Έτοιμη η τροπολογία για τους βοσκότοπους ανακοινώνει ο κ. Κουκουλόπουλος

049CAB0A1BA8343087250ACF913C0605

 

Μπάκας Κώστας|  14/11/2014 – 05:11 μμ

«Από την 1η Ιανουαρίου 2015 θα έχουμε μία ριζικά διαφορετική εικόνα στους βοσκοτόπους, για να αντιμετωπίσουμε συνολικά το συντριπτικά μεγάλο μέρος -για να μην πω όλο- των προβλημάτων, καθώς είναι ήδη έτοιμη η σχετική τροπολογία» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, απαντώντας από το βήμα της Βουλής σε ερώτηση του βουλευτή Χανίων, Μανώλη Βολουδάκη.

Αναφορικά με την κατάσταση στα Χανιά, ο αναπληρωτής υπουργός είπε:  «Στα Χανιά, στην εξισωτική του 2013 -όπως και σε αυτή του 2012- δεν πληρώθηκαν περίπου πεντακόσιοι. Και συγκριτικά με την πανελλαδική εικόνα, ο Νομός Χανίων έχει καλύτερη εικόνα. Όπως επίσης και χθες, στην πληρωμή των ενιαίων ενισχύσεων, ο Νομός Χανίων είναι πάνω από τον μέσο πανελλαδικό όρο ως απόδειξη ότι έχουμε πραγματικά μια διαρκή βελτίωση. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπα και εισαγωγικά, οι κτηνοτρόφοι έχουν πρόβλημα. Το πρόβλημα που προέκυψε το 2013 δεν είναι ξαφνικό, κύριε συνάδελφε. Το γνωρίζετε. Η χώρα μας δήλωνε καλλιεργήσιμα και βοσκήσιμα εκτάρια περισσότερα από αυτά που διαθέτει. Δεν το ξέρουμε; Το ξέρουν μια χαρά οι παραγωγοί. Η προσαρμογή έγινε με δίκαιο τρόπο; Έγινε βίαια. Το χαρακτήρισα. Χρίζει και επιδέχεται διορθώσεις; Ναι. Σήμερα το απόγευμα κιόλας θα έχουμε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακριβώς στην κατεύθυνση που λέτε. Σήμερα το απόγευμα».

Πιο συγκεκριμένα για την εξισωτική, ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «θα είναι μεγαλύτερη, περισσότερη, μόνο που θα πάει σε αυτούς που παράγουν. Αγρότες, γεωργοί και κτηνοτρόφοι του καναπέ τέλος με τη νέα ΚΑΠ», σημειώνοντας τα εξής:  «Τι πρέπει να κάνουμε; Μας βοηθάει η ίδια η νέα ΚΑΠ. Φεύγει από τα ιστορικά δικαιώματα και πάει να ενισχύσει την παραγωγή. Τι κάνουμε εμείς ως Υπουργείο; Ενισχύουμε αυτήν την κατεύθυνση του διαρθρωτικού χαρακτήρα της ΚΑΠ, μεταφέροντας μεγάλο ποσό στις διαρθρωτικές δράσεις. Ειδικά για την εξισωτική που ρωτάτε, θέλω να σας πω ότι η εξισωτική από 1 Ιανουαρίου του 2015 θα είναι μεγαλύτερη και σε ένα βαθμό απεξαρτημένη από το ζήτημα των βοσκοτόπων, γιατί θα έχει τον τίτλο Ενίσχυση Περιοχών με Φυσικούς Περιορισμούς».

 

Πηγή:  http://www.agronews.gr

Check Also

Παρατείνονται ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, τηλεργασία, επιδόματα – Νέα ειδική άδεια για τους γονείς

Την παράταση μέτρων που αφορούν στην αγορά εργασίας λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. …