Η ΕΡΓΟΜΑΡΕ οριστική ανάδοχος του λιμενικού έργου στον Εύδηλο Ικαρίας

Νίκος Καραγιάννης

Οριστική ανάδοχος είναι με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η ΕΡΓΟΜΑΡΕ για το έργο αποκατάστασης των ζημιών και της ενίσχυσης της εξωτερικής θωράκισης του λιμένα Ευδήλου Ικαρίας. Η συγκεκριμένη εταιρεία έδωσε την χαμηλότερη προσφορά ανάμεσα σε 10 σχήματα και με το 43,24% αναλαμβάνει το λιμενικό αυτό έργο. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Οι ζημιές εστιάζονταν στον νέο μόλο, ο οποίος μάλιστα ολοκληρώθηκε πριν από μία πενταετία, και φαίνεται να έσπασε, κυριολεκτικά, στη μέση, ενώ τα τσιμεντένια προστατευτικά μπλόκια από την εξωτερική πλευρά του λιμανιού βρέθηκαν στην εσωτερική.

Το αρχικό κόστος το έργου ήταν 7,5 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2020 και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 24 του ίδιου μήνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο έργο οι προσφορές κινήθηκαν σε φυσιολογικά επίπεδα, αρκετά κάτω από το 50% και χαρακτηριστικό είναι πως ο δεύτερος μειοδότης (Αρχιμήδης ΑΤΕ) έδωσε 37,81% και ο τρίτος 37,22%.

Τώρα εφόσον δεν υπάρξουν προσφυγές, θα ετοιμαστεί η σύμβαση, θα σταλεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια θα υπογραφεί. Η ολοκλήρωση του εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί το 2022.

 

Αναδημοσίευση από : https://ypodomes.com

Check Also

Ανακοίνωση του Δήμου για την ανακύκλωση στον Άγιο Κήρυκο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μετα λύπης διαπιστώθηκε πρόσφατα, ότι οι διαθέσιμοι κάδοι ανακύκλωσης της Δ.Ε Αγίου Κηρύκου, περιείχαν …