Friends of Ikaria – Έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα του «Ικαριώτικου Πανηγυριού 2019»

Έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα του «Ικαριώτικου Πανηγυριού 2019»

Τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα του «Ικαριώτικου Πανηγυριού 2019» είναι:

Εισόδημα από το «Ικαριώτικο Πανηγύρι 2019»:

(Εισιτήρια, φαγητό,  τοπικά προϊόντα, λοταρία και δωρεές):                                                       11,575 EUR

Κόστος του Ικαριώτικου Πανηγυριού 2019»:

(έξοδα ταξιδιού, ενοικίαση υλικού, τρόφιμα, πληρωμή μουσικών , άλλα)                                    9,906 EUR

 

Καθαρό εισόδημα «Ικαριώτικου Πανηγυριού 2019»:                                                                1,669 EUR

 

(περισσότερες λεπτομέρειες κατωτέρω)

Το «Ικαριώτικο Πανηγύρι 2019» έλαβε χώρα στις 16 Νοεμβρίου 2019 στην καρδιά των Βρυξελλών.

Περίπου 250 άτομα συμμετείχαν, όχι μόνο από τις Βρυξέλλες, αλλά και από τη Φινλανδία. Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Κάτω Χώρες, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελβετία. Επίσης περίπου 20 Ικαριώτες ήρθαν απευθείας από την Ικαρία για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μέλη των πυροσβεστών του Αγίου Κηρύκου και μέλη της τοπικής Ένωσης της Αρέθουσας ήρθαν στην εκδήλωση μας.   Μας βοήθησαν πολύ και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή τους.

Καθώς είμαστε μόνο μια μικρή Ένωση (20 μέλη και 4 από αυτούς διοργάνωσαν την εκδήλωση στις Βρυξέλλες), είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη βοήθεια πολλών νεαρών Ελλήνων, που ζουν και δουλεύουν στις Βρυξέλλες, οι οποίοι μας στήριξαν ως εθελοντές κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Είμαστε επίσης πολύ ευγνώμονες που το «Ικαριώτικο Πανηγύρι 2019» οργανώθηκε σε καλή συνεργασία με τόσους πολλούς Ικαριώτες. Ο Νίκος Κουντούπης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Περγιαλίδι”, ήταν ο μάγειρας της εκδήλωσης, φέρνοντας Ικαριώτικες συνταγές στις Βρυξέλλες. Υποστηρίχθηκε από τη Σταματούλα Βαρδαρού, τον Παναγιώτη Γλαρό,  την Ειρήνη Κουντούπη και τη Δέσποινα Στεργιώτη. Οι μουσικοί «ο Μάριος και η παρέα του» (Μαρίνος Σακούτης, Ιωάννης Παπαλάς, Στράτος Ευστρατουδάκης, Γιάννης Κεφάλας) ήρθαν για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες.   Για 4η φορά η Χριστιάνα Κατσαρού προσέφερε διδασκαλία του Ικαριώτικου και άλλων χορών από την Ικαρία. Είναι πασίγνωστη για τη διδασκαλία των Ικαριώτικων χορών σε διεθνές κοινό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στον Αρμενιστή. Οι “Φίλοι της Ικαρίας” πλήρωσαν τα αεροπορικά εισιτήρια για τους μάγειρες, τους μουσικούς και τη δασκάλα χορού. Όλοι τους φιλοξενήθηκαν δωρεάν στις Βρυξέλλες. Οι μουσικοί έλαβαν πληρωμή για να παίξουν στην εκδήλωση. Όλοι οι άλλοι ήταν εθελοντές, δούλευαν δωρεάν.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Τσαντίρης προσέφερε ένα μεγάλο μέρος από το κρασί που καταναλώθηκε στο πανηγύρι. Την ίδια στιγμή οι «Οίνοι Τσαντίρης» παρουσίασαν τα κρασιά τους προς πώληση, κάτι που εκτιμήθηκε πολύ από τους συμμετέχοντες. Επίσης, πουλήσαμε και άλλα τοπικά προϊόντα, για παράδειγμα μέλι από “Καρίμαλη”, τσάι και βότανα από το “Θρούμπι”, γλυκά κουταλιού και λουκούμια από τον “Τέσκο” και την μπύρα «Ικαριώτισσα». Είχαμε αγοράσει τα προϊόντα από τους τοπικούς παραγωγούς στην Ικαρία. Τα πουλήσαμε σε λίγο υψηλότερο τίμημα για να έχουμε κάποιο εισόδημα για την Ένωσή μας.

Για πρώτη φορά εκτυπώθηκαν και μπλουζάκια με το λογότυπο της Ένωσης. Είναι μια καλή διαφήμιση για τις δραστηριότητές μας.

