9 C
Ikaria
Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Κάλεσμα Φορέων και Σωματείων στη κινητοποίηση των υγειονομικών στις 23/2 στον Άγιο Κήρυκο

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2021

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ

 

ΣΑΜΟΣ: Γ. Νοσοκομείο 10:00 το πρωί

ΙΚΑΡΙΑ: Πλατεία Αγίου Κηρύκου 12:00 το μεσημέρι

 

Εδώ κι ένα χρόνο η πανδημία έφερε στην επιφάνεια την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την συνεχή υποβάθμισή του, σε αντίθεση με την ολοένα και μεγαλύτερη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Οι πολιτικές όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση που συνεχίζεται και βαθαίνει καθώς στις δύσκολες συνθήκες αυτής της πρωτόγνωρης και καταστροφικής για τον άνθρωπο πανδημίας οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού του 2021 για την Υγεία, μειώνονται κατά 600 σχεδόν εκατομμύρια.

Αντί δηλαδή ν’ αυξηθούν οι δαπάνες ώστε να γίνουν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, αντί να παρθούν άμεσα μέτρα στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στις μεταφορές που είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού, αντί να παρθούν μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, αντί να επιτάξει όλο τον ιδιωτικό τομέα υγείας και να τον εντάξει στο πρόγραμμα αντιμετώπισης του covid-19, αντί να προχωρήσει στην άμεση θωράκιση όλου του πληθυσμού  με γρήγορες διαδικασίες εμβολιασμού, η κυβέρνηση περικόπτει τις δαπάνες για την υγεία και προσπαθεί με τα lockdown ν’ αντιμετωπίσει τη κατάσταση.

Πρωτεύουν γι αυτή είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων από την προστασία της υγείας του λαού. Κανένα, όμως, σκληρό lockdown δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας που προσπαθεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι επαρκές και μόνιμο προσωπικό δεν υπάρχει στα Νοσοκομεία, ότι ο λαός πληρώνει την άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας και την ανεπάρκεια του σχεδιασμού για τον εμβολιασμό που είναι παραπάνω από αναγκαίος.

Μέσα σ’ αυτή τη κατάσταση οι αγώνες του υγειονομικού και εργατικού κινήματος ανέδειξαν ένα πλέγμα αιτημάτων που δίνουν «ανάσα και ελπίδα». Άμεσα αιτήματα που  είναι αναγκαία για την προστασία της ζωής του λαού.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ. συμπαραστέκεται και συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα του υγειονομικού κινήματος την Τρίτη 16 Φλεβάρη. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με αυτή της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ένα χρόνο μετά και ακόμα εκκρεμούν οι προσλήψεις για τις 940 θέσεις μόνιμων γιατρών που προκηρύχθηκαν τον Φεβρουάριο του 2020. Ακόμα εκκρεμούν οι προσλήψεις για τις θέσεις των Γενικών Γιατρών που προκηρύχθηκαν το 2019.

-Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού  εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.). Προμήθεια  όλων  των  διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

-Καμία σκέψη για εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων και του λοιπού τακτικού ιατρικού έργου στα δημόσια νοσοκομεία. Υπάρχει ήδη μεγάλη αύξηση της βαρειάς νοσηρότητας και της θνητότητας από λοιπές παθήσεις.

-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

-Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους σε συνδυασμό με επιδημιολογική επιτήρηση με πολλαπλά σταθερά σημεία περιοδικής παρακολούθησης της επιδημίας στην κοινότητα (τύπου Sentinel).

-Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των συρροών κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους, στις μονάδες υγείας, στις σχολικές μονάδες και εφαρμογή  όλων των  αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος (απομόνωση κλπ.) σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθών κ.λπ.) των εργαζόμενων  που νοσούν ή μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα.

-Πύκνωση των δρομολογίων στα ΜΜΜ.

