Η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας έκοψε την πίτα για το 2020

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Tην πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Κυριακή 19 Γενάρη ο Σύλλογος Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος της ΟΓΕ) με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία της προέδρου, που στάθηκε στα καυτά προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας, της νέας, της εργαζόμενης, της άνεργης, της μάνας, των συνταξιούχων απόμαχων της δουλειάς, επισημαίνοντας πως ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός και να στοχεύει στην καρδιά του προβλήματος που έχει να κάνει με το απάνθρωπο σύστημα που ζούμε.

Έκανε έναν απολογισμό της δράσης του συλλόγου την προηγούμενη χρονιά

Στάθηκε στους στόχους που βάζει αυτή την περίοδο το γυναικείο κίνημα, τόσο τοπικά (δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στον Εύδηλο, παιδιατρική κλινική στο νησί, Κέντρο υγείας στις Ράχες, παιδίατρο στη βόρεια Ικαρία) όσο και γενικότερα (εργασιακές σχέσεις, αυταπασχόληση, ασφάλιση, απλήρωτη δουλειά, απολύσεις, μητρότητα κλπ), όσο και σε διεθνές επίπεδο (επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ και ΕΕ παντού στη γειτονιά μας).

Στη συνέχεια από μέλη του Δ.Σ διαβάστηκε το δελτίο τύπου της ΟΓΕ

Για την πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την προσβλητική και προκλητική για τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου πρόταση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να αθωωθεί η εγκληματική οργανωμένη δράση του ναζιστικού αυτού μορφώματος. Πρόκειται για πρόταση που αν υιοθετηθεί όχι μόνο θα αθωώσει τους φασίστες δολοφόνους, αλλά θα τους δικαιώσει “ξεπλένοντας” την εγκληματική τους δράση, που αποδείχθηκε και μέσα από χιλιάδες ντοκουμέντα και μαρτυρίες κατά τη διάρκεια της δίκης.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι από μόνη της η συμμετοχή γυναικών είτε στη σύνθεση ενός δικαστηρίου είτε ενός κρατικού οργάνου δεν αποτελεί τεκμήριο “προοδευτικότητας”, όπως προβάλλει Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις.

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ σε όλη τη χώρα θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να τσακιστεί το αυγό του φιδιού που το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο επωάζει.

Απαιτούμε την καταδίκη και την τιμωρία των ναζί-φασιστών, της εγκληματικής τους δράσης. Δυναμώνουμε την πάλη για την απομόνωση των φασιστικών – ναζιστικών ιδεών και της ρατσιστικής δράσης.

Και για

“Για τη συζήτηση περί αμβλώσεων”

Η εικόνα του εμβρύου που “θέλει να ζήσει και δεν το αφήνουν” αναρτημένη στις στάσεις του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας αποτέλεσε μία ακόμα σελίδα στη βίβλο του σκοταδισμού, που φέρνει στο προσκήνιο  θέσεις ενάντια στις αμβλώσεις και μαζί με αυτές αναχρονιστικές, συντηρητικές, οπισθοδρομικές αντιλήψεις για τη θέση των γυναικών στην οικογένεια και την κοινωνία.

Λίγες ώρες αργότερα, αναρτήθηκε στα ίδια ταμπλό το σύνθημα “τα σώματα μας μας ανήκουν” προβάλλοντας την “αυτοδιάθεση του σώματος”  ως αντίπαλο δέος στο σκοταδισμό.

Πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Του νομίσματος της πολιτικής που καθιστά ατομική – οικογενειακή υπόθεση ό,τι θα έπρεπε να είναι κοινωνική υποχρέωση και ευθύνη. Πρόκειται για την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που  τσακίζει  τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, που τις καταδικάζει να ζουν με μισθούς πείνας, που βάζει τη μητρότητα στο απόσπασμα γιατί θεωρείται κόστος για την εργοδοσία και το κράτος, που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Πρόνοια, αναγκάζοντας τις γυναίκες του καθημερινού μοχθου να ακριβοπληρώνουν υπηρεσίες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τις ιδιαίτερες βιολογικές τους ανάγκες.

Αυτή την “ελευθερία” υπόσχονται στις γυναίκες και οι σκοταδιστές και οι ψευτοπροοδευτικοί. Γι αυτήν την “ελευθερία” διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους με δημοσιεύματα κάθε τύπου τις τελευταίες ημέρες.

Αλήθεια, πόσο ελεύθερη είναι μια κοπέλα να προχωρήσει ή όχι στη διαδικασία της άμβλωσης; Πώς θα στηριχθεί ουσιαστικά η ατομική της απόφαση να συνεχίσει ή όχι την κύηση, τη στιγμή που υπάρχει παντελής έλλειψη γνώσης από επιστημονικούς και κρατικούς φορείς για όλες τις παραμέτρους, τις συνέπειες από τη μια ή την άλλη επιλογή; Είναι αξιοσημείωτη η παντελής έλλειψη σεξουαλικής αγωγής και οικογενειακού προγραμματισμού από επιστημονικούς και κρατικούς φορείς για να μην αποτελεί η άμβλωση μέσο αντισύλληψης σήμερα το 2020.

Η ΟΓΕ παλεύει για να κατακτήσουν οι γυναίκες όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις προκειμένου να είναι πραγματικά ελεύθερες να αποφασίσουν πότε και αν θα φέρουν στον κόσμο ένα παιδί, μόνες ή μαζί με τον σύντροφό τους. Παλεύει για να είναι πραγματικά ελεύθερες από προκαταλήψεις και αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Διεκδικούμε :

Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Ολόπλευρη προστασία της μητρότητας

Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και οικογενειακού προγραμματισμού

Check Also

Τετάρτη 17 Ιουνίου ο καθαρισμός του Ευδήλου από τον “Αριστείδη”

Ανακοίνωση Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ευδήλου ο Αριστείδης Αναβάλει την δράση καθαρισμού του Ευδήλου για την …