Διοργανώσαμε επίσης λοταρία, η οποία χρηματοδοτήθηκε από πολλές Ικαριώτικες εταιρείες (ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία, καταστήματα) καθώς και από καταστήματα στις Βρυξέλλες. Περισσότερα από 100 λαχνοί πουλήθηκαν!!   Όλοι οι λαχνοί κέρδιζαν, δημιουργώντας ένα εισόδημα 300 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, η ατμόσφαιρα του «Ικαριώτικου Πανηγυριού 2019» ήταν πολύ ωραία και εκτιμήθηκε δεόντως.   Η εκδήλωση είχε ήδη πουληθεί μετά από 2 ώρες, χωρίς να έχει απομείνει σχεδόν καθόλου φαγητό. Οι συμμετέχοντες χόρεψαν με την ψυχή τους και το κλείσιμο του «Ικαριώτικου» έγινε μετά τα μεσάνυχτα στο «Place Sainte Cathérine» στην καρδιά του κέντρου της πόλης των Βρυξελλών.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση του «Ικαριώτικου Πανηγυριού 2019» πρέπει να ειπωθεί ότι η εκδήλωση ήταν πολύ δαπανηρή. Καθώς δεν έχουμε τις εγκαταστάσεις όπως στην Ικαρία, δεν είχαμε μόνο να νοικιάσουμε πολλά υλικά, αλλά έπρεπε επίσης να πληρώσουμε για την μεταφορά των προϊόντων και να καλύψουμε τα έξοδα ταξιδιού. Αυτό σημαίνει:

Εισόδημα από το «Ικαριώτικο Πανηγύρι 2019»

(εισιτήρια, φαγητό, τοπικά προϊόντα, λοταρία και δωρεές):                                                11,575 EUR

Έξοδα του «Ικαριώτικου Πανηγυριού 2019» :                                                                            9,906 EUR

  •  Χώρος ενοικίασης, κουζίνα, μουσικός εξοπλισμός                                                        2,059 EUR
  • Ενοικίαση πιάτων ( φιλικά προς το περιβάλλον – όχι πλαστικά-)                       1,300 EUR
  • έξοδα ταξιδιού για 4 μουσικούς, 1 δασκάλα χορού, 4 μάγειρες                                    2,491 EUR
  • διαφήμιση (αφίσες, φυλλάδια, διαφημιστικά)                                                       396 EUR
  • Μπλουζάκια                                       425 EUR
  • Πληρωμή μουσικών                                       800 EUR
  • Τρόφιμα    1,238 EUR         Διάφορα                                                                                                                   1,197 EUR

 

Καθαρό εισόδημα του « Ικαριώτικου Πανηγυριού 2019»:                                                        1,669 EUR

 

Δεν είναι πολλά, ελπίζαμε για περισσότερα, ειδικά με την προϋπόθεση ότι το «Ικαριώτικο Πανηγύρι 2019» οργανώθηκε για να μας προμηθεύσει χρήματα για έργα στην Ικαρία. Με αυτό το γεγονός θέλαμε να υποστηρίξουμε τους εθελοντές πυροσβέστες στο Αυλάκι και στον Άγιο Κήρυκο για να αγοράσουμε 2 πυροσβεστικά οχήματα και θέλαμε να υποστηρίξουμε τις δραστηριότητες των ντόπιων για να φυτέψουμε δέντρα στην Ικαρία. Παρά το αποτέλεσμα αυτό, θα είμαστε σε θέση να δωρίσουμε 1000 ευρώ στην ένωση  των εθελοντών πυροσβεστών στον Άγιο Κήρυκο και 1000 ευρώ στην ένωση των εθελοντών πυροσβεστών στο αυλάκι. Καθώς είμαστε σε επαφή με την Ένωση “SAFeRS”, μια οργάνωση που υποστηρίζει με υλικό εθελοντικές πυροσβεστικές ομάδες στην Ελλάδα, είμαστε πεπεισμένοι ότι τα απαραίτητα αυτοκίνητα θα φθάσουν στην Ικαρία το 2020. Αν δουλέψουμε μαζί, πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν.

Όσον αφορά το έργο “φυτεύοντας δέντρα στην Ικαρία” θα οργανώσουμε ένα πρόγραμμα λαϊκής χρηματοδότησης στην ιστοσελίδα μας (www.friendsofikaria.com).

Σε ό,τι αφορά το συνολικό αποτέλεσμα του «Ικαριώτικου Πανηγυριού 2019» ήταν ένα καλό γεγονός. Οι συμμετέχοντες ευχαριστήθηκαν  τη διαμονή τους. Ελπίζουμε ότι ήμασταν καλοί πρεσβευτές για την Ικαρία. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για το νησί. Έτσι, αν ενδιαφέρεστε, μείνετε σε επαφή μαζί μας και/ή γίνετε μέλος της Ένωσης. Θα χαρούμε πολύ να ακούσουμε για τις ιδέες σας και να συνεργαστούμε μαζί σας. Ακολουθήστε μας στο Facebook (φίλοι της Ικαρίας) ή στην ιστοσελίδα μας: www.friendsofikaria.com

 

About ikariaki.gr