  • Να στελεχωθούν τώρα τα νοσοκομεία σε Σάμο και Ικαρία. Καμία μονήρης ιατρική ειδικότητα στα νοσοκομεία των νησιών μας.
  • Να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία των Κέντρων υγείας, ιδιαίτερα  στο Βαθύ της Σάμου και στον Εύδηλο της Ικαρίας.
  • Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες εμβολιασμού στα νησιά μας για τους κατοίκους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και για ΑΜΕΑ.
  • Στελέχωση όλων των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων στα νησιά μας, με μόνιμους ιατρούς γενικής ιατρικής και το αντίστοιχο νοσηλευτικό προσωπικό και καθαριότητας.
  • Να στελεχωθούν τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, καθώς κιάλλων εργαζομένων που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργασιακούς χώρους και στα σχολεία.

 

Η Διοίκηση


Η ΕΡΓΑΣ καλεί στην συγκέντρωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, στις 23 Φλεβάρη (μέρα πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών ) στις 12:00 στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.


Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΕΡΓΑΣ)

Ανακοίνωση-κάλεσμα

Είμαστε μπροστά στη λυσσαλέα επίθεση της κυβέρνησης απέναντι σε όλα μας τα δικαιώματα και κυρίως απέναντι στο δικαίωμά μας, ειδικά σήμερα, για δημόσια δωρεάν υγεία, για όλους.

Μπροστά στην αισχρή, κυνική, παραπληροφόρηση και το ψέμα που ανέλαβαν να το ντύσουν με επιστημοσύνη, «επιστήμονες» σε διατεταγμένη υπηρεσία, τέτοιοι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αναιρούν αυτά που λένε την προηγούμενη, η ακόμα χειρότερα να σπρώχνουν στο σκοταδισμό ανυποψίαστους πολίτες, (η μετάληψη δεν κολλάει κ.α.).

Μπροστά στο στυγνό, αδίστακτο αστυνομικό κράτος, ενισχυμένο σε μόνιμο προσωπικό κατά 6% , που στήνει απέναντί μας η κυβέρνηση, μαζί με τα τσουχτερά πρόστιμα, για να σπείρει σ όλη την κοινωνία τον τρόμο, όπως ελπίζει, και να ψηφίζει ανενόχλητη μέσα σ ένα χρόνο 114 νόμους! Νόμους Ιδιωτικοποίησης της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, του πολιτισμού του περιβάλλοντος, του ξεπουλήματος όλης της δημόσιας περιουσίας. Νόμους που δίνουν π.χ. το δικαίωμα στον Μυτηλιναίο να μετατρέψει, με φας τρακ διαδικασίες, το νησί μας σε κρανίου τόπο, όπως ετοιμάζεται να κάνει. Νόμους που διαλύουν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις και μετατρέπουν σε κόλαση τους χώρους εργασίας. Νόμους που αφαιρούν το δικαίωμά μας στη συλλογική δράση και στους αγώνες μας για την υπεράσπιση όλων όσων έχουμε κατακτήσει εδώ και έναν αιώνα.

Μπροστά σ αυτή την ολομέτωπη επίθεση στη ζωή μας , που με πρόσχημα την πανδημία υλοποιεί η πιο αντιδραστική κυβέρνηση μετά τη δικτατορία, ένα και μοναδικό δρόμο έχουμε για να απαντήσουμε. Τον δρόμο του ανυποχώρητου μαζικού παρατεταμένου αγώνα, αυτόν με τον οποίο κερδίσαμε μέχρι τώρα αυτά που σήμερα μας κλέβουν.

Στο νησί μας, μπροστά στα «ανθυγιεινά» λοκντάουν, κόντρα στον φόβο και την αστυνομοκρατία, ο αγώνας έχει ξεκινήσει από τον Απρίλη, με τις πρωτοβουλίες και τα δημόσια καλέσματα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της ΕΛΜΕ. Με μικρές στην αρχή δυνάμεις αλλά με μεγάλο το μήνυμα της αντίστασης στη βαρβαρότητα που ζούμε. Ο αγώνας αυτός γίνεται όλο και πιο μαζικός, όλο και πιο επίμονος, όλο και πιο αποφασιστικός.

