Για την κάλυψη κενών ειδικής αγωγής σχολικών μονάδων Ικαρίας Φούρνων 2019-20

Το 2020 είναι πλέον εδώ!

Σε αντίθεση βέβαια με τους συναδέλφους μας ειδικής αγωγής που έξω από κάθε όριο και κάθε προηγούμενο δεν έχουν ακόμα προσληφθεί για να στελεχώσουν τα τμήματα ένταξης των σχολείων των νησιών μας, φαινόμενο που φυσικά απαντάται Πανελλαδικά !

Παρά τις φανφάρες για την ευαισθησία που δείχνει η νέα μας κυβέρνηση και η υπουργός μας στο ζήτημα της ειδικής αγωγής και εν μέσω της αναμονής των πολυδιαφημισμένων διορισμών, τα τμήματα ένταξης παραμένουν υποστελεχωμένα και τα παιδιά του πιο ευάλωτου, πολύπαθου  και χρήζοντος άμεσης φροντίδας κομματιού της εκπαίδευσης, παραμένουν αφημένα στην τύχη τους.

Την ίδια ώρα το κίνημα παραμένει καθηλωμένο και νωθρό έχοντας εντέχνως …νανουριστεί από τους επερχόμενους διορισμούς που όμως σε κάθε περίπτωση αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό μιας και στη δευτεροβάθμια υπολογίζονται μετά βίας 1400 συνολικά!

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη! Ο αποκλεισμός, η αδιαφορία και η ρίψη στον κοινωνικό Καιάδα αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους είναι πολιτική επιλογή και ταιριάζει απόλυτα με τη λογική των κυβερνόντων τέως , νυν και αεί που βλέπουν τα μνημόνια σαν ευκαιρίες και τις ανάγκες μας ως σπατάλες.

 

Στελέχωση των τμημάτων ένταξης εδώ και τώρα .

Μαζικοί διορισμοί σε γενική και ειδική αγωγή για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των παιδιών – μαθητών μας.

 

 

 Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γ. Γραμματέας

 

Δάμαλος Χρήστος                                                                             Δ. Φαλιέρος  

About ikariaki.gr