12.5 C
Ikaria
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Κοτόπουλο γλυκόξινο….με ρύζι

kotopoylo glykoksino

Ξεκινάμε με κάτι νόστιμο και εκλεκτό!!

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κοτόπουλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

1/2 κ.γ. μπούκοβο
3/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού χυμό μήλου
2 κ.σ. τοματοχυμό
1 κ.σ. ξύδι
1/3 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
1/2 φλιτζάνι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόψε το κοτόπουλο σε μερίδες

2. Ζέστανε το ελαιόλαδο και θωράκησε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα. Αφαίρεσε και άφησε στην άκρη

3. Πρόσθεσε στο τηγάνι το σκόρδο, το τζίντζερ, το μπούκοβο να αρωματιστεί το ελαιόλαδο

4. Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί στο τηγάνι και άφησε να πάρει μια βράση η σάλτσα

5. Στη συνέχεια βάλε πάλι στο σκεύος το κοτόπουλο και χαμήλωσε τη φωτιά, αφήνοντας το γλυκόξινο φαγητό σου να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά

6. Σερβίρετε  ζεστό με ρύζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,380ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