22.4 C
Ikaria
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Επιστολή ενάντια στην υποψηφιότητα κ.Δογάνη και η απάντηση του

  

ΙκαρίαΑυτή η επιστολή απευθύνετε στον Κ. Δογάνη Γεώργιο.
Συμβάινουν αυτά στην ΙΚΑΡΙΑ.
Οι εκλογές έρχονται και έτσι επανέρχονται και πάλι άτομα ανεύθυνα και εγκληματικά επικίνδυνα που ευθύνονται για την τραγωδία του νησιού μας στην πυρκαγιά του 1993.
Κρυμμένοι  πίσω από τον τίτλο του πατριώτη και Δημοκράτη για να ασχοληθούν με τα κοινά.  Έχουν γίνει γραφικοί αφού επί δεκαετίες θεωρούν τον εαυτό τους αναντικατάστατο – πολιτικάντηδες της ευκαιρίας.
Κύριε Δογάνη έγινε γνωστή η κάθοδο σου στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο και όχι μόνο!  Πλάι σε πολύ έντιμους και αξιόλογους ανθρώπους.
Απορούμε αυτοί που σε επέλεξαν αν γνώριζαν τα ερωτήματα που θα σου υποβάλλομε.
Την περίοδο της 4 ετίας του 1993 που η φωτιά αφαίρεσε τη ζωή 13 συνανθρώπων μας είσαστε Δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα ως μηχανικός  υπεύθυνος των έργων του Δήμου.
Κ. Δογάνη μήπως δεν γνωρίζετε ποιος έστειλε τους εργάτες του Δήμου με μειωμένης διανόησης να επουλώνουν λακκούβες με φλόγιστρο και πίσσα στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά!  Με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκαοχτάχρονα και εικοσάχρονα παιδιά.
Κ. Δογάνη έχετε καταθέσει στο τριμελές Δικαστήριο Σάμου στις 03-04-1997 ότι το συνεργείο δεν ήταν του Δήμου μόνο ο Χρηστιάς κατηγορούμενος τότε μερικές φορές είχε επουλώσει λίγες λακκούβες στο λιμάνι με ένα φτυαράκι.
Ακούστε όμως μερικούς που σας διαψεύδουν.
 
1.        Χρηστιάς Δ. καταθέτει στις 13-05-1994.  Είναι άνθρωπος του Συνεργείου σας που είπατε εσείς ο ίδιος ότι κράταγε ένα φτυαράκι.  Αναφέρει λοιπόν ότι πήραμε 17 αυτοκίνητα πίσσα για λογαριασμό του Δήμου και κλείσαμε όλες τις λακκούβες στον Άγιο Κήρυκο και γύρω τα χωριά.
2.       Μωραϊτης Γ. συνάδελφος σας Μηχανικός στις 09-12-1994 σε δικαστικά έγγραφα καταθέτει ότι το συνεργείο ήταν του Δήμου και μάλιστα πολλές φορές σας τροφοδότησε άσφαλτο.
3.        Επίσης τον διαψεύδει ο Χερουβής Γρηγόριος δασοφύλακας.  Καταθέτη στις 28-03-1994 στον ανακριτή Τζιπλάκη στις 30-07-1993 στις 9 το πρωί συνάντησα προς το Λυκάτο τον Δημήτριο Χριστιά και τον Μιχάλη Βαρδαρό.  Είχαν και ένα άσπρο αγροτικό αυτοκίνητο που ήταν φορτωμένο με πίσσα τα άτομα αυτά δούλευαν στο δρόμο βούλωναν λακκούβες.  Τους ρώτησα που θα ρίξουν όλοι αυτή τη πίσσα και μου απάντησαν ότι θα φτάσουν μέχρι τον Μαυράτο δηλαδή μέχρι την περιοχή που αργότερα ξέσπασε η φωτιά.  Επειδή γνώριζα ότι και τα δύο αυτά άτομα δεν είναι απόλυτα φυσιολογικοί τους είπαν να προσέχουν μην βάλουν καμιά φωτιά.  Τους ρώτησαν για λογαριασμό τίνος δουλεύουν, μου απάντησαν «εσένα τι σε νοιάζει». 
 
