13.9 C
Ikaria
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Κάλεσμα Επιτροπής Αγώνα και Αλληλεγγύης σε Φορείς και Συλλόγους της Ικαρίας

Από: Επιτροπή Αγώνα και Αλληλεγγύης 14 Νοεμβρίου 2021

 

Προς: 

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ικαρίας

Συνδικαλιστικούς φορείς Ικαρίας

Εμπορικό Σύλλογο Ικαρίας

Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης

Πολιτιστικούς συλλόγους (Αγ. Κηρύκου, Ευδήλου, Καταφυγιού, Φάρου, Θερμών, Ξυλοσύρτη, Πλαγιάς, Χριστού, Γλαρέδου, Μονοκαμπιού, Πλωμαριού, Μηλιωπού, Καραβόσταμου, Αρέθουσας, Μαγγανίτη, Ραχών, Καρκιναγρίου, Δάφνης, Ακαμάτρας, Αρμενιστή, Γιαλισκαρίου… κλπ)

Πυροσβέστες και Εθελοντές Πυροσβέστες

Σύλλογο μελισσοκόμων

Σύλλογο κτηνοτρόφων

Αθλητικούς συλλόγους Ικαρίας

 

Αγαπητοί Συμπολίτες -ισσες,

 

Με αυτήν την επιστολή απευθυνόμαστε σε όλους και όλες εσάς για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο μας και στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου.

Όπως γνωρίζετε, το Νοσοκομείο μας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, όπως συμβαίνει με όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Με τρομερές ελλείψεις στο υγειονομικό προσωπικό, με βροντερά κενά, αντί να τα ενισχύσει η κεντρική εξουσία εν μέσω υγειονομικής κρίσης, τα οδήγησε σε περαιτέρω αποδυνάμωση, θέτοντας σε αναστολή εργασίας χιλιάδες υγειονομικούς σε όλη τη χώρα. 

Γιατί; Γιατί αποφάσισαν, για προσωπικούς λόγους ο καθένας, να μην κάνουν το εμβόλιο για την covid-19, αλλά να προσέρχονται στην εργασία τους με ασφάλεια κάνοντας συχνά rapid test. Το ίδιο αποφάσισαν και εκατομμύρια άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι ωστόσο πηγαίνουν κανονικά στις εργασίες τους με rapid test. Οι υγειονομικοί όμως που στήριξαν με αυτοθυσία το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που έγιναν οι ήρωες τις πρώτης γραμμής όλο το προηγούμενο διάστημα και οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από όλους εμάς να προστατεύονται και να μας προστατεύουν, κρίθηκαν ότι από την 1η Σεπτεμβρίου είναι επικίνδυνοι.

Στην Ικαρία 20 συμπολίτες μας υγειονομικοί παραμένουν σε αυτό το ιδιότυπο καθεστώς αιχμαλωσίας και μπροστά στον ανήθικο εκβιασμό “ή εμβολιάζεστε, ή πεινάτε εσείς και οι οικογένειές σας”.

Αμέσως συστάθηκε επιτροπή αγώνα και αλληλεγγύης στο νησί μας για να στηρίξει κατ’ αρχήν τους συνανθρώπους μας υγειονομικούς από το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Ευδήλου, οι οποίοι διανύουν τον τρίτο μήνα χωρίς μισθό. 

Θεωρούμε ότι το θέμα μας αφορά όλους γιατί: 

Το Νοσοκομείο της Ικαρίας υπολειτουργεί και δεν μπορεί να ανταποκριθεί με ασφάλεια στις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων. Τα κενά που δημιουργήθηκαν δεν έχουν καλυφτεί παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Ζούμε έναν υγειονομικό εφιάλτη, και ένα μεγάλο, ικανό και έμπειρο τμήμα υγειονομικού προσωπικού κρατιέται, πέρα από κάθε λογική, παράνομα και τιμωρητικά εκτός μάχης.

Είναι παράνομοι όσοι υγειονομικοί επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο; Όχι. Παράνομη είναι η υποχρεωτικότητα. Κάθε ιατρική πράξη προϋποθέτει τη συναίνεση του πολίτη. Γιαυτό το λόγο κάθε φορά που πρόκειται να γίνει κάποια παρέμβαση στο σώμα μας στους χώρους υγείας, μας λένε το γνωστό “Υπογράψτε ότι με δική σας ευθύνη…κτλ”. Αφού είναι δική μου η ευθύνη είναι δική μου η επιλογή και η απόφαση. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα κατοχυρωμένο στα εθνικά συντάγματα και στις διεθνής συμβάσεις. Το γνωρίζουν οι άρχοντες, γιαυτό προωθούν την υποχρεωτικότητα πλάγια και ύπουλα, με έναν ανήθικο και εκβιαστικό τρόπο: την οικονομική ασφυξία.

