Γιατί δεν »πιάνει» η ΕΡΤ στην Δυτική Ικαρία…;

Τους τελευταίους μήνες είμαστε θεατές μιας μεταστροφής στο πρόγραμμα της Δημόσιας τηλεόρασης, μεταστροφής που μας αρέσει και που δείχνει πως όταν θέλει μια δημόσια υπηρεσία να γίνει ανταγωνιστική με ποιοτικό προϊόν μπορεί να το πετύχει και ειδικά σε έναν χώρο όπως είναι η Τηλεόραση.

Οι τηλεθεατές έχουν αγκαλιάσει το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ ειδικά με την προσθήκη και του αθλητικού καναλιού που φέρνει διοργανώσεις που μέχρι πρότινος τις βλέπαμε σε συνδρομητικά κανάλια αλλά και της υπηρεσίας ERT Hybrid.

Όμως από το καιρό που η ΕΡΤ αποφάσισε το »διαζύγιο» με την Digea και εκπέμπει από δικές της κεραίες, πολλοί τηλεθεατές στη Δυτική Ικαρία, που θέλουν να δουν το πρόγραμμα και συνεισφέρουν (μέσα από τους λογαριασμούς) στην λειτουργία της ΕΡΤ, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Οι συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει το πρόβλημα (όπως έχουμε διαπιστώσει μετά από σχετικές καταγγελίες) είναι η περιοχή των Ραχών της Ικαρίας. Τι συμβαίνει άραγε; υπάρχει λύση έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει και ο τελευταίος Ικαριώτης το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ χωρίς να είναι συνδρομητής σε κάποια άλλη υπηρεσία με επιπλέον κόστος;

Αφήνοντας αυτές τις γραμμές οι οποίες γράφτηκαν μετά από καταγγελίες κατοίκων και διαπίστωση του προβλήματος, με μοναδικό σκοπό να υπάρξει κάποια απάντηση και εντέλει κάποια παρέμβαση προς επίλυση του θέματος.

 

Δημήτρης Φιλιπποπολίτης

About ikariaki.gr