Φωτιά στο Χριστό Ραχών καίει ολοσχερώς οικία

Μεγάλη φωτιά χθες το βράδυ κατέστρεψε ολοσχερώς κατοικία στην πλατεία του Χριστού Ραχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ στον επάνω όροφο διώροφης παλιάς οικίας δίπλα στην πλατεία του χωριού, αλλά ουσιαστικά είχε προηγηθεί μετά το μεσημέρι ανάφλεξη της καμινάδας του σπιτιού, που αφού έσβησε μεν, αλλά ουσιαστικά στον επάνω όροφο της οικίας είχε μείνει κάποια σπίθα που πιθανότατα εξελίχθηκε σε εστία και λόγω των εύφλεκτων υλικών, αφού η κατοικία είχε εσωτερικά ξύλινη κατασκευή που χώριζε το ισόγειο από τον επάνω όροφο.

Αυτό γύρω στις 10 – 10 και μισή το βράδυ που έγινε αντιληπτή η φωτιά στον επάνω όροφο από το ζευγάρι των κατοίκων του, είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Έγινε άμεση κινητοποίηση όλου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ραχών, αλλά και δυνάμεων της Πυροσβεστικής από τον Άγιο Κήρυκο, όπως επίσης και πλήθος χωριανών που έπεσαν κυριολεκτικά με τα μούτρα στη φωτιά, αλλά ήταν αδύνατον λόγω των εύφλεκτων υλικών να διασωθεί οτιδήποτε και γύρω στα μεσάνυχτα η πλήρης καταστροφή της οικίας ήταν γεγονός. Ευτυχώς το ζευγάρι είναι σώο και πολύ καλά στην υγεία του, αλλά  παραμένει η δυσάρεστη κατάσταση ότι ουσιαστικά  η κατοικία τους καταστράφηκε.

Στον χώρο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μέχρι να σβήσουν πλήρως όποια εστία φωτιάς έχει παραμείνει, αλλά και με το πρώτο φως της ημέρας να γίνει πλήρης αποτίμηση της μεγάλης καταστροφής.

Check Also

Συνέντευξη με το Aegean Cargo Sailing – Λουκάς Γκουρτσογιάννης

Την Κυριακή 2 Αυγούστου στο Παλιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 4 …