Αρχική Εκπαίδευση Επιστολή Αγνής Καλογερή προς το Π.Συμβούλιο Β.Αιγαίου

Επιστολή Αγνής Καλογερή προς το Π.Συμβούλιο Β.Αιγαίου

0

Καλογερή ΑγνήΚύριε
Πρόεδρε,

            Κατ' αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή στο πρόσωπό μου να με καλέσετε στην συνεδρίαση του Π.Σ. της 19/02/2013. Υποχρεώσεις που πηγάζουν από τον ρόλο μου ως βουλευτή καθώς και το πρόγραμμα του Κοινοβουλίου με αναγκάζουν την ίδια μέρα να παρευρίσκομαι στην ολομέλεια για κοινοβουλευτικό έλεγχο.

            Σημαντικό θέμα για τη Σάμο αλλά και για όλη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατά τη γνώμη μου είναι η απορρόφηση του τμήματος ΣΑΧΜ από το τμήμα μαθηματικών Σάμου σύμφωνα με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

            Το ομόφωνο ψήφισμα της συνέλευσης της 3/7.02.2013 του τμήματος μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί για μένα απόλυτα τεκμηριωμένη θέση με σφαιρική αντιμετώπιση όλων αυτών των παρεμβάσεων που τα τελευταία «μνημονιακά χρόνια» αντιλαμβανόμαστε όλοι μας.

            Είναι πια καιρός να αντιμετωπίσουμε όλοι μας την παιδεία σαν την μοναδική προίκα που μένει σ' ένα λαό όταν τελειώσει και το τελευταίο ευρώ. Είναι καιρός να τοποθετήσουμε τις ανάγκες αυτής της χώρας μπροστά από τις εντολές των δανειστών και της Τρόικας.

            Πιστεύω ότι η απόσυρση του σχεδίου συγχώνευσης του τμήματος ΣΑΧΜ με το τμήμα Μαθηματικών και συνολικά του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, είναι για την παιδεία αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες απόλυτη ανάγκη.

            Ευελπιστώντας ότι θα δείτε το θέμα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και θα πράξετε αναλόγως, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Με
τιμή

ΑΓΝΗ
ΚΑΛΟΓΕΡΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Σάμος 18/2/2013