4.        Σας διαψεύδει ο τότε υποδιοικητής του στρατού κ. Αντωνιάδης καταθέτει ότι φαντάρος που πήγαινε στο βουνό για αλλαγή βάρδιας τον ενημέρωσε ότι έχει φωτιά εκεί που ήταν το συνεργείο.
5.       Σας διαψεύδει ο Γιατρός Τσαχουδρίδης  από τη Θεσσαλονίκη που πέρασε 10 λεπτά νωρίτερα και είδε το συνεργείο.
6.       Σας διαψεύδει ο τότε φαντάρος Μωραίτης Ιωάννης από τα Μέγαρα, καταθέτει στις 08-03-1996 είδε το συνεργείο και τις λακκούβες που άχνιζαν και αναγνώρισε τα άτομα.
7.       Επίσης σας διαψεύδει ο δασικός υπάλληλος Χαλβάς Ηρακλής την ώρα που ξέσπασε η φωτιά ξεκίνησα να πάω στη φωτιά βρισκόμουν στη πλατεία εμφανίζεται ένα αγροτικό αυτοκίνητο με οδηγό τον Γ. Καλαμπόγια, συνοδηγό τον Μιχάλη Βαρδαρο και στην καρότσα ο Χριστιάς Δημήτριος όλοι μουτζουρωμένοι.
8.       Επίσης σας διαψεύδει ο Κονταξόπουλος Δημήτριος ο τότε αντιδήμαρχος στις 13/02/1196 γνώριζε ότι ο Δήμος είχε αναθέσει σε εργολάβο την συντήρηση του δρόμου Αγίου Κήρυκου – Ευδήλου.
Όλοι αυτοί που έχουμε αναφέρει και πολλοί άλλοι έχουν καταθέσει στα δικαστήρια και έχουν γνωρίσει και συνεργείο και πρόσωπα.  Λόγο χώρο δεν αναφέρουμε τις καταθέσεις. 
Κ. Δογάνη και τώρα στο Διά Ταύτα :
Το Εφετείο Πειραιά στις 22-09-2009 κρίνει ότι:  οσο  η πρόκληση τόσο και η εξάπλωση της πυρκαγιάς που προκάλεσε το θάνατο 12 συνανθρώπων μας οφείλεται στον Δήμο που ανέθεσε την εργασία σε ακατάλληλα πρόσωπα με αποτέλεσμα να βυθιστεί το νησί μας στο πένθος.  Όλα αυτά και πολλά άλλα τα γνωρίζατε πολύ καλά.  Το να ασχολείστε με τα κοινά σας είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο.
Το μόνο που κάνατε με επιμονή όλα αυτά τα χρόνια ήταν να αποκρύπτετε την αλήθεια με όπλο την λάσπη και την ειρωνεία για γονείς και συγγενείς θυμάτων χωρίς ίχνος σεβασμού στα θύματα και επί πλέον καλυπτόμενοι πίσω από την ψεύτικη αριστερή σας ιδεολογία.
Μη βιαστείτε να πανηγυρίσετε αν κάποιοι σας εγκρίνουν την υποψηφιότητα σας από άγνοια.
Κ. Δογάνη η υποψηφιότητα σας στην περιφέρεια βλάπτει τον τόπο μας.  ΕΛΕΟΣ.
 
Άγιος Κήρυκος 25-04-2014
Τούλα Τσαγανού
Σταμάτης Τσαγανός

Απαντητική Επιστολή του Γιώργου Δογάνη

Απαντώντας στην όλως ψευδή και συκοφαντική επιστολή που μοιράστηκε στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου στις 28-4-2014 με την υπογραφή ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ και στην συνέχεια δημοσιεύθηκε στο site της ικαριακής ραδιοφωνίας στις 30-4-2014 με την υπογραφή της κας Τούλας Τσαγανού, ως αντιπροσώπου(;) των εν γένει  ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ της φρικτής πυρκαγιάς που έπληξε το νησί της Ικαρίας τον Αύγουστο του 1993, δηλώνω τα κάτωθι:

