταθήκη η διοίκηση της ΛΑΣ στον Δήμο Ικαρίας, και στην κοινωνία του νησιού ας ρίξουν μια ματιά σε αυτό…
http://www.lasikarias.gr/i-parakatathiki-tis-laikis-syspirosis-ston-dimo-ikarias
Στα υπόλοιπα ανακριβή που αναφέρονται στον σχολιασμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα προχωρήσουμε γιατί θεωρούμε μάταιο να προσπαθείς να εξηγήσεις ότι…. μέρα μεσημέρι δεν είναι νύχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