 

Η Επιτροπή Αγώνα και Αλληλεγγύης ζητά από όλους τους συλλογικούς φορείς να εκφράσουν την άποψή τους, να πάρουν θέση και να σταθούν με αλληλεγγύη δίπλα στους συνανθρώπους μας υγειονομικούς που έχουν υπηρετήσει τόσα χρόνια τον χώρο της Υγείας στο νησί μας. 

Σας καλούμε όλοι μαζί

Να ζητήσουμε άρση των αναστολών. Να επιστρέψουν οι υγειονομικοί μας στη δουλειά τους, προϋπόθεση για να ορθοποδήσει το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας, ώστε να ανταποκρίνονται με ασφάλεια και να εξυπηρετούν την υγεία των κατοίκων.

Να στηρίξουμε τους ανθρώπους που δοκιμάζονται και τις οικογένειές τους, με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

 

Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, ας κρατήσουμε την κοινωνία όρθια με την αλληλεγγύη. Είναι η δύναμή μας. 

Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας. 

 

Ευχαριστούμε.

 

Επιτροπή Αγώνα και Αλληλεγγύης.

 

Επικοινωνία: [email protected]ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Νοέμβρης 2021

Εδώ και 20 μήνες με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια πρωτόγνωρη επίθεση στον ελληνικό λαό. Με αλλεπάλληλες απαγορεύσεις, ποινές, πρόστιμα και κάθε είδους κατασταλτικά μέτρα, εδραιώνει ένα καθεστώς αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας και κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Στοχοποιεί διαρκώς κοινωνικές ομάδες και ανακαλύπτει «ενόχους» για τις δικές της εγκληματικές ευθύνες προβάλλοντας την «ατομική ευθύνη» όσων δεν συμμορφώνονται ως αιτία της εξάπλωσης του ιού. Είναι οι ανεμβολίαστοι φέτος που ευθύνονται για την κάκιστη πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, όπως πέρυσι αντίστοιχα ήταν όλοι όσοι δεν φορούσαν «σωστά τη μάσκα» ή κυκλοφορούσαν χωρίς να συμμορφώνονται στις απαγορεύσεις. Μια διαρκής κατασκευή ενόχων ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις της άρχουσας τάξης που εγκαινιάζει τις συνθήκες της νέας ανθρωποφαγικής κανονικότητας στην οποία καλούμαστε να ζήσουμε εμείς και οι επόμενες γενιές.

Για την ελληνική κυβέρνηση ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή έχει ήδη κατασκευαστεί: οι ανεμβολίαστοι! Όλες οι δέσμες «μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας» επικεντρώνονται στον στραγγαλισμό και την εξόντωση όσων επιλέγουν για συγκεκριμένους λόγους να μην εμβολιαστούν, περιθωριοποιώντας τους από μια σειρά κοινωνικών δραστηριοτήτων, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να τους απαγορευτεί η είσοδος ακόμη και στα σούπερ μάρκετ για προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης. Ακόμη και τα τεστ, από βασικό όπλο ελέγχου και επιτήρησης της πανδημίας τα έχει μετατρέψει σε εργαλεία εκβιασμού και πειθάρχησης των ανεμβολίαστων! Μέσα από το διαρκές προπαγανδιστικό σφυροκόπημα των καλοταϊσμένων ΜΜΕ θέλουν να επιβάλλουν στην κοινωνία τον παραλογισμό πως για να σωθούμε από την πανδημία αξίζει να εξαθλιωθούν, να χάσουν την δουλειά ή να πεθάνουν από την πείνα οι ανεμβολίαστοι συνάνθρωποί μας. Και μάλιστα χωρίς κανένα άλλο μέτρο!     

Στη δίνη του παραλογισμού αυτού βρίσκονται οι περίπου 10.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι διανύοντας τον 3ο μήνα αναστολής εργασίας βρίσκονται στα πρόθυρα ακραίας φτωχοποίησης.

