22.1 C
Ikaria
Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Η ΑΣΠΙ για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοτικές εκλογές 2019

Εμείς, τα μέλη της  ΑΣΠΙ, αντιλαμβανόμαστε την αυτοδιοίκηση ως μία διαδικασία διεύρυνσης της  συμμετοχής των πολιτών στα κοινά του τόπου μας και όχι ως μία υπόθεση δημόσιων σχέσεων και γνωριμιών, ούτε ως ευκαιρία εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων. Θεμελιώδης αρχή μας  είναι ότι η δύναμη κάθε κοινωνίας βρίσκεται στη συμμετοχή των μελών της στα δημόσια πράγματα  και στον έλεγχο των εκπροσώπων της εξουσίας. Πιστεύουμε στην κοινωνία των πολιτών, αντλούμε δύναμη και έμπνευση από την αυτοδιοικητική παράδοση των νησιών του Αιγαίου και της Ικαρίας.  Βασιζόμαστε στους κοινωνικά ενεργούς πολίτες που έχουν μια συνεχή και συνεπή παρουσία στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε μια νέα συλλογικότητα, με στοιχεία άμεσης δημοκρατίας, μακριά από αντιλήψεις αδιέξοδες που μεταθέτουν πάντα τις ευθύνες στους άλλους, χωρίς επίγνωση της ατομικής και συλλογικής υπευθυνότητας.  Νιώθουμε την ανάγκη να παίρνουμε θέση για ό,τι συμβαίνει στο νησί μας, αλλά και πέρα από αυτό, δημόσια, με παρρησία και τόλμη.

Γνωρίζουμε τη δυσκολία του εγχειρήματος, γιατί έχουμε να παλέψουμε με αντιλήψεις και νοοτροπίες βαθιά ριζωμένες μέσα στην κοινωνία. Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι είναι ο μόνος δρόμος, προκειμένου να βγούμε από την κρίση που ταλανίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Το ζητούμενο για εμάς είναι μία  ενεργός κοινωνία, με αιχμή του δόρατος μία αυτόνομη,  διορατική και αποφασιστική Δημοτική Αρχή, που θα αντιλαμβάνεται τις νέες συνθήκες και θα παράγει πολιτική, που θα  απαντάει πειστικά, με τόλμη και όραμα στα σύνθετα προβλήματα της εποχής μας. Δε θα διστάζει  να συγκρούεται με τα οργανωμένα συμφέροντα των ποικίλων συντεχνιών και ομάδων, ή με συμπεριφορές ρατσιστικές, εθνικιστικές, μισαλλόδοξες και εν τέλει φασίζουσες, όπου αυτές κι αν  εμφανίζονται, αψηφώντας το εκλογικό κόστος.

 Ως αυτόνομη δημοτική κίνηση αυτοκαθοριζόμαστε,  με σημείο αναφοράς ένα πολιτικό πρόγραμμα με ξεκάθαρες θέσεις και δηλωμένη βούληση για την εφαρμογή τους. Δεν παζαρεύουμε στα παρασκήνια καμιά κομματική υποστήριξη. Όσοι στηρίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία συνεργαζόμαστε στη βάση της κοινής αντίληψης για την πορεία του τόπου μας και για την υλοποίηση ενός πολιτικού προγράμματος  θέσεων και οργανωτικής λειτουργίας. Δέσμευσή μας είναι να λειτουργούμε με διαφάνεια, να συναποφασίζουμε μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, να επικοινωνούμε με ειλικρίνεια και  σεβασμό με τους συμπολίτες μας .

Στο πλαίσιο αυτής  της προσπάθειας συνεχίζουμε να δίνουμε το παρών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έχοντας επικεφαλής της δημοτικής κίνησής μας τον Ηλία Γαγλία.

Καλούμε τους συμπολίτες μας που έχουν τη διάθεση να αφήσουν στην άκρη το ατομικό ή το στενά κομματικό συμφέρον, που συμφωνούν με τις θέσεις και τις προτάσεις μας,  και είναι αποφασισμένοι να εργαστούν για την υλοποίησή τους, να μας στηρίξουν και  να συμπορευτούν μαζί μας.

 

Ικαρία, 15/1/2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,320ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