Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου: Για τις Μεταφορές των Μαθητών στη Σάμο

Μέσα σε ένα μήνα για δεύτερη φορά δεν πραγματοποίησε από το ΚΤΕΛ Σάμου την μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Δημιουργώντας,  δικαιολογημένα μεγάλη ανησυχία σε μαθητές και γονείς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και η Διοίκηση του ΚΤΕΛ διασταυρώνουν τα ξίφη τους επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλον , ενώ ήδη ο αντιπεριφερειάρχης έχει απευθυνθεί και στις εισαγγελικές αρχές.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις μεγάλες ευθύνες που έχουν διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις και έχουν μετατρέψει εδώ και χρόνια την μεταφορά μαθητών σε πανάκριβο εμπόρευμα, μέσα από μεγάλες γραφειοκρατικές διαδικασίες και με αποδεκατισμένες από ανθρώπινο δυναμικό Υπηρεσίες της Περιφέρειας. 2.500.000 εκ. ευρώ ετησίως δαπανούνται για τη μεταφορά των μαθητών στο νομό. Ποσά τα οποία θα μπορούσαν να τα έχουν διαθέσει , ώστε να υπάρχει κρατικός φορέας μεταφοράς των μαθητών.

Η  Λαϊκή Συσπείρωσή καλεί τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου , τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και την Διοίκηση του ΚΤΕΛ να δώσουν άμεσα λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει.

Η Λαϊκή Συσπείρωσή Βορείου Αιγαίου καλεί τους γονείς, τους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα και όλο τον λαό ,να απαιτήσουν να δωθεί λύση τώρα στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών, αλλά και να διεκδικήσουν ένα ενιαίο κρατικό φορέα μεταφορών.

10/01/2020

Check Also

Π.Ε. Σάμου : Πρώιμη συγκομιδή (πράσινος τρυγητός) σταφυλιών