 

Και ο παραλογισμός αυτός εντείνεται από την στιγμή που η κυβέρνηση όχι απλά δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο  ενίσχυσης του ΕΣΥ, όπως λογικά θα περίμενε κανείς μιας και έχουμε υγειονομική κρίση, αλλά συνεχίζει την πολιτική υπονόμευσης και κατεδάφισής του. Παράλληλα αρνείται κάθε μέτρο πραγματικής πολιτικής προστασίας και πρόληψης σε σχολεία, ΜΜΜ κλπ. Έχοντας περικόψει 576 εκ. ευρώ από τις δαπάνες για τα νοσοκομεία από τον περσινό προϋπολογισμό, προχωράει τώρα σε νέα εγκληματική περικοπή 900 επιπλέον εκατομυρίων στον φετινό!

Και ενώ είναι ορατές οι συνέπειες των πολιτικών διάλυσης της δημόσιας υγείας με περεταίρω περιστολή της κρατικής επιχορήγησης, τα χιλιάδες κενά σε προσωπικό και τις τραγικές ελλείψεις σε κρεβάτια ΜΕΘ, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχωράει στην επιστροφή των ανεσταλμένων υγειονομικών στις δουλειές τους με δύο rapid test εβδομαδιαίως όπως ζητούν συνδικαλιστικοί φορείς αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κα Γκάγκα, αλλά παρατείνει τις τιμωρητικές αναστολές τουλάχιστον μέχρι τις 31/12/2021. Σαν να μην έφτανε αυτό, εντείνεται η άνευ όρων παράδοση της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες, αποκαλύπτοντας κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο ποιες είναι τελικά οι πραγματικές επιδιώξεις μέσα από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και τις αναστολές εργασίας.

 

Η πολιτική αυτή επιβάλλεται πάνω στο ψευδές αφήγημα ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι μπορούν να νοσούν και να μεταδίδουν τον ιό και ότι από αυτούς κινδυνεύουν οι εμβολιασμένοι. Πρόκειται για ένα ανύπαρκτο και επικίνδυνα αντιεπιστημονικό συμπέρασμα με πλήθος μελετών πλέον να το επιβεβαιώνουν. Άλλωστε, όλοι οι καλοπληρωμένοι επιστημονικοί τηλεαστέρες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παραδέχονται πλέον την αναντίρρητη αυτή αλήθεια. Παρόλο που λίγους μήνες πριν διαβεβαίωναν με τον ίδιο απόλυτο τρόπο που χαρακτηρίζει τις τοποθετήσεις τους, ότι τα εμβόλια για τον κορονοϊό προστατεύουν από τις μεταλλάξεις και πως μόνο οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν, δίνοντας ψευδές επιστημονικό περιτύλιγμα στην εφαρμογή της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού. Είναι γεγονός πως οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσούν, να μεταδίδουν τον ιό, να νοσηλεύονται με κόβιντ, ή ακόμη και να διασωληνώνονται . Και οι εμβολιασμένοι πρέπει σε ένα νοσοκομείο να ελέγχονται όσο και οι ανεμβολίαστοι για να αποφεύγονται κίνδυνοι μετάδοσης. Για αυτό και το μέτρο της υποχρεωτικότητας δεν μπορεί να έχει καμία λογική και επιστημονική ισχύ και δεν αποτελεί υγειονομικό μέτρο.

Όσο και αν η κυβέρνηση με μια χυδαία προπαγάνδα επιχειρεί να κατασκευάζει ενόχους για να μεταθέσει τις ευθύνες της, αυτά είναι τα αποτελέσματα της δικής της πολιτικής. Οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί, η κατάρρευση του ΕΣΥ και η μετατροπή του σε σύστημα μιας νόσου, οι πλήρως αποτυχημένες πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας που μας κατατάσσουν ανάμεσα στις τελευταίες θέσεις μεταξύ χωρών, συνιστούν ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού και του τόπου με τις ευθύνες να βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και κανέναν άλλον. Είναι κυριολεκτικά απορίας άξιο πως γίνεται φέτος και σε σύγκριση με πέρυσι, με εμβολιασμένο μάλιστα πάνω από το 60% του ελληνικού λαού,  με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να τεστάρονται συνεχώς και τους ¨επικίνδυνους¨ ανεμβολίσατους υγειονομικούς να είναι σπίτι τους, τα κρούσματα να μετρώνται ανά χιλιάδες ενώ οι νεκροί με covid να συνεχίζουν να αυξάνονται. Αν αυτό δεν αποτελεί απόδειξη αποτυχίας, τι άλλο μπορεί να σημαίνει;