 

  1. Λυπάμαι ιδιαίτερα που ένα τραγικό γεγονός γίνεται όχημα λάσπης και σπίλωσης από άτομα, τα οποία στοχεύουν στο να εξυπηρετήσουν προσωπικά και  μικροκομματικά συμφέροντα. Αναγκάζομαι λοιπόν να απαντήσω σε μια επιστολή, η οποία είναι ανάξια λόγου, καθώς υποτιμά τόσο τις εν εξελίξει νομικές διαδικασίες όσο και την νοημοσύνη των αναγνωστών.
  2. Η εντελώς όψιμη και προσχηματική αναφορά του ονόματός μου σχετικά με την τραγωδία του 1993 έχει αποκλειστικά και μόνο ένα σκοπό, να συκοφαντήσει την τρέχουσα υποψηφιότητά μου. Διερωτώμαι, γιατί η πολιτική και προσωπική επίθεση που δέχομαι μέσω της εν λόγω επιστολής, επελέγη να γίνει αναφορικά με την τωρινή εκλογική μου υποψηφιότητα, ενώ οι κατηγορίες που δέχομαι σχετίζονται με συμβάντα του 1993 και από το 1993 μέχρι σήμερα έχω ξαναυπάρξει υποψήφιος στις εκλογές του 1994 και του 2010.
  3. Ουδεμία απολύτως σχέση με την αλήθεια έχουν όσα αναφέρονται στην επιστολή. Η ψευδής αναφορά του ονόματός μου, η επίκληση καταθέσεων, που δεν με αφορούν και η ευφάνταστη δημιουργία συμπερασμάτων αποτελούν το έσχατο δείγμα ηθικού ξεπεσμού.
  4. Αγανακτώ με την εκμετάλλευση ενός συλλογικού τραύματος –όπως είναι για όλη την ικαριακή κοινωνία η πυρκαγιά του 1993- για λόγους προσωπικής, πολιτικής, κομματικής ή οποιασδήποτε άλλης εμπαθούς σκοπιμότητας.
  5. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά από τις πράξεις μας. Η κοινωνία της Ικαρίας, όπως γνωρίζουν αυτοί που με συκοφαντούν, μου δείχνει ότι τελικά το υβριστικό τους κείμενο οδηγεί σε στήριξή μου.
  6. Τελειώνοντας, δηλώνω ότι δεν θα τους ακολουθήσω στο γαϊτανάκι που άρχισαν κι ας προσπαθούν εις μάτην στις πλατείες ή οπουδήποτε αλλού να με κάνουν μέρος του καθομολογούμενου αυτοδιασυρμού τους.

Δογάνης Γεώργιος


ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ

 

Η κομματική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ ομόφωνα θεωρεί  άδικη, απρόκλητη, εμπαθή και όχι τυχαία την επίθεση που δέχεται ο Γιώργος Δογάνης εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών  απο το κείμενο που κυκλοφόρησε στον Αγ. Κήρυκο από την κα Τούλα Τσαγανού.

 

Δηλώνει ότι ο σύντροφος Γιώργος Δογάνης είναι ένα έντιμο και καθόλα αξιόλογο μέλος της Ικαριακής κοινωνίας, με πολυετή προσφορά στα κοινά του τόπου μας και ότι με τα προσόντα και τις ικανότητές του εκπροσωπεί επάξια το νησί μας από την θέση του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου στις προσεχείς εκλογές της 18/5/2014.

     Αγιος Κήρυκος  2/5/2014


Σημείωση Ικαριακής Ραδιοφωνίας: Η Ικαριακή Ραδιοφωνία κάνει μόνο αυτή την μοναδική προβολή των αντιθέτων απόψεων για το θέμα, δεν παίρνει την θέση κανενός και βέβαια δεν σκοπεύει να δώσει δημοσιότητα σε καμμία επόμενη επιστολή από όπου κι αν προέρχεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,340ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