Η ΕΡΓΑΣ από την αρχή στηρίζει και συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Την Τρίτη 23/2 ημέρα πανελλαδική κινητοποίησης των υγειονομικών, η ΕΡΓΑΣ καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει στον Άγιο Κήρυκο ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 μ.μ.


Πυξίδα     Αριστερή εφημερίδα της Ικαρίας

Ανακοίνωση   Κάλεσμα

Ο αγώνας ενάντια στην πιο αντιδραστική ακροδεξιά πολιτική που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση, με την αστυνομοκρατία, τον τρόμο, την καταστολή, την απαγόρευση του δικαιώματος να αγωνιζόμαστε για όλα όσα αφορούν τη ζωή μας, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Ο αγώνας ενάντια στην παραπληροφόρηση, το  ψέμα, τις απίστευτες αντιφάσεις και τις αντιεπιστημονικές απόψεις των «ειδικών», που εκπέμπονται απ όλα τα ΜΜΕ, απλώνεταιαπ άκρη σ άκρη της χώρας, όπως και στο νησί μας που από τον Απρίλη με τον ΣΕΝΙ μπροστά σήκωσε το βάρος ενάντια στην αντί υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Γίνεται κάθε μέρα και πιο φανερό, σε χιλιάδες και χιλιάδες πολίτες, πως πίσω από τα lock down και την χουντική αστυνομοκρατία, η κυβέρνηση ένα στόχο έχει: να ψηφίζει ανενόχλητη τους νόμους που κατεδαφίζουν όλα μας τα δικαιώματα. Αυτή η πολιτική κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται εγκληματική και αδιέξοδη. Όσες προκλητικές φιέστες και να στήσουν, δεν μπορούν να κρύψουν ότι το «σχέδιο ελευθερία» πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε μία ακόμη καραντίνα με ακόμη πιο σκληρές απαγορεύσεις και εγκλεισμούς.

Το περίφημο ενδιαφέρον της κυβέρνησης, για την υγεία μας, με την στήριξη των «ειδικών» της που ντύνουν με επιστημοσύνη τα μέτρα της, συνοψίζεται στα εξής:

-572 εκατομμύρια (11%)!! περικοπές στην υγεία μπροστά  στο τρίτο κύμα του ιού.

-Μηδενικές προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μειώθηκε κατά 2,5% φέτος το προσωπικό των εργαζόμενων στην υγεία. Αυξήθηκε κατά 6% στην αστυνομία!

-Τα κρεβάτια ΜΕΘ δεν έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν

-Υποβάθμιση έως και κλείσιμο μονάδων υγείας, ειδικά των Κέντρων Υγείας. Πλήρης αδιαφορία για χιλιάδες ασθενείς με χρόνια σοβαρά νοσήματα.

– Βιώνουμε τις σοβαρές ελλείψεις σ’ όλες τις δομές υγείας στο νησί. Ούτε καν αντιδραστήρια για πλήρης αιματολογικές εξετάσεις.

-Η κυβέρνηση αρνείται σε εγκληματικό βαθμό να ενισχύσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις πόλεις, να ελέγξει τους χώρους εργασίας των βιομηχάνων, να προβεί σε μαζικά, συχνά τεστ στον πληθυσμό.

-Απέναντι σ’ αυτή την εγκατάλειψη διάλυση του ΕΣΥ, γιγαντώνεται ο ιδιωτικός τομέας υγείας, όπως το βλέπουμε και στο νησί μας.

Για όλα αυτά είναι αναγκαίος ο μαζικός συνεχής αγώνα μας.

Όλοι να στηρίξουμε την απεργία των Υγειονομικών.

 Όλοι στην συγκέντρωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

Την Τρίτη 23/2 στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Κηρύκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,205ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