Παράλληλα με την ανάδειξη του κυνηγιού ανεμβολίαστων ως επίκεντρο της πολιτικής προάσπισης της δημόσιας υγείας, ξετυλίγεται μπροστά μας ένα μπαράζ νέων μέτρων που αφορούν όλους τους τομείς της ζωής μας: ακρίβεια, ανατιμήσεις, έλεγχοι, χτύπημα της εστίασης, επίδειξη πράσινων πιστοποιητικών ως αντάλλαγμα διαβίωσης, ξεπούλημα της ΔΕΗ, μετατροπή ολόκληρων νησιών σε αιολικά πάρκα, καταστροφή φυσικού πλούτου, διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης μέσω της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών κλπ. Και αυτά έρχονται να προστεθούν στην κατάργηση του 8ώρου, στο χτύπημα των σωματείων και του συνδικαλισμού και στο ξήλωμα κάθε δημοκρατικού δικαιώματος, τα ιλιγγιώδη ποσά για εξοπλισμούς και σώματα ασφαλείας, τα οποία θεσπίστηκαν καθόλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, προφανώς για να μας προστατέψουν από τον ιό …

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η πανδημία και τα αποτελέσματα της ποσώς δεν απασχολούν τους άριστους της κυβέρνησης. Απλά την χρησιμοποιούν σαν όχημα επιβολής μια αντιδραστικής και αυταρχικής πολιτικής. Μιας πολιτικής που μέσω της στοχοποίησης των ανεμβολίαστων στοχεύει την επιβολή της και στους εμβολιασμένους. Δηλαδή τελικά σε όλους μας!

Ο καλλιεργούμενος διχασμός και κοινωνικός αυτοματισμός δεν εξυπηρετούν τίποτε άλλο από το να περάσει με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις όλο το αντιδραστικό οπλοστάσιο μέτρων της κυβέρνησης για όλο το λαό. Ένα σύνολο μέτρων ενάντια σε κάθε τι που ορίζεται ως εργατικό, κοινωνικό, δημοκρατικό δικαίωμα, προκειμένου τα αδίστακτα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου να σνεχίσουν να ικανοποιούνται εν μέσω οικονομικής κρίσης. Και για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, τι καλύτερο από την καλλιέργεια τρόμου και διχασμού, τι χρησιμότερο από την εργαλειοποίηση της πανδημίας προκειμένου να στραγγαλιστούν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες; Τι καλύτερο από την εμπέδωση του δόγματος της υποχρεωτικότητας ¨ή υπακούς ή εξοντώνεσαι¨;

 

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο η απάντηση δεν μπορεί να είναι η συστράτευση των δυνάμεων της «αντιπολίτευσης» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στους ασφυκτικούς μονοδρόμους, την υποχρεωτικότητα, την τρομοκρατία, τον διχασμό και την καταστολή που με κάθε μέσο επιβάλλει η κυβέρνηση. Αναμφίβολα τα εμβόλια μπορούν και πρέπει να αποτελεούν βασικό όπλο για την καταπολέμηση της πανδημίας. Όμως ο εμβολιασμός από μόνος του όπως αποδεικνύεται σε χώρες με εμβολιαστική κάλυψη άνω του 80%, δεν μπορεί να απαντήσει το πρόβλημα της πανδημίας.

Η απάντηση βρίσκεται πρώτα από όλα στην αλληλεγγύη μας απέναντι σε όσους βάναυσα και άδικα στοχοποιούνται. Βρίσκεται στους αγώνες μας για να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους οι ανεσταλμένοι υγειονομικοί που τόσο αναγκαίοι για το ΕΣΥ είναι. Βρίσκεται στην ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και στην λήψη μέτρων σε σχολεία, κοινωνικές δραστηριότητες και ΜΜΜ. Στην εισαγωγή των αναγκαίων εγκεκριμένων θεραπειών που υπάρχουν και αποδεδειγμένα αποτρέπουν τις διασωληνώσεις ασθενών με κόβιντ.

Σε τοπικό επίπεδο, αυτό μεταφράζεται ως αγώνας ενάντια στην κατάρρευση του Νοσοκομείου μας και του Κέντρου Υγείας που τόσο πολύ έχουν πληγεί από τις διαχρονικά εφαρμοζόμενες πολιτικές και εσχάτως με τις αναστολές. Άμεσα να προσληφθούν αναισθησιολόγος (χωρίς αναισθησιολόγο ένα νοσοκομείο υποβαθμίζεται σε Κέντρο Υγείας), παθολόγος, ακτινολόγος, παιδίατρος.

 

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ/ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΤΩΡΑ! 

 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,380ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